Bare spille ball

Michael Stilson Cappelen Damm 2018 21 anmeldelser

Fredrik står foran sitt livs viktigste kamp. Bare han herjer på kanten som vanlig, er proffdrømmen innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg. Bare spille ball handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ida Simonsen

Ida Simonsen

Skrevet 14. desember 2018 av Ida Simonsen på Hovedgården ungdomsskole

Bare spille ball

Tittel: Bare spille ball
Forfatter: Michael Stilson
Forlag: Cappelen Damm

Basert på 123 leste sider

Boken handler om 16 år gamle Fredrik som spiller fotball på Rosenborg. Han skal spille en finale mot Brann. Fredrik vil spille fotball for fotballens skyld og ikke pengenes. Noen dager før finalen endrer alt seg.

Boken startet rett inn i handlingen, laget satt i garderoben rett før finalen. Jeg syntes det var spennende, fordi de skulle spille en avgjørende kamp mot brann. Alt var lagt opp til at det skulle gå bra, helt til han skal hente drakten sin. Forfatteren er flink til å skape mange spenningskurver. Boken er lettlest for fotballinteresserte, fordi det handler mye om fotball og derfor bruker forfatteren fotballord og du blir fort hektet. Fredrik møter på mange utfordringer og det er vanskelig for han å nå målet sitt. Handlingen, språket og karakteren passer veldig godt sammen. Jeg tror forfatteren skriver denne boken fordi han selv er fotballinteressert, og har selv spilt i bl.a Rosenborg, Strindheim, Ranheim og Mjøndalen.

Denne boken vil jeg gi terningkast 5. Det trekker litt ned at til tider kan den være litt uinteressant når man går rett fra en spenningstopp og finalekamp til fem dager før hvor jeg opplevde at det gikk for sakte. Siden det raskt kommer spenningskurve blir man fort hektet igjen. Jeg anbefaler denne til fotballinteresserte ungdommer fra 12-16 år.


Aleksander Skogly Jensen

Aleksander Skogly Jensen

Skrevet 13. desember 2018 av Aleksander Skogly Jensen på Ruseløkka skole 10B

Bare spille ball

En velskreven bok som alle kan lese. Denne boken er skrevet av Michael Stilson som er tidligere RBK-spiller. Han bruker mange av erfaringene sine for å forme denne boken til en lettlest spenningsroman. Denne boken sluttet aldri å imponere, og forfatteren klarte å balansere boken mellom å gi oss et innblikk i det sosiale og det sportslige livet til en tenåring.

Denne boken handler om 16 år gamle Fredrik som spiller for RBK som er et av de beste lagene i Norge i den årgangen. RBK skal spille NM finale mot brann som vil avgjøre om Fredrik får fotballivet som han drømmer om eller ikke. Handlingen starter noen dager før finalen skal spilles, og vi får vite hvordan det er å leve under et prestasjonspress av både trenere og venner. Denne finalen er ikke bare en vanlig kamp, men den kampen som skulle avgjøre fremtiden til Fredrik. Om han herjer på høyrekanten som han pleier er proffkontrakten i boks. I tillegg til et drama med drømmejenta og med foreldrene er det ikke lett for Fredrik og prøve å oppnå den ultimate guttedrømmen. Det eneste han vil er å spille ball, men penger og glamour gjør det vanskeligere for Fredrik å velge det han innerst inne ønsker

Jeg ble fasinert av denne boken fra første stund. Denne boken er en av de bedre bøkene jeg har lest, og jeg levde meg bare mer og mer inn i boken jo mer jeg leste. Denne boken inneholdt spenning fra første side, og det var veldig lett å skjønne hva som var problemstillingen i boken. Grunnen til at denne boken er så hel og virkelig er fordi forfatteren har klart å kombinere et anstrengende fotballiv med både venner, jenter og familie. Derfor var boken så enkel å leve seg inn i. Fotballspillere på denne alderen vil kunne kjenne seg inn i mange av situasjonene Fredrik ble involvert i. Spenningsoppbygningen i boken var usedvanlig god, og den holdt seg stabilt gjennom hele boken i tillegg til at den hadde høyder av spenning med jevne mellomrom. Denne boken gjorde det lett for leseren å innbille seg hva som skjedde, samtidig hvor man kan drømme seg bort med en spennende fotballhistorie, og en vanskelig kjærlighetshistorie i bakgrunnen. Boken er så innholdsrik på spennende sitasjoner som gjør at man ikke trenger å være fotballinteressert for å like boken. Historien hadde det lille ekstra som gjorde at jeg ikke klarte å legge fra meg boken uten lure på hva som vil skje på neste side.

Kombinasjonen av det sportslige og det sosiale i denne boken gjorde at man kunne kjenne seg igjen i flere av situasjonene i løpet av fortellingen. Boken bygde seg hele tiden opp og spilte mye på presset fra foreldrene og ikke minst prestasjonsangst for fotballen. Det var lett for meg å leve seg inn i boken, og alt som skjedde gjennom historien virket veldig ekte. Grunnen til det, tror jeg er fordi forfatteren bygger boken opp på egne erfaringer opp gjennom ungdomslivet og fotballkarrieren hans. Boken hadde en fantastisk formidlingsevne og budskapet kommer tydelig frem. Jeg tror at boken kan hjelpe mange som har de samme problemene som Fredrik hadde i løpet av historien. Kapitlene var fordelt på en fin måte som gjorde det oversiktlig og lett å lese gjennom historien. Det at boken var så godt delt inn i forskjellige kapitler økte også spenningen fram mot slutten. Slutten ble rundet av på en ganske åpen måte som passet historien svært bra. Det ble noen løse tråder igjen, men jeg følte det bare hadde positive virkninger. Boken hadde utrolig mange gode kvaliteter som gjorde boken spesielt fengslende.

Boken var god på mange ulike måter, men det som trakk den opp til høyeste nivå var det at den passet for både fotballinteresserte, og for de som er helt uinteressert i fotball. Boken får karakteren 6, og boken fortjener ikke noe lavere. Jeg vil anbefale denne boken til barn og voksne uavhengig hva man er interessert i.


keinas

keinas

Skrevet 11. desember 2018 av keinas på Harestua skole

Selv om jeg ikke er så interessert i fotball lenger var boka ganske bra. Boka er bygd opp på en veldig bra måte. Han skriver veldig enkelt så det blir lett å lese denne boka. Boken handler om en 16 år gammel gutt som heter Fredrik og liker og spiller fotball og har en stor fotballdrøm. Men så skjer det ting som han ikke er helt klar for.

Terningkast 5. fordi den var veldig lett å lese og det sier veldig mye. Alt blir mye lettere når man skjønner boka.


Aksel Lundin

Aksel Lundin

Skrevet 7. desember 2018 av Aksel Lundin på Fløysbonn skole

Bare spille ball
Utrolig bra bok! Denne boken handler om Fredrik som står foran sitt livs viktigste kamp: NM-finalen G16 på Lerkendal. Rosenborg mot Brann. Han er i kjempeform. Bare han fortsetter å herje på høyrekanten som vanlig er både proffdrømmen og drømmedama innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg.
Jeg elsket denne boka, en av de beste jeg har lest, den er vanvittig bra skrevet og den er ganske enkel å lese. Forfatteren har evnet å få inn både ytre og indre spenning. Han har også virkelig greid å illustrere hvordan livet kan være som et ungt spirende talent. Jeg likte denne boka veldig godt fordi når jeg leser denne boka føler jeg at jeg kommer i en helt annen verden. Jeg føler at jeg lever meg inn i boka.
Jeg ville rett og slett ikke slutte å lese boken, denne boken har godt språk og har en utrolig spennende handling. Jeg likte det veldig godt og vil anbefale denne boken for personer som er fotballinteressert.
Til forfatteren, Michael Stilson, vil jeg si at du har skrevet en utrolig bra bok, en av de beste jeg har lest. Denne boka får en fortjent: 6


Eskild_Fredriksen

Eskild_Fredriksen

Skrevet 4. desember 2018 av Eskild_Fredriksen på Harestua skole

Helt klart terningkast 6. Alt var rått. Setningsoppbygningen, innholdet, personen, handlingen og hvordan han klarte å ha en jevn spenning gjennom hele teksten som gjorde at man måtte bare lese videre. Super bok!!!!!

Vis flere anmeldelser

Til toppen