Beina i gitaren

Sunniva Relling Berg Samlaget 2013 11 anmeldelser

Bo er 17 og har gitt opp å passe inn. Men då ho møter Hans blir det ikkje lenger så lett å tenkje at ingenting betyr noko. Vi følgjer ho eit år frå sommar til sommar, gjennom tilbakeblikk til barndomen Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ronja Persen

Ronja Persen

Skrevet av 21. november 2013 av Ronja Persen på Kjøllefjordskole

Likte tema, men klarte ikke å henge med!

Bok: beina i gitaren
Forfatter: Sunniva Relling Berg
Forlag: Samlaget
År: 2013
Sidetall: 178
Sjanger: Roman
Hovedpersonen: Bo
Terningkast: 4-3

Boka er skrevet på nynorsk.

Boka handler om Bo på 17 år som sliter med å passe inn. Og vi følger Bo i gjennom ett år, fra sommer til sommer.

Boka tar opp et tema jeg gjerne ville lese om, men jeg klarte bare ikke å henge med og få med meg alt som skjer. Tema er kjærlighet, og å finne sin rolle i samfunnet, blant venner og familie. Jeg er en person som liker temaer som dette og ville gjerne lese boken, men jeg vet bare ikke helt hva det var som gjorde at jeg ikke klarte å henge med.

Jeg tror grunnen til at jeg ikke klarte å følge med, er at jeg ikke forstod hva forfatteren mener med måten boken er bygd opp på, med flere sider med datoer og flere forskjellige avsnittsmåter. Jeg klarte heller ikke forstå hvem som gjorde hva. Hopping i tiden sammen med de andre tingene gjorde at det var vanskelig å følge med i handlingen.

Jeg vil gjerne se om andre klarer og henge med, så derfor anbefaler jeg boken. Personlig likte jeg tema, men boken var skrevet på en måte som ikke passet meg.


Laura. J

Laura. J

Skrevet av 13. november 2013 av Laura. J på Kråkerøy ungdomsskole

Boka handler om Bo, som opplever at hun aldri har passet inn. Bo, som er en karakter man kan lett identifisere seg selv med, gir opp å på passe inn og går sine egne veier. På denne måten møter hun Hans, som får henne til å gi opp tangegangen om at ingenting betyr noe og, prøver gjennom Hans og seg selv å finne sin plass i verden.

Personlig, så synes ikke jeg at boken så særlig lovende eller bra ut med tanke på overskriften. På den andre siden, så overrasket boken meg. Siden ikke alle bøker er skrevet for spenning, synes jeg at den var et fint utpust mellom alle de andre bøkene, desperate på å lage spenning. Denne boken handler om et tema mange ungdommer går i gjennom, nettopp "hvem er jeg?" og "hvor er min plass i verden?", så jeg vil si at denne passer for kanskje 12-14 åringer.


Hanna Å.

Hanna Å.

Skrevet av 1. november 2013 av Hanna Å. på Raufoss ungdomsskole

IKKE MIN SMAK
Beina i gitaren er en litt uinteressant kjærlighetshistorie, hvor det ikke skjer så mye. Den handler om Bo som har en forelskelse i Hans, men later som om hun ikke bryr seg om noe. Bo vil at andre skal tro at hun er fullstendig likegyldig til alt.
Boka er ikke veldig vanskelig å lese, men det kan være en utfordring å lese den dersom du er dårlig i nynorsk. Det er ikke mange vanskelige ord, og setningene har passe lengde. For meg ble det vanskelig å henge med i innholdet fordi jeg syns det var ganske kjedelig. Boka hadde ikke så mye spenning og jeg ble ikke fanget av den. Hele boka handler stort sett om et frem og tilbake forhold mellom to tenåringer. Den er ganske bra skrevet men for meg så var det som å lese nesten 200 sider med ingenting.
Boka er original på den måten at jeg ikke har hørt om/ lest om noen lignende historier, men det finnes sikkert tusenvis av kjærlighetshistorier som går ut på mye av det samme.
Som nevnt tidligere ble boka litt kjedelig for min smak. Det skjedde ikke så mye og det ble vanskelig å følge med på innholdet siden det skjer så lite. Det ble som å lese en hel masse ingenting. Når jeg leste satt jeg og håpet på at det snart skulle skje noe.
Boka kan til tider være litt utydelig og litt vanskelig å forstå.
Forfatteren heter Sunniva Relling Berg og er 25 år gammel. Hun debuterte i 2011 med boka «utfor» som ble rost av kritikerne. Beina i gitaren får også ros av fagfolk, men når dessverre ikke helt opp for meg.
Boka er bra skrevet og beskriver bra hvordan det kan være å være ungdom. Den har bra beskrivelser og skildringer. Dessverre syns jeg den ble litt kjedelig og at den ikke handlet om så mye, men det er en bra skrevet bok.


