Den einaste som veit (Bebe 3)

Bente Bratlund mangschou 2013 32 anmeldelser

Bebe har fått vite kva som er skjedd med Sara. Men ho er den einaste, og ho har lova å ikkje seie det til nokon. Kva kan ho gjera? Faens lovnad. "Bebe" har grepe lesarane og hausta skryt frå erfarne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ronja Tammisto

Ronja Tammisto

Skrevet av 18. desember 2013 av Ronja Tammisto på Hop

Den einaste som veit er skrevet av Bente Bratlund
Det er bok nr 3 i serien Bebe. Den er veldig lettlest, men ikke særlig detaljert. Det er en bra bok, men den passer nok ikke for vår aldersgruppe. Måten den er skrevet på er for barnslig. Jeg vil anbefale boken for de mellom 5-7 trinn. Den er skrevet på nynorsk, men er lett å forstå selv om du ikke er så flink i det.


Even Sevaldsen 8C

Even Sevaldsen 8C

Skrevet av 15. desember 2013 av Even Sevaldsen 8C på Mølladammen Skole

Bokanmeldelse av «Den einaste som veit»
Av Bente Bratlund

«Den einaste som veit» er en bok skrevet av Bente Bratlund og gjennom 56 sider forteller hun om Bebe som har fått vite at bestevennen Sara har blitt voldtatt. Boken er utgitt av Mangschou og er påmeldt til U-prisen (ungdomsprisen). Dette er en bok som handler om å være en venn for noen som ikke har det så godt.

Bebe er sjokket, før på kvelden hadde Sara sagt at hun hadde blitt voldtatt. Av onkelen.
Bebe fulgte Sara hjem fra Nyttårsballet siden hun ikke følte seg så bra, hun var gravid.
Og mitt oppi at Sara ikke har det bra, må hun rette opp i at hun bare lot Tommy bli igjen alene på ballet. Hva skal hun gjøre når Sara blir lagt inn på sykehus.

Boken handler om hvor vondt det er å føle seg misbrukt, og hvordan man kan hjelpe en venn som ikke har det bra og har det vondt.

Jeg synes boken er helt grei, den er lettlest og veldig kort. Handlingen strekker seg ikke så langt og er en bok for en leser som vil lese en lett bok. Handlingen er god, men vi får ikke med oss alt som skjer på slutten, og med en så kort bok kan slutten være litt lenger. Terningkast 3.


Herman Olavson Furuseth

Herman Olavson Furuseth

Skrevet av 13. desember 2013 av Herman Olavson Furuseth på Kråkerøy Ungdomsskole

Denne boken handler om Bebes venn Sara som har blitt voldatt av onkelen sin. Sara er meget lei seg, og redd for at hun er gravid. Boken sier vel litt om overgrep, og hvordan det oppleves for offeret (Sara). Bebe er tiltrukket av en gutt som heter Tommy, hun prøver å komme inn i et forhold med han.

Boka er veldig kort, lettlest og kan leses av alle. Men den er på nynorsk, selvom dette ikke var noe problem for meg, er det sikkert noen som kommer til å unngå boka pga. dette. Det var ikke så veldig mange detaljer i boka, historien gikk mer rett på sak, noe som jeg syntes var en god ting. Selvom boka var meget lettlest, vil jeg anbefale boken til ungdommer i vår aldersgruppe og høyere. Jeg vil anbefale den til ungdommer på vår aldersgruppe, fordi boken handler om noe som ikke er så veldig barnevennelig.

Det som gjorde boken spennende var at det skjedde noe hele tiden, og det var spennede å følge Sara. Jeg vil anbefale boken til de som ikke er så alt for glad i å lese.


Sondre

Sondre

Skrevet av 12. desember 2013 av Sondre på Sinnes

Bokanmeldelse av Bebe 3
den einaste som veit
Forfatter: Bente Bratlund
Sider: 56h
Forlag: Mangschou forlag
Utgivelseår:2013

Bebe veit kva som er skjedd med Sara. Men ho er den einaste. Og ho har lova å ikkje seie det til nokon. Kva skal ho gjere? Faens lovnad
Bebe var klar til ballet. Ho køyrte til Sara for å hente ho, da ho kom dit var ikkje Sara klar. Bebe måtte hjelpe Sara med å stelle seg til. Så reiste dei til ballet og på ballet dansa Bebe med Tommy som ho likar. Bebe kallar han supermann. Plutselig sprang Sara vekk, Bebe følgte etter. Sara har vore veldig rar i det siste og når Bebe spør kva det er, så begynner tårene å trille hos Sara og til slutt seier ho at det skjedde noko fryktelig i juleferien.
Bebe har det fryktelig vanskelig med å halde på det som Sara fortalde til henne. Bebe pressar på slik at Sara skal fortelle det til foreldrene sine, men ho lykkes ikkje. Sara seier til Bebe at ho er ofte kvalm og lurer på kvifor. Bebe tenker inni seg: “Å nei, du tullar med meg!”
Dette er ei veldig bra bok. Ho passar godt til dagsaktuelle saker. Og eg synest boka passar bra for aldersgruppa 10 til 14 år.
Terningkast 4


Tarjei

Tarjei

Skrevet av 12. desember 2013 av Tarjei på Sinnes skule

Bebe 3
Av Bente Bratland
Nr. 3 i serien
Bebe

Bebe 3 er skriven av Bente Bratland, og er den tredje i denne serien. Sjangeren denne boka er skriven i heiter drama. Denne boka handlar om Bebe som får vite den store hemmelegheita til venninna Sara. Det blir bare vanskelegare for Bebe å halde på hemmelegheita og samtidig blir forholdet til kjærasten Tommy vanskelegare, og Sara blir bare dårlegare og dårlegare, men kva skal Bebe gjere. Ho må jo seie noko til Tommy, samstundes så må ho jo hjelpe Sara! Kva skal ho gjere?

Denne boka var lett å lese, men ho var utruleg kort og dette gjorde at ho blei alt for kjedeleg og ikkje særleg spennande for min del, men så er dette jo ei lettlest bok, så det er jo ein grunn til det. Men eg vil seie at det hadde hjelpt med å få meir skildringar i boka. For då hadde du nok kome tettare inn på personane i boka og det hadde gjort at det hadde vorte litt kjekkare å lese. Det er mykje dialogar i denne boka og dette går utover skildringane i boka. Det blir det alt for lite av. Men grunnen til at ho er kort og har mange korte setningar, fordi ho er for dei som har problema med å lese vanlege bøker. Så dette er altså ei lettlestbok. Det er ingen vaskelege eller lange ord, bare lette og korte ord.

Eg vil nok anbefale denne til barn, og til dei som slit med å lese, elles vil eg heller at folk som ikkje slit med lesinga bør finne ei anna bok. Men det er best at barn les den saman med vaksne sidan det er litt vanskeleg for barn å forstå handlinga.
Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen