Den einaste som veit (Bebe 3)

Bente Bratlund mangschou 2013 32 anmeldelser

Bebe har fått vite kva som er skjedd med Sara. Men ho er den einaste, og ho har lova å ikkje seie det til nokon. Kva kan ho gjera? Faens lovnad. "Bebe" har grepe lesarane og hausta skryt frå erfarne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

fredrik

fredrik

Skrevet av 27. november 2013 av fredrik på fusk

det var ei litt kjedelig bok det va ikke mye spenende i boka……
'


Mikael Lindy Myrbø

Mikael Lindy Myrbø

Skrevet av 26. november 2013 av Mikael Lindy Myrbø på fræna ungdumskole

sara har blit voldtat av onkalen sin.no lurer ho på om ho er gravid.bebekjøper en test til ho men sara vil ikke ta den.men på skolen fikk sara så vont i magen at ho måtte på sukehus.

jeg synest boka var bra men i håper det kjem en 4


Natalie Mørch

Natalie Mørch

Skrevet av 21. november 2013 av Natalie Mørch på Kjøllefjord skole

Fra andre sider

Den einaste som veit er en bok som viser hvordan det er og være bestevenn til ett voldtektsoffer. Sara er blitt voldtatt av sin onkel men har ikke sagt det til noen andre en sin bestevenninne Bebe. Bebe blir satt i den vanskelige situasjonen hvor hun må velge og si ifra til voksne om hva som har hendt eller beskytte Saras hemmelighet. Boken er veldig kort og lettlest og passer noen som liker en realistisk historie som ikke er så lang.

Terningkast: 4


Hanna Kaarby

Hanna Kaarby

Skrevet av 21. november 2013 av Hanna Kaarby på Kjøllefjord skole

En sterk handling fortalt på en helt ok måte
Tittel: Bebe 3 Den einaste som veit
Forfatter: Bente Bratlund
Forlag: Mangschou
«Den einaste som veit» tar opp en viktig og sterk hendelse som dessverre skjer for ofte. Bestevenninnen til Bebe er blitt voldtatt. Jeg vil si at boken er veldig aktuell for dagens ungdom fordi det skjer oftere og oftere. Den er også lettlest, men på nynorsk. Men det er så korte setninger og enkelt språk at det går bra.
Bebe får vite at bestevenninnen, Sara er blitt voldtatt og de to er de eneste som vet det. Sara forandrer seg og vi ser hvordan de rundt henne reagerer på endringene, hva som skjer og hvordan de to takler det sammen.
Som sagt tar «Den einaste som veit» opp noe viktig, og jeg liker at det er fortelt fra venninnen til offeret istedenfor offeret selv. Men for min del er den litt for lettlest. Det er mye punktum og det er som om forfatteren har prøvd å skrive på diktform, men så er det ikke det.
Terningkast: 4


Selma Magnussen

Selma Magnussen

Skrevet av 20. november 2013 av Selma Magnussen på Torstad ungdomskole

Forfatter: Bente Bratlund
Antall sider: 55

Dette er bok nr 3 i serien om Bebe. Det er lurt å ha lest eneren og toeren, for alle bøkene har en sammenheng fra starten.

Boka handler om to bestevenner, Bebe og Sara. Bebe har fått vite en hemmelighet om Sara, som hun ikke får lov til å fortelle til noen. Bebe er den eneste som vet hva som har skjedd. Sara kommer sjelden på skolen og og føler seg dårlig hele tiden. Vennene hennes spør Bebe hvor hun er, hva som skjer og hvorfor hun har blitt så annerledes, men Bebe kan ikke si noe. Hva skal hun gjøre?

Boka er skrevet på nynorsk, men er veldig lettlest. Det er korte kapitler og lite tekst på hver side.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen