Bebe 4. Alt kjekt kan skje

Bente Bratlund mangschou 2014 86 anmeldelser

Fjerde og siste boka om Bebe! To heile veker i Syden. Kvit sand, blått hav. Bebe kjenner det kitla i magen, og Sara ser gladare ut enn på lenge. No skal alt snu!

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sander

Sander

Skrevet av 10. desember 2014 av Sander på Dokka ungdomsskole

Boka passe best for jenter, fordi det handler om jenter og deres problemer når de blir forelsket i to gutter. Det er en kort bok, og den er helt grei å forstå. Passer bra for de som ikke er så glad i å lese. Terningkast 2.


Thea

Thea

Skrevet av 6. desember 2014 av Thea på Lundehaugen ungdomsskole

Jeg synes boken var veldig kort og kjedelig med lite handling. Når det først skjedde noe, så varte det veldig lite. Jeg syntes boka passer for unger som ikke er så gode til å lese, altså ca 8 åringer…. terningkast: 2


Vipra

Vipra

Skrevet av 4. desember 2014 av Vipra på Oppegård bibliotek

Bebe 4 – alt kjekt kan skje

Bebe 4 , er den fjerde Boken i en serie på fire bøker

Forfatter: Bente Bratlund

Utgitt: Boka ble gitt ut i Mangschou As. Bergen 2014

Land: Boka for i går i Syden.

Sjanger: Kjærlighets drama

Nivå: Lettlest

Terningkast: 2

Handling:

Sara har nettopp blitt voldtatt av sin egen onkel. Hun prøver og glemme det så derfor drar hun til Syden. Bebe er invitert, Bebe er bestevennen til Sara, og foreldrene til Sara blir med.

Når de har kjekket in på hotellet, møter de to Svensker, kalle og Torstein.
Som blir da interessert i jentene, og inviterer dem ut på diskotekket. Guttene prøver desperat og få kontakt med jentene ,og til slutt funker det .
Sara og Bebe blir invitert på diskoteket vær eneste dag. De bestemmer seg får å dra en dag.
Sara blir helt gal og bestemmer seg får å danse med kalle. plutselig …

Beskrivelse:

Sara: er en av hovedpersonene i boka som har blitt voldtatt , hun drar på ferie til Syden fro å komme seg over det som har skjedd.

Bebe : har en kjæreste hjemme i Norge, men da hun møter en svenske gutt Torstein blir ting kompliserte. Hun blir forelsket i begge to.

Kalle og Torstein : er to svenske gutter som blir interessert i jentene. De flørter og prøver og komme nærmere dem.

Handlingen i boka var original. Og syntes ikke at jeg hadde leste en annen bok som lignet. Handlingen er litt treg, og slutter brått på, Men syns allikevel at boken var spennende. Og satte meg får å leve den.
Forfatteren kunne dra konfliktene litt mer for at boken skulle blitt mer spennende. Boka hadde mest ytre spenning syns jeg . Fordi de forteller mest om hva de gjør og hva de ikke bør gjøre.
Språket var helt greit, syns ikke at språket passer helt med handlingen, fordi den er ment til å være under sjangeren ungdomsbok. Jeg syns at boken heller skulle vært en barnebok med tanke på at handlingen er utrolig kort og lite som skjer i løpet av handlingen.
Boka hadde ikke noen virkemidler nesten , syns de kunne ha fått med litt mer dialoger og språk bilder .
Man lærer egentlig ikke noe mer av at hvordan jenter blir når de har blitt voldtatt, men utennatt det så lærer man ikke så mye på grunn av den er så pass kort. JA ! boka handler litt om hvordan det er og være ung.
Det som gjør boka god er at det er lett og forstå, og har en god flytt men trekk på grunn av litte tekst.
Den som trekker boka mest og som gjør det til en svak het, er nokk litte tekst og korte setninger .
Boka passer best for personer som ikke liker å lese så mye og med ikke så mye tekst .


Kornelia Herstad

Kornelia Herstad

Skrevet av 1. desember 2014 av Kornelia Herstad på Lagård ungdomsskole

Midt på treet.

«Alt kjekt kan skje» handler om jenta Bebe, og er siste boka i serien om Bebe. I denne boka reiser Bebe med bestevenninna til syden for å prøve å glemme den fæle hendelsen som skjedde sist jul. I syden skjer det saker og ting, og som tittelen sier: «Alt kjekt kan skje.»

«Alt kjekt kan skje» ser med første blikk ut som ei typisk bok for 2/3 klassinger. Mye mellomrom, korte setninger, få sider og lett språk. Underveis mens jeg leste fant jeg ut at boka ikke passet for 2/3 klassinger, og har et budskap tilpasset ungdom. «Alt kjekt kan skje» er ei perfekt bok for ungdom som ikke er så gode å lese, eller bare vil ha ei lett lest bok.

Alt i alt er «Alt kjekt kan skje» ei helt okei bok. Likevel er ikke boka egnet til å vinne u- prisen. Grunnen til det er at jeg syntes språket var alt for lett. Boka er ikke litterært god nok. Av meg får «Alt kjekt kan skje» en treer.


Kasper Langmoen Johansson

Kasper Langmoen Johansson

Skrevet av 1. desember 2014 av Kasper Langmoen Johansson på Oppegård bibliotek

Bebe4 alt kjekt kan skje

Anbefales for alder: 12-14
Nivå: Lettlest
Sjanger: Kjærlighet og spenning
Terningkast: 3
Årstall: 2014
Land: Norge
Forfatter: Bente Bratlund

Denne boka passer ikke for alle. Den er litt rar for noen kan synes den er jentete.
Jeg leste Bebe4 alt kjekt kan skje. Den handler om en jente som heter Bebe og en jente som heter Sara. Sara er bestevennen til Bebe og har blitt voldtatt. Hun prøver og glemme det så derfor drar de til syden. Bebe er invitert og da drar Bebe, Sara og foreldrene til Sara med de til syden. Sara og Bebe møter to gutter som heter Torstein og Kalle.

Torstein og Kalle liker dem og prøver hver dag og få kontakt med dem, men det går ikke. Til slutt møter de dem på et diskotek der Sara blir helt vill som aldri har kjedd siden hun hun ble voldtatt. Da går hun fordi hun føler seg ekkel. Da blir Kalle og Torstein sinte, og det blir drama. Les videre og se hva som skjer…

Denne boka er på Nynorsk.

Vis flere anmeldelser

Til toppen