Bare spille ball

Michael Stilson Cappelen Damm 2018 39 anmeldelser

Fredrik står foran sitt livs viktigste kamp. Bare han herjer på kanten som vanlig, er proffdrømmen innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg. Bare spille ball handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

oleandreas2006

Ei bra bok men ikkje ein eg ville lese igjen

Skrevet av 30. mars 2020 av oleandreas2006 på Kruseløkka ungdomsskole

Boka handlar om Fredrik som har ein draum om å bli ein profesjonell fotballsparkar. Finalekampen kan avgjera eksakt dette, korleis karriera hans kjem til å bli, og det veit Fredrik. Difor skal han vise dei andre i finalen, kva han er god for. Men alt går ikkje som planlagd, dagen føre kampen får Fredrik ei forferdeleg melding. Han må spele ein annan posisjon, og nokon av dei andre på laget har teke hans plass. Korleis kjem dette til å gå?

Eg synest boka vart spennande og kunnskapsrik fordi Fredrik fortalde ein del om kva og korleis han trente for å bli betre på ting, det var også kult at han fortalde korleis han gjorde ting på trening når han spelte. Men ting som eg ikkje synest var så bra med boka, var det at forteljaren brukte ganske lang tid på å kome med spenningstoppar, å kome med det spennande i boka. Eg vil nok gi boka eit terningkast 4.


Zuzanna Julia Blaszczyk

Kjempebra bok

Skrevet av 18. mars 2020 av Zuzanna Julia Blaszczyk på Kruseløkka ungdomsskole

Boka «Bare spille ball» av Michael Stilson handlar om Fredrik Markussen som har ein draum om å bli fotballproff, men før han blir det møter han på mange utfordringar og problem. Det å berre spele ball blei til kontraktar og pengar.

Eg synest boka var veldig spennande og godt skriven. Boka passar til både dei som liker fotball og dei som ikkje liker det, så ho egnar seg for alle. Forfattaren får til å få deg inn i teksten, du ser alt for deg, men det som kunne ha blitt betre er at boka byrjar veldig treigt som gjorde at ho blei litt kjedeleg i starten, men etter kvart blei det veldig spennande. Boka er skriven slik at eg ikkje vil legge ho frå meg. Eg tilrår boka veldig. Eg gir ho eit terningkast 5.


Elsa Bugge Dahle

Ei god bok men ikkje for meg

Skrevet av 18. mars 2020 av Elsa Bugge Dahle på Kruseløkka Ungdomsskole

Boka handlar om Fredrik Markussen, ein 16 år gammal gut som ønsker å bli fotballproff. Mora jobbar heile tida og faren er nesten sprø. Den endelege finalen er nær og ingenting går som planlagt: han får ikkje spele posisjonen han har hatt heile sitt liv. Faren kontaktar han, mens mora er heilt imot det. Kva vil skje?
 
Eg synest at boka var veldig treig og kjedelig, men dette kan skuldast at eg ikkje er interessert i fotball eller kjærleik. Eg vil anbefale denne for folk mellom 13 og 17, som er interessert i fotball og som liker å lese litt håplaus kjærleik. For meg er boka så vidt verdt sjølv terningkast ein, men på grunnlag av at eg ikkje likar temaet vil det endelege terningkastet være: 4.


Bajrema Novalic

Ei bok som blir betre utover i handlinga

Skrevet av 18. mars 2020 av Bajrema Novalic på Kruseløkka ungdomsskole

Boka handlar om ein 16 år gammal gut som vil bli fotballproff, men rett før den store dagen så skjer det mykje. Det var mange som skulle komme og sjå på den kampen, for det var en stor kamp. Men rett før kampen får han vite at han skal spele ein annan posisjon, så korleis skal han vise at han er god?
Eg synest boka er spennande og eg liker korleis boka er skriven. Og eg synest forfattaren er veldig flink til få fram detaljar og små ting. For når du les så får du lyst til å lese meir og finne ut av kva som skjer vidare. Det eg ikkje likte var at i begynninga så er boka litt kjedeleg, men etter kvart, når du les videre i boka, så blir ho berre betre og betre. Eg synest boka passar for dei fleste og du må ikkje like fotball for å like boka, for boka i seg sjølv er veldig spennande, og eg gir ho terningkast 5.


Louise Mandji

Spennande, men eit tema som ikkje passar meg

Skrevet av 18. mars 2020 av Louise Mandji på Kruseløkka ungdomsskole

Denne boka handlar om Fredrik, ein 16 år gamal fotballspelar frå Trondheim. Fredrik sin største draum er å bli fotballproff og få masse pengar mens han gjer det han elskar. Fredrik må heilt uventa bytte posisjon rett før finalen. Dette skaper masse problem for Fredrik. Att på til har han utfordringar med den dømmande faren sin, ei jente han liker og val av fotballkontraktar.
Eg synest ikkje denne boka er noko for meg. Eg er ikkje så glad i fotball, men boka blir betre utover i handlinga. Ho blir meir spennande. Forfattaren er flink til å skrive slik ungdommen snakkar og slik dei kjenner seg i samfunnet i dag.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Aleksander Skogly Jensen

Aleksander Skogly Jensen

Skrevet av 13. desember 2018 av Aleksander Skogly Jensen på Ruseløkka skole 10B

Bare spille ball

En velskreven bok som alle kan lese. Denne boken er skrevet av Michael Stilson som er tidligere RBK-spiller. Han bruker mange av erfaringene sine for å forme denne boken til en lettlest spenningsroman. Denne boken sluttet aldri å imponere, og forfatteren klarte å balansere boken mellom å gi oss et innblikk i det sosiale og det sportslige livet til en tenåring.

Denne boken handler om 16 år gamle Fredrik som spiller for RBK som er et av de beste lagene i Norge i den årgangen. RBK skal spille NM finale mot brann som vil avgjøre om Fredrik får fotballivet som han drømmer om eller ikke. Handlingen starter noen dager før finalen skal spilles, og vi får vite hvordan det er å leve under et prestasjonspress av både trenere og venner. Denne finalen er ikke bare en vanlig kamp, men den kampen som skulle avgjøre fremtiden til Fredrik. Om han herjer på høyrekanten som han pleier er proffkontrakten i boks. I tillegg til et drama med drømmejenta og med foreldrene er det ikke lett for Fredrik og prøve å oppnå den ultimate guttedrømmen. Det eneste han vil er å spille ball, men penger og glamour gjør det vanskeligere for Fredrik å velge det han innerst inne ønsker

Jeg ble fasinert av denne boken fra første stund. Denne boken er en av de bedre bøkene jeg har lest, og jeg levde meg bare mer og mer inn i boken jo mer jeg leste. Denne boken inneholdt spenning fra første side, og det var veldig lett å skjønne hva som var problemstillingen i boken. Grunnen til at denne boken er så hel og virkelig er fordi forfatteren har klart å kombinere et anstrengende fotballiv med både venner, jenter og familie. Derfor var boken så enkel å leve seg inn i. Fotballspillere på denne alderen vil kunne kjenne seg inn i mange av situasjonene Fredrik ble involvert i. Spenningsoppbygningen i boken var usedvanlig god, og den holdt seg stabilt gjennom hele boken i tillegg til at den hadde høyder av spenning med jevne mellomrom. Denne boken gjorde det lett for leseren å innbille seg hva som skjedde, samtidig hvor man kan drømme seg bort med en spennende fotballhistorie, og en vanskelig kjærlighetshistorie i bakgrunnen. Boken er så innholdsrik på spennende sitasjoner som gjør at man ikke trenger å være fotballinteressert for å like boken. Historien hadde det lille ekstra som gjorde at jeg ikke klarte å legge fra meg boken uten lure på hva som vil skje på neste side.

Kombinasjonen av det sportslige og det sosiale i denne boken gjorde at man kunne kjenne seg igjen i flere av situasjonene i løpet av fortellingen. Boken bygde seg hele tiden opp og spilte mye på presset fra foreldrene og ikke minst prestasjonsangst for fotballen. Det var lett for meg å leve seg inn i boken, og alt som skjedde gjennom historien virket veldig ekte. Grunnen til det, tror jeg er fordi forfatteren bygger boken opp på egne erfaringer opp gjennom ungdomslivet og fotballkarrieren hans. Boken hadde en fantastisk formidlingsevne og budskapet kommer tydelig frem. Jeg tror at boken kan hjelpe mange som har de samme problemene som Fredrik hadde i løpet av historien. Kapitlene var fordelt på en fin måte som gjorde det oversiktlig og lett å lese gjennom historien. Det at boken var så godt delt inn i forskjellige kapitler økte også spenningen fram mot slutten. Slutten ble rundet av på en ganske åpen måte som passet historien svært bra. Det ble noen løse tråder igjen, men jeg følte det bare hadde positive virkninger. Boken hadde utrolig mange gode kvaliteter som gjorde boken spesielt fengslende.

Boken var god på mange ulike måter, men det som trakk den opp til høyeste nivå var det at den passet for både fotballinteresserte, og for de som er helt uinteressert i fotball. Boken får karakteren 6, og boken fortjener ikke noe lavere. Jeg vil anbefale denne boken til barn og voksne uavhengig hva man er interessert i.

Til toppen