Bare la meg være i fred

Bergljot K. Nordal Aschehoug 2016 39 anmeldelser

Max får en ny sjanse. Familien flytter ut av byen for at han skal komme på rett kjøl etter det som skjedde på den gamle skolen. Planen er grei, Max skal ligge lavt, gjøre det han må, gli inn. Men Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Synne Solberg

Synne Solberg

Skrevet av 8. desember 2016 av Synne Solberg på Sør-Fron ungdomsskole

"Bare la meg være i fred" – ei litt annerledes bok.

"Bare la meg være i fred" handler om Max, som nettopp har flytta frå byen, til ein ny stad og ny skule. Han har aldri hatt noko særleg med venner, som nokon av gutane begynn å utnytte. Forrerst i klasserommet sit Trond, ein person Max skulle ønske han kunne la være i fred, men kan ikkje.

Boka gjer at du tenkjer over mobbing mellom kameratar, og mobbing ingen legg merke til. Når både Max og Trond blir plaga, har du lyst til å gripe inn og hjelpe dei. Boka er lettlest, og har få sider, men kan bli kjedeleg i lengda. Den har ingen spenningstopper, som gjer at det ikkje skjer mykje i boka.

Terningkast: 3


Andrea

Andrea

Skrevet av 2. desember 2016 av Andrea på Ås ungdomsskole

Denne boka handler om en gutt som heter Max, og han går på skole og er venner med noen gutter som ikke er noe særlig hyggelige mot andre. På en måte blir Max manipulert. En gutt som heter Trond er annerledes, og det må man kanskje lese litt mellom linjene for å forstå, blir mobbet av kompisene til Max.
Max har selv vært i den situasjonen at det var han som var annerledes, og vil hjelpe Trond. Max finner ut at det er vanskelig å hjelpe folk som ikke også hjelper seg selv.

Jeg synes boka var skrevet på en måte som gjorde det lett å se det for seg. Boka passer veldig godt for ungdom, og jeg ble ganske rørt av å lese om forholdet mellom Max og Trond. Tittelen passer veldig godt til boka. Bra bok!


Danis sarajlija

Danis sarajlija

Skrevet av 29. november 2016 av Danis sarajlija på Sør-Fron ungdomsskole

En annerledes bok

Boka handler om Max som har flyttet i en annen by med foreldrene sine og begynner i en ny skole. Forrest i klassen sitter Trond som er annerledes, selv om Max prøver, greier han ikke å la han
være i fred.

Jeg synes att boka ikke var så spennende, det skjedde ikke noe og jeg forventet at den skulle bli spennende når jeg leste baksiden av boka. Jeg vart litt nysgjerrig på hva som var galt med Trond som fikk meg til å fortsette å lese boka. Den er veldig kort og enkel å lese, det er
lite skrift og lite sider. Jeg synes att forfatteren burde bruke flere skildringer at leseren lever seg mer inn i boka og kan forestille seg hvordan hovedpersonen og foreldrene hans ser ut. Forfatteren burde også ikke komme seg inn i tankene til Max så mye. Boka var veldig annerledes en de fleste bøkene jeg har lest.

Jeg synes att noe av boka var litt spennende, men resten synes jeg ikke var det. Den er kort og enkel å lese, det burde brukes flere skildringer. Forfatteren burde ikke fokusere så mye på tankene til Max .Jeg anbefaler denne boka til noen som skal begynne på en ny skole og liker bøker med mobbing.

Terningkast: 3


elias å aksel sviggum, baarstad

elias å aksel sviggum, baarstad

Skrevet av 29. november 2016 av elias å aksel sviggum, baarstad på Åretta ungdomsskole

Bare la meg være i fred handler om Max, Max har flyttet til et nytt sted med ny skole, nye venner. Men på skolen møter han en spesiell gutt.
Den var lettlest, men jeg hadde problemer med å få med meg alt, siden den ikke var spennende så fikk jeg ikke noe følelse av at jeg kunne ikke kunne legge boken fra meg. Uforståelig fortellermåte. Og det er vanskelig å huske etterpå pga. litt problemer med perspektiv om det er forfatteren eller hovedpersonen som forteller. Boka er kjedelig, syns ikke at forfatteren burde gå altfor dypt inn i tankegangen til Max.
Vil ikke anbefale boka men de som liker lese litt om mobbing kan lese den. Jeg vil gi boka terningkast 3 fordi boka er kjedelig… Og forfatteren kunne gått mer inn i handlingen og ikke fokusere så mye på Max selv om jeg skjønner at egentlig alt skal fokusere på Max.
God jul, hilsen Aksel og Elias. Og god nyår.
how how


Ingvild Ones Spjell

Ingvild Ones Spjell

Skrevet av 25. november 2016 av Ingvild Ones Spjell på Lindås ungdomsskule

Bare la meg være i fred
Av: Bergljot K.Nordal

Boka begynner om å fortelle om Max, der får vi vite at det ikke er så enkelt for Max å gå på skolen. En ting jeg ganske raskt oppdaget var at boken var skrevt i tredjeperson. Jeg må ærlig innrømme at å lese en bok i tredjeperson var ganske annerledes fra hva jeg var vant til, og at det ikke falt i smak. En annen ting jeg hang meg veldig opp i var at plutselig på side 89 bytter fortelleren person i en setning, og det irriterte meg så mye at jeg gikk og husket sidetallet i flere dager for å kommentere det. Jeg viser til setningen på side 89 "Jeg skal faen meg løpe til jeg dør".

Innholdet i boken vil jeg si at var ganske flatt, det kom noen små høydepunkt i boka men det ble rett og slett rett for beint fram. Mobbing er ett ganske alvorlig tema som er og vil være dagsaktuelt for alltid, det er pluss at forfatteren tar opp temaet.

Det forfatteren kunne gjort bedre i denne boken kunne for eksempel vært å gjøre overskriftene i boken bedre, og kutte ut ukedager eller lignende som overskrift. Jeg føler at boka kunne hatt flere skildringer og aller helst blitt fortalt fra en annen vinkel.

Terningkast 2/3

Vis flere anmeldelser

Til toppen