Bare en time til

Sanne Mathiassen Cappelen Damm 2014 58 anmeldelser

Hun er seksten år, i en liten bygd i Nord-Norge. Moren har tatt livet sitt. Lillesøsteren har flyttet inn hos tante Else i nabohuset. Faren ligger på sofaen hjemme med gardinene trukket for. Slik er det, hvis ikke verre. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hania Zulfiqar

Hania Zulfiqar

Skrevet av 9. desember 2014 av Hania Zulfiqar på Grålum ungdomsskole

Boka "bare en time til" er skrevet av Sanne Mathiassen og handler om en 16 år gammel hjemme som har opplevd at moren har tatt selvmord. Før morens død bodde lillesøstra, Veslemøy, far, mor og den 16 år gamle jenta sammen. Etter morens død gikk familien i oppløsning. Veslemøy flyttet inn til tante Else, slik ble det bare far som brukte dagene på sofaen og den unge 16 år gamle jenta igjen.
Savnet etter moren ble bittert og sårt, hun drømmer om å komme seg vekk, reise, ta med faren på sydentur, men faren vil ingenting lenger, bare ligge på sofaen og sove. Samtidig er jenta forelsket i en gutt på skolen. Livet er ikke enkelt. Vil hun noen gang akseptere morens bortgang selv om hun får hjelp av en psykolog? Vil faren hennes bli den samme igjen og vil resten av familien noen gang bli samlet? Hun er lei seg og prøver å late som om alt er bra, men det er ikke lett. Hva skal hun gjøre?
Boka er satt opp rart, litt vanskelig å forstå hva som skjer, du får aldri vite navnet til hovedpersonen. Boka passer til ungdommer og voksne. Jeg anbefaler ikke boka til noen, fordi den er alminnelig og har 0 spenningstopper.
Terningskast: 3


Sofie Kvalbein

Sofie Kvalbein

Skrevet av 9. desember 2014 av Sofie Kvalbein på Lagård ungdomsskole

Boka "bare en time til" var en kjedelig bok. Boka handlet om en jente på 16 år som lever et vanskelig liv. Moren har tatt selvmord og noen ganger vurderer også hun samme tanken. Hun går til psykolog, og det gjør også den sykt kjekke gutten Jonas.
Jeg synes boka ble veldig kjedelig når forfatteren skriver så mye om følelsene og tankene til hovedpersonen. Jeg syns også boka var vanskelig å forstå til tider. Terningkast 3


Peder Blümlein

Peder Blümlein

Skrevet av 8. desember 2014 av Peder Blümlein på Oppegård bibliotek

Mørk bok i tynt format

"Bare en time til" er en mørk bok om hvordan det er å bo sammen med en far som ligger på sofaen hele dagen, ha en lillesøster som har flyttet ut til tanta si i nabohuset, ha en mor som nettopp har tatt sitt eget liv og oppleve mørketida.
Hovedpersonen går til psykologen. Forelskelsen Jonas gjør også det. Hver gang hovedpersonen går ut av psykologen kommer han inn. Jonas prøver å unngå hovedpersonen eller gi henne et stygt blikk. Hovedpersonen oppbevarer fotspor av moren sin i fryseren.

"Bare en time til" er en lettlest bok på kun 96 sider. Boka hopper veldig frem og tilbake i teksten, noe som kan være irriterende. Boka er helt klart realistisk, men jeg mener at den ikke bør vinne uprisen. Den trenger mer action, bli mer sammenhengende og muligens litt mer lys i enden av tunnelen.

Terningkast 2-3


Emil bertelsen

Emil bertelsen

Skrevet av 7. desember 2014 av Emil bertelsen på Oppegård bibliotek

For de som trenger skrive tips!

"Bare en time til" handler om livet en jente på 16 år. Moren drepte seg selv og faren sitter i sofaen er redd for samfunnet.
Hun må gå til psykolog. Hennes store kjærlighet Jonas er ikke helt til å stole på, av og til er han snill av til er han en dust.
Lille søstra har flyttet inn til bake gale tante Else siden faren ikke klarer å ta vare på henne.
Moren som drepte seg selv, det er noen få fot spor som ligger fryseren igjen.

Dette er en veldig bra skrevet bok. Jeg som ikke liker å lese likte denne boka veldig godt. Kanskje litt mye hoppinger frem og tilbake i boka men ellers ganske bra.

Jeg vil gi boka en 5-6 fordi det var litt mye hoppinger.


Kornelia Herstad

Kornelia Herstad

Skrevet av 1. desember 2014 av Kornelia Herstad på Lagård ungdomsskole

Helt okei bok.

Bare en time til handler om ei seksten år gammel jente fra ei lita bygd i Nord-Norge. Mora har tatt selvmord, faren bare ligger deprimert på sofaen dagen lang og lillesøstera har flyttet til tanta. Jenta trenger virkelig noe som kan gi livet mening. Kanskje Jonas kan hjelpe? Deilige, fine Jonas.

Hovedpersonen i boka har virkelig problemer. Meste parten av boka er tankene hennes. Jenta fantaserer at hun snakker med sin døde mor. Det var veldig rart å følge en person som ikke har det helt greit sin tankegang. Noen ganger mens jeg leste tok jeg meg i å sitte å måpe. Enkelte ting i boka er helt rare, og en forstår virkelig at personen er gal. «Bare en time til» har ikke potensial til å vinne u-prisen. Mange vil ha problemer med å leve seg inn og forstå boka. Personlig har jeg litt delte meninger om den. Jeg likte at boka hadde så mange tanker, men som sagt tidligere noe er kanskje litt for rart.

«Bare en time til» var ei helt okei bok. Jeg hadde ingen problemer med å komme igjennom den. At det var ei kort bok med mye mellomrom og stor skrift hjalp også på. Skal du like boka må du være glad i bøker med mye tanker og lite handling og samtaler. «Bare en time til» var ei bok midt på treet, og får derfor karakter – 4.

-4

Vis flere anmeldelser

Til toppen