Beina i gitaren

Sunniva Relling Berg Samlaget 2013 11 anmeldelser

Bo er 17 og har gitt opp å passe inn. Men då ho møter Hans blir det ikkje lenger så lett å tenkje at ingenting betyr noko. Vi følgjer ho eit år frå sommar til sommar, gjennom tilbakeblikk til barndomen Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Susanne Ytreland Kristoffersen

Susanne Ytreland Kristoffersen

Skrevet av 1. oktober 2013 av Susanne Ytreland Kristoffersen på Åkra Undomsskole

Gir opp, når jeg møter han er det ikke lett
Tittel: Beina i gitaren
Forfatter: Sunniva Relling Berg
Antall tidligere utgivelser for ungdom: Utfor i 2011 og beina i gitaren i 2013
Sjanger: Drama
Antall sider i boka: 180
Forlag: Samlaget

I boka møter vi Bo. Hun prøver å passe inn, men det er ikke så lett. Hun er 17 år og bor hos foreldrene sine. Hun bestemmer seg for å barbere håret sitt. Da blir hun lagt mer merket til. Vennene hennes syntes hun har forandret seg. Hun tror hun er blitt tøffere, og bryr seg ikke om like mye hun gjorde før.
Jeg syntes forfatteren har fått en god del om hovedpersonen, og hun har gjort det enkelt å forstå hvordan hovedpersonen er. Hun har klart å få frem det meste på en god måte.

Det foregår i et ungdoms miljø der de røyker og drikker. Miljøet er derfor ikke så bra. Forfatteren har fått frem litt lite om miljøet syntes jeg, fordi man får bare vite at de røyker og drikker. Man får mer og mer med seg hvordan miljøet er, til mer vi leser boka. Drama er sånn som skjer mellom ungdommer, derfor passer dette miljøet veldig bra til sjangeren.

Bo møter Hans, da forandrer mye seg. Hun begynner å røyke. Lilo er barndomsvenninnen til Bo. De har mange minner sammen. Karianne blir god venninne med Lilo og Bo. Bo tror at Hans liker mer karianne enn han liker hun. Hans og Karianne får et godt forhold til hverandre.
Moren til Bo er bekymret for hvordan hun oppfører seg. Faren hennes prøver å trøste moren, fordi hun er stresset hele dagen. Hans har det vanskelig for tiden, fordi han må jobbe mye og de skal selge hytta men det vil han ikke. Bo blir med ham til hytta for å rydde litt. De sover der resten av natten.

Språket kan man merke med en gang at det er ungdomspråk. Hvordan de snakker, og oppfører seg. Noen setninger kan være litt vanskelige å forstå. Det er litt tungt og moderne språk syntes jeg.

Dette var ikke min type bok må jeg si. Den var ikke dårlig, men jeg liker mer spenning. Jeg hadde ikke så mye motivasjon av å lese, men jeg slet meg ikke gjennom. Når jeg hadde lest en liten stund, da klarte jeg å forstå mer av handlingen. Jeg anbefaler denne boka for de som liker ungdomsbøker. I terningkast gir jeg 3-4.

Til toppen