Helene Transeth Mosling

Helene Transeth Mosling

Skrevet av 24. oktober 2013 av Helene Transeth Mosling på Spydeberg Ungdomsskole

Beina i gitaren

• Boktittel: Beina i gitaren
• Forfatter: Sunniva Relling Berg
• Utgivelsesår: 2013
• Forlag: Det Norske Samlaget

Godt skrevet bok på nynorsk. Bra skildringer og fascinerende personkarakteristikk. En treg start, men griper deg når du først kommer til stykket.

Annerledes

Beina i gitaren er skrevet i førsteperson og denne førstepersonen er da 17 år gamle Bo. Bo har aldri passet inn, uansett hvor mye hun har villet det. Nå har hun gitt opp, hun vil ikke passe inn lenger. Hun vil gjerne tenke at ingenting betyr noe, men det blir ikke like enkelt når Hans kommer inn i bildet.
Boken følger Bo et i et år, fra sommer til sommer. I boken får man mange tilbakeblikk fra barndom og tidligere hendelser, mye er hvordan hun prøver å passe inn. Man får også lese om hvordan hun finner sinn plass her i verden og i forholdet til Hans.
Bo finner ut at Hans kanskje er en litt annen person enn det hun skulle tro han var. Bo finner Hans en veldig vanskelig person å forstå. Det er bare en av tingene hun synes er vanskelig her i verden.

Mine tanker

I begynnelsen av boken syntes jeg det var veldig forvirrende. Bo er en veldig annerledes hovedperson slik jeg føler det.
I begynnelsen av boken syntes jeg hennes måter å takle ting på og være var ganske vanskelig å forstå. Etter hvert som jeg kom lenger i boken ble det lettere og skjønne valgene hennes. Jeg endte opp med å like hvordan Bo var. Hvordan hun prøver å finne sin plass i verden og hvordan hun tenker annerledes.
I ungdomstiden føler mange at de ikke passer inn, men de vil gjerne gjøre det. Når Bo forteller om barndommen kan man kjenne seg igjen med det at man vill passe inn.
Selv om jeg likte hvordan boken var, syntes jeg aldri at den hadde noe stort høydepunkt. Det ble nokså lik spenning i hele boken, som dessverre ikke var noe særlig stor. Jeg ble også forvirret en del ganger av alle tilbakeblikkene fra barndommen, det kunne være vanskelig å henge med. Men når jeg først fikk grep på det, ble alt så mye enklere. Det er en bra bok, men langt ifra den beste jeg har lest.
Boken passer fint hvis du klarer deg uten mye spenning. Forfatteren, Sunniva Relling Berg skriver veldig godt og hun har tidligere blitt nominert til Brageprisen og Kulturdepartementets debutantpris for sin tidligere bok, Utfor.


Emily Lindgren

Emily Lindgren

Skrevet av 15. oktober 2013 av Emily Lindgren på kråkerøy ungdomsskole

Detter er ikke en bok jeg ville lest igjen. Den blir litt skjedelig savner mye spenning.
Men forfatteren har en bra beskrivelse av hovedrollen Bo. Hun er 17 år, bor hos foreldrene sine og hun prøver bare og passe in. 3 av 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen