Bare la meg være i fred

Bergljot K. Nordal Aschehoug 2016 39 anmeldelser

Max får en ny sjanse. Familien flytter ut av byen for at han skal komme på rett kjøl etter det som skjedde på den gamle skolen. Planen er grei, Max skal ligge lavt, gjøre det han må, gli inn. Men Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingrid

Ingrid

Skrevet av 13. desember 2016 av Ingrid på Lindås ungdomsskule

Har du problemer med å sovne? Les denne boka her

Bare la meg være i fred er ei drama-bok og handlar om tenåringen Max som har begynt på ein ny skule, fordi han blei mobba på den forrige. Sjølv om han har kommt i kontakt med nokre få på den nye skulen, så er han ikkje interresert i å få nokre nye venar, han vil berre vere i fred. Boka manglar hovudingrediensen til ei god bok, nemlig spenningen. Dette gjor at det var utruleg vanskeleg å finne høydepungtet i boka. Til tross for at boka var kort, og nesten på kanten til å vere ei novelle, så opplevdes den som treig og uinteresang. Boka hald ikkje på lesaren og ein måtte tving seg sjølve til å lese i den. Det at denne boka var så dårleg gjor at interessa for å lese fleire bøker forsvann like fort som ein var ferdig å lese boka. Budskapet som boka gav var heller ikkje noko bra. Boka meinar at dersom ein ser ein person som ikkje har nokre venar så skal ein berre ignorere personen og la den vere i fred. Det einaste som faktisk var bra med denne boka, var at den hadde ei overskrift som passa til teksten. Terningkast 1 fordi den mangla rett og slett spenning, og dermed klarte ikkje å halde på lesaren.


Lasse

Lasse

Skrevet av 13. desember 2016 av Lasse på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Boka handler om en gutt som heter Max.
Han har akkurat flyttet fra der han bodde før på grunn av at han ble mobbet.
Den sommeren han flytter er det veldig varmt og han sitter bare og hører på musikk. Når skoledagen begynner legger han merke til en gutt som heter Trond som ikke er som alle de andre.

Boka er nok til de som er i 10-15 års alderen.
Terningkast: 4


Hannah

Hannah

Skrevet av 12. desember 2016 av Hannah på Midtstuen skole

Bare la meg være i fred

Tittel: Bare la meg være i fred
Forfatter: Bergljot K. Nordal
Boken begynner med in medias res. Dette virkemiddelet brukes vanligvis for å få leseren til å bli dratt inn i fortellingen, men det skjedde ikke hos meg. Boken handler om mobbing som er et veldig viktig tema. Vi får vite at hovedpersonen i boken har opplevd en ubehagelig hendelse på sin gamle skole. Man får ikke vite konkret hva hendelsen var, så man må lese mellom linjene. Dette gjorde meg nysgjerrig og det var det som fikk meg til å lese videre. Det var ikke veldig mange spenningstopper i boka. Spesielt starten av boken var flat og det tok litt tid før man kom inn i handlingen. Jeg synes forfatteren har vært flink til å bruke personskildringer, stedskildringer og språklige bilder. Dette gjorde fortellingen mer levende.
Boka er lettlest, har 114 sider og har passe mye skrift på hver side. Jeg synes historien er veldig original og ikke lik noe annet jeg har lest. Jeg synes språket i boken passer bra for målgruppen.
Jeg mener at denne boka passer for gutter og jenter som ikke er avhengig av spenning for å kunne lese en bok. Jeg gir denne boken terningkast 4 fordi fortellingen er original, men lite spennende. Forfatteren har vært flink til å bruke skildringer og språklige bilder.


juni

juni

Skrevet av 12. desember 2016 av juni på Verket skole

Bokanmeldelse til boka "bare la meg være i fred"
Denne boken handler om Max, som flytter til et nytt sted med familien. de flyttet fordi han ikke hadde det noe bra på det forrige stedet. det er noen gutter i den nye klassen hans som utnytter han, de får han til å kjøpe slush for seg og sånt. De plager også en annen litt spesiell gutt i klassen, som heter Trond.
Jeg syntes at boken var litt kjedelig siden det ikke skjedde noe spesielt. Den hadde ingen spenningstopper så da ble det veldig kjedelig. Det jeg likte med boken var at det var beskrevet veldig godt, så det var lett å se for seg hva som skjedde.
Terningkast: 3


stine

stine

Skrevet av 9. desember 2016 av stine på Ringshaug ungdomsskole

Tittel: Bare la meg være i fred.
Forfatter: Bergljot K. Nordal

Boka «bare la meg være i fred» handler om gutten Max som flytter til et nytt sted med familien sin. Han hadde det ikke så bra på den forrige skolen og det preger han litt. Det er det noen av guttene i den nye klassen som utnytter litt. På den nye skolen er det også en annen gutt som blir plaga nemlig Trond.

Jeg synes at boka var litt treg. Det skjedde ikke noe spennende i boka så derfor var det litt vanskelig å forstå handlingen. Det var ingen spenningstopper og det gjør også at leseren ikke blir helt betatt av boka. Jeg synes at boka var lettlest og derfor ble man fort ferdig med boka i tillegg til at det ikke var så mange sider. Boka er annderledes enn hva andre ungdomsbøker er i dag.

Terningkast: 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen