Den einaste som veit (Bebe 3)

Bente Bratlund mangschou 2013 32 anmeldelser

Bebe har fått vite kva som er skjedd med Sara. Men ho er den einaste, og ho har lova å ikkje seie det til nokon. Kva kan ho gjera? Faens lovnad. "Bebe" har grepe lesarane og hausta skryt frå erfarne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Klaudia

Klaudia

Skrevet av 12. desember 2013 av Klaudia på Torstad

Bokfakta:
Tittel: Bebe- Den eineste som veit
Forfatter: Bente Bratlund
Forlag: Mangshou
Årstall: 2013
Antall sider: 56
En del av serie: 3. serien- den nyeste
Terningkast: 3-4
Hovedpersonen er Bebe. Hun er den eneste som vet hva som har skjedd med bestevenninna hennes, Sara. Bebe lovte å ikke si det til noen, at Sara ble voldtatt av onkelen sin i julen. Men hva skjer hvis Sara er gravid? Kommer Bebe fortsatt til å holde på hemmeligheten?
Språk: Boken var lett å lese, fordi den var kort og det var korte setninger med stor linjeavstand. Boken var ikke kjedelig, men heller ikke veldig spennende. Selv om boken er skrevet på nynorsk, var den lett å lese, fordi det ikke var noen spesielle dialektord som var i boken. Boken er ikke skrevet på en spesiell måte.
Originalitet: Boken er ganske original. Det er jo en slags jentebok, men den handler ikke om «jenteting», altså klær, sminke, gutter og litt sånt. Det er mer en sterk fortelling som handler om vennskap og blandet følelser. Sånne ting har jo skjedd i virkeligheten, så i denne fortellingen kan vi få vite litt mer om hvordan noen personer føler seg etter at de har blitt voldtatt.
Opplevelsen av boka: Boken gikk rett inn i handling og den var ganske beskrivende. Boken var ikke veldig overraskende, og den slutter ganske forventet.
Forfatteren: Bente Bratlund har skrevet tre bøker som handler om Bebe, og jeg tror det kommer flere bøker om henne.
Totalvurdering: Jeg tror at boka prøver å vise onde tanker og følelser som noen har opplevd. Boken var ikke i min stil, så jeg likte den sånn passe. Men jeg tror jeg kan egentlig anbefale denne boken til noen som liker å lese litt triste og «sterke» bøker.


Even Sevaldsen

Even Sevaldsen

Skrevet av 11. desember 2013 av Even Sevaldsen på mølladammen

Bokanmeldelse av «Den einaste som veit»
Av Bente Bratlund

«Den einaste som veit» er en bok skrevet av Bente Bratlund og gjennom 56 sider forteller hun om Bebe som har fått vite at bestevennen Sara har blitt voldtatt. Boken er utgitt av Mangschou og er påmeldt til U-prisen (ungdomsprisen). Dette er en bok som handler om å være en venn for noen som ikke har det så godt.

Bebe er sjokket, før på kvelden hadde Sara sagt at hun hadde blitt voldtatt. Av onkelen.
Bebe fulgte Sara hjem fra Nyttårsballet siden hun ikke følte seg så bra, hun var gravid.
Og mitt oppi at Sara ikke har det bra, må hun rette opp i at hun bare lot Tommy bli igjen alene på ballet. Hva skal hun gjøre når Sara blir lagt inn på sykehus.

Boken handler om hvor vondt det er å føle seg misbrukt, og hvordan man kan hjelpe en venn som ikke har det bra og har det vondt.

Jeg synes boken er helt grei, den er lettlest og veldig kort. Handlingen strekker seg ikke så langt og er en bok for en leser som vil lese en lett bok. Handlingen er god, men vi får ikke med oss alt som skjer på slutten, og med en så kort bok kan slutten være litt lenger. Terningkast 3.


Ida

Ida

Skrevet av 10. desember 2013 av Ida på Torstad

«Den einaste som veit» av Bente Bratlund Mæland
Forlag: Mangschou
Årstall: 2013
Antall sider: 56
«Det som er sant» er den tredje boken i Bebe serien. Den handler om en jente som kalles Bebe, og bestevenninen hennes Sara. Sara har oppført seg merkelig i det siste, og Bebe skjønner ikke hva som har skjedd. Når Sara forteller det fryktelige som har hent med henne, men sier at denne hemmeligheten er det ingen andre som får høre, legger det press på Bebe. Hun vet ikke hva hun skal gjøre.
Boken handler om både vennskap og kjærlighet. Alle bøkene i Bebe serien er på nynorsk, men er korte, enkle og lettleste. Man trenger ikke å ha lest de tidligere bøkene får forstå hva som har hent.Jeg mener at disse bøkene passer for jenter på 8.-9.trinn.


Victoria Aas

Victoria Aas

Skrevet av 9. desember 2013 av Victoria Aas på Kråkerøy ungdomsskole

Jeg likte boken veldig godt. Den var spennende og den var helt annen en det jeg trodde. Jeg likte at den var på nynorsk, fordi da lærte jeg meg nye ord.


Johanne Pettersen

Johanne Pettersen

Skrevet av 28. november 2013 av Johanne Pettersen på FUSK

jeg syntest boka var veldig spennende, de som liker ugdomsbøker bør lese denne, det jeg ikke likte med den var at den hadde litt for mye av det samme, og at det helle skulle hvert en større bok med flere sider og mindre skrift. Istedet for at det var lite sider og stor skrift.

Vis flere anmeldelser

Til toppen