Bare spille ball

Michael Stilson Cappelen Damm 2018 21 anmeldelser

Fredrik står foran sitt livs viktigste kamp. Bare han herjer på kanten som vanlig, er proffdrømmen innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg. Bare spille ball handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sofie Andersen

Sofie Andersen

Skrevet av 14. mars 2019 av Sofie Andersen på Bjørnsletta skole

Anmeldelse av boka "Bare spille ball"

(Basert på 150 sider)

Boka handler om 16 år gamle Fredrik Markussen som drømmer om å bli fotballproff. Men før den tid, møter han på utfordringer og problemer. 16 åringen holder på mange store hemmeligheter og nå er det bare dager til den store G16 NM finalen.
Fredrik ville jo bare spille ball, men nå var det bare snakk om penger og kontrakter.

Jeg synes som flere andre at boka i seg selv er en fin og velskrivende bok. Det som gjorde boka bra var at den egner seg for alle, uavhengig om man spiller fotball eller ei. Det som trekker boka litt ned er at boka går tregt i starten, og det tar tid før boka virkelig kommer i gang.

Men alt i alt anbefaler jeg denne boka for både gutter og jenter mellom 12 og 16 år. Jeg gir den terningkast 5!


Matias

Matias

Skrevet av 14. mars 2019 av Matias på bjørnsletta skole

Jeg synes boka var god. den var bra skrevet var veldig spennende meste parten av tiden. Men jeg syntes at den kunne gå litt sakte fram til tider. Jeg vil anbefale å lese denne boken hvis du er fotball interessert men du kan også like boken hvis du ikke er det.


Robin Martinsen

Robin Martinsen

Skrevet av 19. desember 2018 av Robin Martinsen på Fløysbonn skole

Robin Martinsen 9C

Boka handler om Fredrik som skal spille den viktigste kampen i hans liv. Om han spiller bra, er proffmuligheten stor. Men uka før den viktigste fotballkampen hans snur alt.
Jeg syntes boka var veldig spennende med mange vendepunkter. Slutten var veldig overraskende. Det er veldig mye ytre spenning, men også indre spenning med følelsene hans. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i den boka. Den var veldig realistisk. Når jeg leste boka, kunne jeg nesten ikke stoppe. Jeg levde meg inn i handlingen. Boka passer mest for fotballinteresserte, men også andre ungdommer. Den er ikke bare om fotball, men også romantikk og vanskelige problemer i livet. Terningkast 6.


Astrid

Astrid

Skrevet av 17. desember 2018 av Astrid på Husnes ungdomsskole

Bare spille ball
Basert på 48 sider
Bare spille ball handlar om Fredrik som skal spille sitt livs viktigaste kamp. NM finalen g16 på Lerkendal. Men nokre dagar før kampen endrar alt seg.
Eg syns at boka er kjempebra, og har lyst å lese meir. Den har ein veldig god historie og gode beskrivelsar.
Terningkast 5.


Marcus

Marcus

Skrevet av 16. desember 2018 av Marcus på Stuenes skole

Bare spille ball
Fredrik har en av sine mest viktigste fotballkamp, NM-finalen G16 på Lerkendal. Rosenborg mot Brann. Men de siste dagene forandrer alt seg.
Boka var litt treg i starten men bygde seg veldig opp. Når man kom seg in i boka, var det vanskelig å legge den fra seg. Jeg syntes boka var grei å lese, men man må kunne litt fotball for å forstå noen setninger. Tror boka passer best for di som liker fotball og tåler å høre banning. Jeg syntes andre burde lese boka siden det var en spennene bok, og at det er en bok med ikke alt for mange sider.
Jeg gir boka en terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Aleksander Skogly Jensen

Aleksander Skogly Jensen

Skrevet av 13. desember 2018 av Aleksander Skogly Jensen på Ruseløkka skole 10B

Bare spille ball

En velskreven bok som alle kan lese. Denne boken er skrevet av Michael Stilson som er tidligere RBK-spiller. Han bruker mange av erfaringene sine for å forme denne boken til en lettlest spenningsroman. Denne boken sluttet aldri å imponere, og forfatteren klarte å balansere boken mellom å gi oss et innblikk i det sosiale og det sportslige livet til en tenåring.

Denne boken handler om 16 år gamle Fredrik som spiller for RBK som er et av de beste lagene i Norge i den årgangen. RBK skal spille NM finale mot brann som vil avgjøre om Fredrik får fotballivet som han drømmer om eller ikke. Handlingen starter noen dager før finalen skal spilles, og vi får vite hvordan det er å leve under et prestasjonspress av både trenere og venner. Denne finalen er ikke bare en vanlig kamp, men den kampen som skulle avgjøre fremtiden til Fredrik. Om han herjer på høyrekanten som han pleier er proffkontrakten i boks. I tillegg til et drama med drømmejenta og med foreldrene er det ikke lett for Fredrik og prøve å oppnå den ultimate guttedrømmen. Det eneste han vil er å spille ball, men penger og glamour gjør det vanskeligere for Fredrik å velge det han innerst inne ønsker

Jeg ble fasinert av denne boken fra første stund. Denne boken er en av de bedre bøkene jeg har lest, og jeg levde meg bare mer og mer inn i boken jo mer jeg leste. Denne boken inneholdt spenning fra første side, og det var veldig lett å skjønne hva som var problemstillingen i boken. Grunnen til at denne boken er så hel og virkelig er fordi forfatteren har klart å kombinere et anstrengende fotballiv med både venner, jenter og familie. Derfor var boken så enkel å leve seg inn i. Fotballspillere på denne alderen vil kunne kjenne seg inn i mange av situasjonene Fredrik ble involvert i. Spenningsoppbygningen i boken var usedvanlig god, og den holdt seg stabilt gjennom hele boken i tillegg til at den hadde høyder av spenning med jevne mellomrom. Denne boken gjorde det lett for leseren å innbille seg hva som skjedde, samtidig hvor man kan drømme seg bort med en spennende fotballhistorie, og en vanskelig kjærlighetshistorie i bakgrunnen. Boken er så innholdsrik på spennende sitasjoner som gjør at man ikke trenger å være fotballinteressert for å like boken. Historien hadde det lille ekstra som gjorde at jeg ikke klarte å legge fra meg boken uten lure på hva som vil skje på neste side.

Kombinasjonen av det sportslige og det sosiale i denne boken gjorde at man kunne kjenne seg igjen i flere av situasjonene i løpet av fortellingen. Boken bygde seg hele tiden opp og spilte mye på presset fra foreldrene og ikke minst prestasjonsangst for fotballen. Det var lett for meg å leve seg inn i boken, og alt som skjedde gjennom historien virket veldig ekte. Grunnen til det, tror jeg er fordi forfatteren bygger boken opp på egne erfaringer opp gjennom ungdomslivet og fotballkarrieren hans. Boken hadde en fantastisk formidlingsevne og budskapet kommer tydelig frem. Jeg tror at boken kan hjelpe mange som har de samme problemene som Fredrik hadde i løpet av historien. Kapitlene var fordelt på en fin måte som gjorde det oversiktlig og lett å lese gjennom historien. Det at boken var så godt delt inn i forskjellige kapitler økte også spenningen fram mot slutten. Slutten ble rundet av på en ganske åpen måte som passet historien svært bra. Det ble noen løse tråder igjen, men jeg følte det bare hadde positive virkninger. Boken hadde utrolig mange gode kvaliteter som gjorde boken spesielt fengslende.

Boken var god på mange ulike måter, men det som trakk den opp til høyeste nivå var det at den passet for både fotballinteresserte, og for de som er helt uinteressert i fotball. Boken får karakteren 6, og boken fortjener ikke noe lavere. Jeg vil anbefale denne boken til barn og voksne uavhengig hva man er interessert i.

Til toppen