Battle

Maja Lunde Kagge 2014 29 anmeldelser

Amalie er vestkantjenta som har alt: utseende, penger, kjekk kjæreste og et stort dansetalent. Så raser verden sammen og hun må flytte fra alt hun kjenner. Livet er snudd på hodet, likevel forsøker Amalie å late som om ingenting har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Noah Johansen

Noah Johansen

Skrevet av 15. desember 2014 av Noah Johansen på Spydeberg ungdomsskole

Amalie er en jente som har alt hun har penger,kjekk kjæreste,stort hus og et stort danse talent. En dag flytter de fra alt de eier og kjenner. De flytter til Stovner og en dag når hun går ut så ser hun en gutt. Han heter Mikael. En dag så møter de hverandre i et hus bak en gård. Mikael spør om de skal trene sammen til en konkurense som heter
battle.

Jeg sytes at denne boka ikke var noe spennende før mot slutten og jeg syntes at Maja kunne hatt boka litt mer spennende. Det beste med denne boka var at Amalie møtte Mikael fordi etter at hun møtte han ble det litt mer spenning og drama og det var først da jeg syntes det var greit å lese.

Jeg syntes denne boka tilhører kategorien ungdomsroman og jeg anbefaler den til de som liker romanse og drama. Jeg syntes denne boken kunne hatt mer spenning så derfor gir jeg boken terning kast 3 og jeg syntes passer for 12-14 år.


Maren

Maren

Skrevet av 12. desember 2014 av Maren på Dokka ungdomsskole

BATTLE AV MAJA LUNDE
En dansende kjærlighetshistorie. Jenta som har alt, utsende, penger, kjekk, kjæreste og ett stort dansetalent. Men en dag blir alt snudd på hodet. Hun må flytte fra elle hun kjenner. Likevel later hun som at ingen ting har skjedd. Men en dag møter hun Mikael, han er en hip hop danser. De forelsket seg og de.
Jeg syntes denne boka var spennende fra begynnelsen til slutt. Syntes den var lettlest for alle. Boken minner meg litt om tv serien AF1.
Jeg gir boken terningkast 6


Maria Fidjestøl

Maria Fidjestøl

Skrevet av 3. desember 2014 av Maria Fidjestøl på Skøyenåsen skole

«Skal vi virkelig BO her? På Stovner?» Jeg sa det lavt, men hadde lyst til å skrike. Jeg skrek aldri til pappa. Han skrek aldri til meg. «Det er midlertidig» «Hvor lenge, da?» Han svarte ikke. «Hvor lenge, da??» «Amalie…» Han sa navnet mitt mykt. Som om det skulle hjelpe.

Amalie er en skikkelig vestkantjente som bor på Holmenkollen sammen med faren sin. Hun går på Valkyrien og har en lysende fremtid som ballettdanser. En dag går faren konk og de må flytte til Groruddalen. Amalie er helt forferdet og tør ikke fortelle noen om hva som har skjedd i frykt for å bli fryst ut av gjengen. Ikke engang sin egen kjæreste. Så istedet kommer hun med masse unnskyldninger for alt, og det tar ikke lang tid før hun står helt opp til halsen i et hav av løgner. Men så møter hun Mikael, og alt hun trodde hun visste om seg selv og hennes prinsipper blir forandret.

Battle handler om dans, kjærlighet og lidenskap, men ikke minst om det å utfordre sine egene og andres fordommer. Maja Lunde har skrevet en fengslende, underholdende og velskrevet roman. Jeg anbefaler alle ungdommer som vokser opp i Oslo, en by som fremdeles er delt mellom øst og vest, å lese denne boken. Det er for trist at det fins så mange vestkantungdommer som aldri har satt sine ben i Groruddalen eller ikke tør å dra til Grønland. Jeg klarte ikke å legge boka fra meg og satt igjen med frysninger oppover ryggen og helt opp til nakken.

Jeg gir boka terningkast 6


Marthe

Marthe

Skrevet av 3. desember 2014 av Marthe på Tromstun skole, 9a

Da livet til Amalie blir forandret helt

Battle er en bok skrevet av forfatteren Maja Lunde. Boken handle om Amalie som er fra vestkanten. Hun har kjæreste, merkeklær og basseng i hagen. En dag forandrer alt seg, Amalie og faren hennes flytter til Stovner. Der blir hun kjent med Mikael.

Battle er en god bok som treffer målgruppen (ungdommer) veldig bra. Boken er troverdig, noe som gjør at man kan «leve» seg inn i boken. Boken er spennende og ganske lett å lese på grunn av kapitlene. Anbefaler alle å lese denne boken, du trenger ikke være interessert i dans for å like denne boken.

Terningkast 5.


Lilja Uthaug

Lilja Uthaug

Skrevet av 30. november 2014 av Lilja Uthaug på Steinerskolen i Bærum

det var en veldig spennende start. Det var lett og bli engasjert. Jeg syntes det var veldig morsomt at det vr en bok om dans det var også morsomt å lese en bok som faktisk kunne ha skjedd i virkeligheten og ikke bare fantasy og den slags

Vis flere anmeldelser

Til toppen