Battle

Maja Lunde Kagge 2014 29 anmeldelser

Amalie er vestkantjenta som har alt: utseende, penger, kjekk kjæreste og et stort dansetalent. Så raser verden sammen og hun må flytte fra alt hun kjenner. Livet er snudd på hodet, likevel forsøker Amalie å late som om ingenting har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 24. november 2014 av Zuhayr Abdi på Finnsnes ungdomsskole

“Spenningsmomentene kommer jevnlig etter hverandre”

“Battle” er Maja Lundes første ungdomsbok. Tidligere er hun kjent som forfatter og manusforfatter.

Amalie var vant med å vokse opp med luksus og et talent som ligger i blodet. Hun var sammen fine Aksel og levde et aldeles perfekt liv. Helt til det skjedde noe katastrofalt. Amalie og faren flyttet hjemmefra, og hun mistet kontakten med vennene sine. Hun ble ganske alene og sint. Helt til hun møter fremmede Mikael. Han som får henne til å føle seg annerledes. Glemme alt. Men det en stor forskjell mellom dem. Hun er ei bortskjemt ballerina fra vestkanten. Han er en mørk gangster som liker best å battle.
Battle er en sterk ungdomsbok om det ukjente, forelskelse og ikke minst dans.

Maja Lunde har en spesiell evne til å se ting fra ei ung jenters ståsted. Hun er veldig flink til å utrykke følelser! Spenningsmomentene kommer jevnlig etter hverandre som perler på en snor noe som gjør boken veldig fengende og vanskelig å legge fra seg. Lunde skriver på en måte som gjør at leseren ikke vet hva som kommer.
Amalie lærer oss om mot, følge hjertet og om å ta egne valg. Jeg føler at denne boken ikke noen svakheter.
Alt i alt er “Battle” en fantastisk utført bok som er verdt å lese.

“Battle” er en av bøkene beste bøkene i Uprisen og er en klasse for seg selv. Boken anbefales til alle og enhver. Dette er en bok som villet har egnet seg på filmlerretet på grunn av den åpne slutten. Jeg håper i hvert fall at forfatteren tenker på denne ideen. Kanskje det er en fremtidig klassiker vi snakker om her?
Boken får en sekser fra meg.


Pernille Læret

Pernille Læret

Skrevet av 19. november 2014 av Pernille Læret på Orerønningen ungdomsskole

Boken «Battle» handler om ungdommen Amalie, som har alt en tenåringsjente kan ønske seg. Hun har en kjekk kjæreste, pent utseende, penger og et stort dansetalent. Hun er vant med pappas åpne lommebok, som alltid har vært en trofast venn. Men hva skjer når pengene tar slutt?
En dag blir Amalies liv snudd på hodet, da hun må flytte fra alt hun kjenner. Hun velger å holde dette hemmelig ved å fortsette på samme skole. Hun skulle tross alt flytte tilbake, skulle hun ikke? Da møter hun Mikael, en gutt hun blir fort betatt av, og som får henne til å se på dans på en helt annen måte.
Denne boka anbefaler jeg sterkt. Den har godt språk, og holder en rød tråd gjennom hele boka. Boka kan man si er for ungdom, og er en bok som er lett å sette seg inn i. Man får lyst til lese videre, noe som er en god ting.

Jeg gir boken en 5`er, dette er fordi jeg syntes den mangler det lille ekstra.


Adelie Hoel

Adelie Hoel

Skrevet av 17. november 2014 av Adelie Hoel på Finnsnes ungdomsskole

Med svømmebasseng i hagen, venner, klær til enhver pris, kjæreste, og med et stort danstalent klarer Amalie alltid å rote det til. Men livet blir ikke like perfekt når hun må flytte til et sted som kalles Stovner, og løgnene baller bare på seg.

Når hun kommer til Stovner altså kalt som ”gokk,” møter hun Mikael som driver på med hiphop, hun får et ganske godt øye til han. Det blir vanskelig å ta avgjørelser når hun har et rykte å leve opp til, og hun mangler nå penger og situasjonen er vanskelig økonomisk og sosialt. Blir alle borte for henne?

Ei troverdig historie og er godt skrevet. Maja Lunde har fått frem budskapet i boka. I boka kan du lese at det er vanskelig å tørre å være seg selv og at det er vanskelig å leve opp til andres forventninger om hvordan du skal være, det sosiale sitter ett stort preg på hverdagen og det tror jeg at det kan gjøre hos mange ungdommer. Boka er lettlest, men noen steder er det ganske åpenlyst om hva som skal skje.

Terningkast:5+


Emelie Danielsen Danjord

Emelie Danielsen Danjord

Skrevet av 17. november 2014 av Emelie Danielsen Danjord på Tromstun skole, 9a

En dansende kjærlighetsfortelling

Amalie er en vestkantjente med kjæreste, klær som er inn, svømmebasseng i hagen og går på en av Oslos beste danseskoler. Hun har det perfekte liv sammen med faren. En dag snur alt seg, hun og faren må flytte til Stovner og da forandres alt. Absolutt alt. Hvordan skal hun klare det?
Battle er en veldig bra ungdomsbok som er skrevet av Maja Lunde, og passer for både jenter og gutter. I boken er det både drama og kjærlighet inni bildet. Det kan være en fordel å være interessert i dans, men kan godt leses for de som ikke er så interessert i dans også.
Boken er en veldig lettlest bok. Den er utrolig vanskelig å legge fra seg når du først har startet. Det er korte kapitler noe som jeg synes er bra. En sånn type bok er noe jeg har leitet lenge etter og endelig funnet. Det som skjer i boken er noe som kan skje med alle. Og er virkelig en bok for ungdom i alderen 13-15 synes jeg. Boken får en 6er hos meg og jeg anbefaler alle til å lese denne boken.


Rudi

Rudi

Skrevet av 13. november 2014 av Rudi på Finnsnes ungdomsskole

Boken "Battle" handler om Amalie som er ei jenta som går på en ballettskole i Oslo og som har ALT som ei jenta vil ha, men en dag så snur Amalie sin verden opp ned etter at hun må flytte langt bort i "Gokk" og der møter hun Mikael som gir Amalie et nytt syn på dans.

Boken er ikke verdens beste bok, men den er OK. Den er ganske lettlest og i min mening så passer den best for jenter rundt 12-16 år eller de som liker dansing. Det er lett og sette seg selv inn i handlingen og handlingen er heilt OK. Kan være kjedelig til tider men er ellers ganske spennende.

Gir boken en sterk 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen