Beina i gitaren

Sunniva Relling Berg Samlaget 2013 11 anmeldelser

Bo er 17 og har gitt opp å passe inn. Men då ho møter Hans blir det ikkje lenger så lett å tenkje at ingenting betyr noko. Vi følgjer ho eit år frå sommar til sommar, gjennom tilbakeblikk til barndomen Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aurora

Aurora

Skrevet av 25. oktober 2015 av Aurora på Rothaugen skole

Når jeg skulle begynne å lese boka, hadde jeg ingen store forventninger til den. Hadde det ikke vært for at det var så lite utvalg av bøker vi kunne velge mellom, hadde jeg aldri begynt å lese denne boka. Men det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, og jeg anbefaler den spesielt til dem som liker å skille seg ut fra mengden. Beina i gitaren er en dramabok, som virkelig gir deg noe å tenke over.
Bo er en 17 år gammel jente som lenge har prøvd å passe inn uten å lykkes. Nå har hun gitt opp, og for å vise det, har hun barbert seg skallet. Hun liker oppmerksomheten hun får av det også. Bo mener at hun ikke får noe ut av å snakke med de andre på skolen. I løpet av sommeren blir hun bedre kjent med Hans, begge har hytte i Jutelv. Hans er ikke som de andre. Første gang Bo virkelig legger merke til ham er på en fest. Det finnes et bilde av dem sammen. Han spiller gitar og hun er beina som speiler seg i gitaren. Det var noe i øynene hans, som bare hun la merke til.
Boka har mange overraskelser å komme med. På en måte kan man forutse hva som kommer til å skje videre, men likevel er det så mange alternativer som er mulige. Boka slutter slik jeg hadde forventet, men den er åpen for en fortsettelse.
Forfatteren av denne boka har skrevet en realistisk og ærlig fortelling. Jeg kan se for meg at hun har skrevet den ut fra noe lignende hun selv har opplevd, eller tanker hun har hatt som hun ville dele med andre mennesker. Forfatteren tenker utenfor det vanlige, akkurat som hovedpersonen i boka.
Beina i gitaren får meg til å se på vanlige hendelser med nye øyne.
Originalspråket til boka er norsk, mer nøyaktig nynorsk. Den er lett å lese, original, med morsomme innspill og flere dype tanker og godt beskrevne følelser. Språkbruken passer veldig godt til boka, rar, morsom og trist på samme tid.
Jeg tror bokas svakhet er førsteinntrykket, den var så mye bedre enn jeg hadde trodd hvis jeg bare hadde sett utsiden av den.


Erika

Erika

Skrevet av 10. desember 2013 av Erika på kråkerøy ungdomsskole

• Boktittel: Beina i gitaren
• Forfatter: Sunniva Relling Berg
• Utgivelsesår: 2013
• Forlag: Det Norske Samlaget

Dette er en bok jeg gjerne kunne lest om igjen. Bruken av skildring er helt fantastisk og får fantasien til å flyte. Denne speseielle boken er skrevet på nynorsk og handler om ei like spesiell jente, ved navnet bo, som ønsker å skille seg ut. Hun er lei av å "være lik alle andre" så hun bestemmer seg for å barbere vekk håret sitt og ikke bry seg om verden rundt.
I starten hadde jeg vanskligheter med å forstå meg på hovedpersonen. Hun taklet ting på andre måter enn det jeg ville si var normalt, men etterhvert som jeg ble kjent med karakteren hennes, skjønte jeg tankegangen. Jeg vil heller si hun er ei veldig tøff jente som står for sine meninger.

Jeg gir full pott på denne boka, den er fantastisk bra skrevet og den skiller seg ut i forhold til andre bøker. Jeg personlig fikk inntrykk at den ville fortelle oss ungdom at det er greit å ikke være lik alle andre. Det er lov til å gå sin egen vei og være seg selv.


Benedicte

Benedicte

Skrevet av 9. desember 2013 av Benedicte på Hop

Bok: beina i gitaren
Forfatter: Sunniva Relling Berg
Forlag: Samlaget
År: 2013
Sidetall: 178
Sjanger: Roman
Terningkast: 3-
Denne boken handler om en jente med navn Bo. Hun er 17 år, hun prøver desperat å passe inn, men klarer det ikke! Bo begynner å røyke og får en dårlig holdning til livet. vi følger hun gjennom et år.
Dette var ikke en bra bok! vanskelig å følge med på hvor hun var og hva som skjedde. Anbefales IKKE!


Eirik Amundsen

Eirik Amundsen

Skrevet av 5. desember 2013 av Eirik Amundsen på Mølladammen skole

Tittel: Beina i gitaren
Forfatter: Sunniva Relling Berg (Utfor 2011) Utfor var nominert til Brageprisen for beste debut roman.
Utgivelsesår/sideantall: 2013/180
Sjanger: Drama
Bo er 17 år og passer ikke inn. Hun møter Hans og alt blir forandret. Bo prøver å finne sin plass i verden, og boka følger henne i et år, fra sommer til sommer.
Handlinga foregår ved Flivatn. En sommer uten årstall.
Jeg oppfatter hovedpersonen som klumsete, redd, merkelig, ubesluttsom og utenfor.
Jeg likte boka svært dårlig grunnet mye kluss om hvor de befinner seg. Skjønte egentlig ingenting av boka. Tidskluss, «teleportering» på et eller annet vis ødelegger den enda mer og den er skrevet på nynorsk. Nynorsken er ikke problemet, men når boka er dårlig er nynorsken bare enda mer ødeleggende av boka.
Jeg lærte absolutt ingenting om denne boka, nok en gang tror ikke jeg får sagt det nok. Boka er forvirrende. Plutselig er Bo på hytta og setningen senere er hun hjemme i stua og ser på TV.
Jeg har ikke lyst til å lese mer av denne forfatteren pga. boka var dårlig tid- og stedfestet.
Terningkast: 1


Fredrik Tønnesen

Fredrik Tønnesen

Skrevet av 27. november 2013 av Fredrik Tønnesen på Åkra Ungdomsskule

“Den spanande tittelen.”

Sunniva Relling Berg, Beina i gitaren. Utgitt av Samlaget.
178 sider.

Hovudpersonen i boka heiter Bo, cirka ¾ av boka er tankereferat frå ho. Ho er ei spesiell jente, og ei av dei best utførte karakterane eg har lest om. Ho er livaktig og bra lagt og er ei jente som alltid har trudd at verda har gått imot ho. Ho og foreldra måtte flytte når ho var rundt 10 år, frå bestevenninna si, Lilo. Etter rundt 15 år var ho lei av å prøve å passe inn, og det var då ho klippet av seg håret. Mora til Bo var skuespelar, farens yrke får vi ikkje oppgitt.
Handlingen startar på hytta til Bo og foreldra, i Flivesla. Det er midt i sommarferien før Bo sitt andre år på ungdomsskulen, der treffer ho igjen den gamle bestevenninna, Lilo. Ho møter også nye folk, som Hans, som går et år over henne, og Karianne. Kjærasten til Hans. Ho klarer uansett ikkje å bli skikkelig ven med nokon av dei, det føregår mykje meir inni hovudet hennar, enn utanfor.
Temaer for denne boka er: Løgn, vennskap, kjærleik, svik, humor, mobbing, tilpassing, politikk, integrering, egentlig det meste… Det er så mykje inni hovudet til Bo, at ho får inn nesten alle forskjellige boksjangrar.
Språket i boka er avansert, eg måtte ofte lese eit avsnitt to gonger for å få med meg handlinga, språket som blir brukt blir eg fascinert over, og det trekker meg inn i historien som berre få andre bøker har gjort.
Beina i gitaren er ei kjedeleg bok, men på ein rar måte, for den er også spanande på eit par områder. Sunniva Relling Berg har ein fantastisk måte og få fram språket sitt på, og Bo er ein av dei mest livlege karakterane eg har lest om.
Alt i alt ei heilt grei bok, som drog meg greit inn i verda boka var vinkla mot, ein fin og enkel raud tråd men mangla litt “piff”

Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen