Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Bare spille ball

Michael Stilson Cappelen Damm 2018 19 anmeldelser

Fredrik står foran sitt livs viktigste kamp. Bare han herjer på kanten som vanlig, er proffdrømmen innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg. Bare spille ball handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

keinas

keinas

Skrevet 11. desember 2018 av keinas på Harestua skole

Selv om jeg ikke er så interessert i fotball lenger var boka ganske bra. Boka er bygd opp på en veldig bra måte. Han skriver veldig enkelt så det blir lett å lese denne boka. Boken handler om en 16 år gammel gutt som heter Fredrik og liker og spiller fotball og har en stor fotballdrøm. Men så skjer det ting som han ikke er helt klar for.

Terningkast 5. fordi den var veldig lett å lese og det sier veldig mye. Alt blir mye lettere når man skjønner boka.


Aksel Lundin

Aksel Lundin

Skrevet 7. desember 2018 av Aksel Lundin på Fløysbonn skole

Bare spille ball
Utrolig bra bok! Denne boken handler om Fredrik som står foran sitt livs viktigste kamp: NM-finalen G16 på Lerkendal. Rosenborg mot Brann. Han er i kjempeform. Bare han fortsetter å herje på høyrekanten som vanlig er både proffdrømmen og drømmedama innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg.
Jeg elsket denne boka, en av de beste jeg har lest, den er vanvittig bra skrevet og den er ganske enkel å lese. Forfatteren har evnet å få inn både ytre og indre spenning. Han har også virkelig greid å illustrere hvordan livet kan være som et ungt spirende talent. Jeg likte denne boka veldig godt fordi når jeg leser denne boka føler jeg at jeg kommer i en helt annen verden. Jeg føler at jeg lever meg inn i boka.
Jeg ville rett og slett ikke slutte å lese boken, denne boken har godt språk og har en utrolig spennende handling. Jeg likte det veldig godt og vil anbefale denne boken for personer som er fotballinteressert.
Til forfatteren, Michael Stilson, vil jeg si at du har skrevet en utrolig bra bok, en av de beste jeg har lest. Denne boka får en fortjent: 6


Eskild_Fredriksen

Eskild_Fredriksen

Skrevet 4. desember 2018 av Eskild_Fredriksen på Harestua skole

Helt klart terningkast 6. Alt var rått. Setningsoppbygningen, innholdet, personen, handlingen og hvordan han klarte å ha en jevn spenning gjennom hele teksten som gjorde at man måtte bare lese videre. Super bok!!!!!


Jørgoball

Jørgoball

Skrevet 3. desember 2018 av Jørgoball på Brandbu ungdomsskole

Beste boka jeg har lest.
Boka handler om Fredrik som skal spille den viktigste kampen i hans liv. Om han spiller bra, er proffmuligheten stor. Men uka før den viktigste fotballkampen hans snur alt.
Jeg syntes boka var veldig spennende med mange vendepunkter. Slutten var veldig overraskende. Det er veldig mye ytre spenning, men også indre spenning med følelsene hans. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i den boka. Den var veldig realistisk. Når jeg leste boka, kunne jeg nesten ikke stoppe. Jeg levde meg inn i handlingen. Boka passer mest for fotballinteresserte, men også andre ungdommer. Den er ikke bare om fotball, men også romantikk og vanskelige problemer i livet.
Jeg gir terningkast 6.


Magnus B Vennerød

Magnus B Vennerød

Skrevet 3. desember 2018 av Magnus B Vennerød på Ruseløkka skole, 10C

Kanon-bra bok med mange kvaliteter!

Bare spille ball er en flott roman skrevet av tidligere fotballproff, Michael Stilson. Den er veldig lettlest og velskrevet, og imponerer stort med tanke på at det er debutant boken hans.

Boken handler om en gutt som heter Fredrik og er 16 år gammel. Fredrik står overfor sitt livs viktigste kamp: NM-finalen G16 på Lerkendal. Rosenborg mot Brann. Han er i kjempeform. Hvis han bare fortsetter å herje på høyrekanten som vanlig, er både proffdrømmen og drømmedama innen rekkevidde. Men de siste dagene før kampen endrer alt seg og proffdrømmen står i stor fare.

Jeg absolutt elsket denne boken. Den er vanvittig godt skrevet, da den både er lettlest, men fremdeles veldig uttrykksfull. Forfatteren evner å skildre både den indre og ytre handlingen utrolig bra, og han klarer virkelig å illustrere hvordan livet kan være som et ungt spirende talent. Det er en konstant spenning, og med både en spennende fotballhistorie og en slu kjærlighetshistorie tar den ikke slutt med det første. Det er dessuten veldig lett å forestille seg hva som foregår i handlingen, og virkelig overbeviser oss om at det å spille fotball på profesjonelt nivå ikke bare er å sveve på skyer.

Boken var veldig uforutsigbar, som naturligvis førte til at jeg ville lese videre, og den var kjempe underholdende. Personlig opplevde jeg boken nærmest som en film av noe slag, da boken fulgte en kronologisk rekkefølge med en inndeling som representerte dagene frem til kampen og etter.

Alt i alt er Bare spille ball en herlig roman, med særdeles godt språk og en veldig spennende handling. Jeg likte den veldig godt, og vil definitivt anbefale den til de med god lese erfaring og de som leser mye. Følgende karakter føler jeg at representerer boka slik jeg oppfattet den, og dette var helt fortjent: 6

Forresten, Michael Stilson, hvis du leser dette vil jeg si at du gjorde det utrolig bra for Ranheim og jeg unner deg denne karakteren veldig mye for den innsatsen du la inn.

Vis flere anmeldelser

Til toppen