Bare spille ball

Michael Stilson Cappelen Damm 2018 21 anmeldelser

Fredrik står foran sitt livs viktigste kamp. Bare han herjer på kanten som vanlig, er proffdrømmen innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg. Bare spille ball handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sofie Andersen

Sofie Andersen

Skrevet av 14. mars 2019 av Sofie Andersen på Bjørnsletta skole

Anmeldelse av boka "Bare spille ball"

(Basert på 150 sider)

Boka handler om 16 år gamle Fredrik Markussen som drømmer om å bli fotballproff. Men før den tid, møter han på utfordringer og problemer. 16 åringen holder på mange store hemmeligheter og nå er det bare dager til den store G16 NM finalen.
Fredrik ville jo bare spille ball, men nå var det bare snakk om penger og kontrakter.

Jeg synes som flere andre at boka i seg selv er en fin og velskrivende bok. Det som gjorde boka bra var at den egner seg for alle, uavhengig om man spiller fotball eller ei. Det som trekker boka litt ned er at boka går tregt i starten, og det tar tid før boka virkelig kommer i gang.

Men alt i alt anbefaler jeg denne boka for både gutter og jenter mellom 12 og 16 år. Jeg gir den terningkast 5!


Matias

Matias

Skrevet av 14. mars 2019 av Matias på bjørnsletta skole

Jeg synes boka var god. den var bra skrevet var veldig spennende meste parten av tiden. Men jeg syntes at den kunne gå litt sakte fram til tider. Jeg vil anbefale å lese denne boken hvis du er fotball interessert men du kan også like boken hvis du ikke er det.


Robin Martinsen

Robin Martinsen

Skrevet av 19. desember 2018 av Robin Martinsen på Fløysbonn skole

Robin Martinsen 9C

Boka handler om Fredrik som skal spille den viktigste kampen i hans liv. Om han spiller bra, er proffmuligheten stor. Men uka før den viktigste fotballkampen hans snur alt.
Jeg syntes boka var veldig spennende med mange vendepunkter. Slutten var veldig overraskende. Det er veldig mye ytre spenning, men også indre spenning med følelsene hans. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i den boka. Den var veldig realistisk. Når jeg leste boka, kunne jeg nesten ikke stoppe. Jeg levde meg inn i handlingen. Boka passer mest for fotballinteresserte, men også andre ungdommer. Den er ikke bare om fotball, men også romantikk og vanskelige problemer i livet. Terningkast 6.


Astrid

Astrid

Skrevet av 17. desember 2018 av Astrid på Husnes ungdomsskole

Bare spille ball
Basert på 48 sider
Bare spille ball handlar om Fredrik som skal spille sitt livs viktigaste kamp. NM finalen g16 på Lerkendal. Men nokre dagar før kampen endrar alt seg.
Eg syns at boka er kjempebra, og har lyst å lese meir. Den har ein veldig god historie og gode beskrivelsar.
Terningkast 5.


Marcus

Marcus

Skrevet av 16. desember 2018 av Marcus på Stuenes skole

Bare spille ball
Fredrik har en av sine mest viktigste fotballkamp, NM-finalen G16 på Lerkendal. Rosenborg mot Brann. Men de siste dagene forandrer alt seg.
Boka var litt treg i starten men bygde seg veldig opp. Når man kom seg in i boka, var det vanskelig å legge den fra seg. Jeg syntes boka var grei å lese, men man må kunne litt fotball for å forstå noen setninger. Tror boka passer best for di som liker fotball og tåler å høre banning. Jeg syntes andre burde lese boka siden det var en spennene bok, og at det er en bok med ikke alt for mange sider.
Jeg gir boka en terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ida Simonsen

Ida Simonsen

Skrevet av 14. desember 2018 av Ida Simonsen på Hovedgården ungdomsskole

Bare spille ball

Tittel: Bare spille ball
Forfatter: Michael Stilson
Forlag: Cappelen Damm

Basert på 123 leste sider

Boken handler om 16 år gamle Fredrik som spiller fotball på Rosenborg. Han skal spille en finale mot Brann. Fredrik vil spille fotball for fotballens skyld og ikke pengenes. Noen dager før finalen endrer alt seg.

Boken startet rett inn i handlingen, laget satt i garderoben rett før finalen. Jeg syntes det var spennende, fordi de skulle spille en avgjørende kamp mot brann. Alt var lagt opp til at det skulle gå bra, helt til han skal hente drakten sin. Forfatteren er flink til å skape mange spenningskurver. Boken er lettlest for fotballinteresserte, fordi det handler mye om fotball og derfor bruker forfatteren fotballord og du blir fort hektet. Fredrik møter på mange utfordringer og det er vanskelig for han å nå målet sitt. Handlingen, språket og karakteren passer veldig godt sammen. Jeg tror forfatteren skriver denne boken fordi han selv er fotballinteressert, og har selv spilt i bl.a Rosenborg, Strindheim, Ranheim og Mjøndalen.

Denne boken vil jeg gi terningkast 5. Det trekker litt ned at til tider kan den være litt uinteressant når man går rett fra en spenningstopp og finalekamp til fem dager før hvor jeg opplevde at det gikk for sakte. Siden det raskt kommer spenningskurve blir man fort hektet igjen. Jeg anbefaler denne til fotballinteresserte ungdommer fra 12-16 år.

Til toppen