Baksiden

Endre Lund Eriksen Aschehoug 2017 24 anmeldelser

Katrine har møtt Julian på nettet, de har aldri sett hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra pappa, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen. Snart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Even Pedersen

Even Pedersen

Skrevet av 24. april 2018 av Even Pedersen på Bjørnevatn

Baksiden
Overskriften passet til boka, syns jeg det bør komme en baksiden 2, bare den heter forsiden istedenfor og at den boka blir mye bedre enn baksiden. Når jeg leste overskriften baksiden så hadde jeg ikke noe særlig løst til å lese boken.
Jeg syns at boken er så vanskelig å lese og forstå, den er så kjedelig og jeg fant aldri ut hvor handlingen var, og jeg klarte nesten ikke å lese den ferdig for den er så kjedelig. Så nu når jeg skal skrive litt ut ifra boka kan jeg jo ikke skrive noe for jeg husker ikke noe.
Boken er faktisk vanskelig å lese fordi det er så lange setninger, mye å lese, sykt mange gjentagelser på vanskelige ord. Boken den har blitt skrevet med haat, føltes det ut som når jeg leste den, jeg tenkte mere på hva forfatteren tenkte når han skrev den boka si.
Jeg trur faktisk den boka her er original for jeg har aldri sett eller lest en bok som er så dårlig som denne. Så der har forfatteren fått tittelen på boken sin øverst på listen over de dårligste bøkene i 2018.
Opplevelsen min av boka er ikke bra. Når jeg leste denne boka i påske er det på en måte at den nesten ødela den. Den var så kjedelig å gidde ikke litt mening syns nu jeg. Jeg leiter fortsatt etter den spennende handlinga som det står på baksiden til baksiden at det er.
Baksiden er en bok som jeg overhode ikke likte, jeg trur ikke andre heller ville likt den, derfor ville jeg ikke anbefalt den til noen andre.
Jeg gir denne boken en 1er det har ikke vært noe pluss med boken så derfor får den 1.


Johann Nordhus

Johann Nordhus

Skrevet av 24. april 2018 av Johann Nordhus på Bjørnevatn

Baksiden bokanmeldelse
Overskriften er det du forventer. Faren til Katrine havner faktisk på baksiden av månen. Baksiden blir ofte brukt i fortellingen.
Boka har et forvirende innhold. Starten på boken har en bra innledning, det som skjer er at faren til Katrine prøver å finne en reisebillett til månen som er i Stratos sjokoladen. Faren til Katrine liker egentlig ikke sjokolade, men har alltid hatt lyst til å reise til månen. Faren til Katrine finner billetten og reiser til månen. Han setter seg fast på baksiden av månen. Imellomtiden så skjer et terror angrep på stortinget. Alt i hovedinnholdet er det samme, det skjer noen små hendelser som meldingene mellom Snusmummrikken og My. Joe og Paul er mye innom, de er mormonere.
Språket var meget bra, eneste var at nesten på hver eneste side var det ordet terror eller terrorangrep. Boken var en smule for lang. Jeg fikk i meg at det med sjokoladen var kanskje litt usannsynlig, men det med terrorangrep er jo kanskje mulig. Det var så mye alvorlig som skjedde å starten at det fikk meg bort på et vis.
Forfatter Endre Lund Eriksen.
Totalvurdering. Boken var alt for lang, men starten innledningen på boken var interessant. Den likte jeg meget godt. Jeg vil gi denne boken en 3’er fordi etter innledningen på boken er det hva han mener er bra.


Brage Stenseth

Brage Stenseth

Skrevet av 24. april 2018 av Brage Stenseth på Bjørnevatn

Bokanmeldelse av «Baksiden»

Jeg synes at tittelen passer godt til boka fordi hele boka er basert på en hendelse om baksiden av månen. Da jeg først så tittelen ble jeg veldig interessert og lurte på hva som kunne være på baksiden.

Boka handler om en far som vinner en konkurranse og får lov til å reise til baksiden av månen, men romkapselen krasjlander og han blir antatt død. Etter noen måneder får datteren men kryptert mail. Den skal være fra faren hennes. Hun får hjelp fra en cybervenn hun har funnet på internett til å finne han, men det er noen som prøver og stoppe dem.

Språket er greit nok. Det kunne vært litt mer variert noen steder, men ellers greit. Forfatteren har beskrevet godt det som har skjedd, men noen ganger beskrev han kanskje litt for mye.

Den er veldig original, jeg har ikke lest en annen bok med en handling som er i nærheten av denne. Forfatteren har god kreativitet.

Boka er helt grei, men jeg må si at starten var veldig rar og usammenhengende. Man skjønner ikke hvorfor forfatteren legger inn alle de forskjellige hendelsene, men etter hvert ser man at de små detaljene var viktig lengere fram i boka. Det ser ut som at forfatteren har planlagt hver eneste linje i boka, og alle de små historiene bli på en måte «flettet sammen» mot slutten. Jeg ble litt skuffet over slutten, det ser nesten ut som om forfatteren ble stresset og bare skrev noen som passet litt med handlingen. Personlig synes jeg bare at det ble spennende noen plasser i boka. Noen ganger fikk jeg lyst til å legge boka fra meg fordi språket eller handlingen ble for dårlig.

Alt i alt syns jeg boka er helt grei, men jeg vil ikke anbefale den for personer som ikke liker lange bøker. Jeg gir den karakter fire.

Forfatter: Endre Lund Eriksen


Anette Olsen Bangsund

Anette Olsen Bangsund

Skrevet av 24. april 2018 av Anette Olsen Bangsund på Bjørnevatn Skole

Overskriften passer veldig bra med teksten, fordi det handler om noen som er strandet på baksiden av månen.
Boken handler om Katrine som har mistet faren sin etter en måneekspedisjon. Etter dette fikk familien dårlig økonomi og måtte flytte, og Katrine begynner på en ny skole. Når hun kommer hjem etter skolen forteller hun alt til Julian som er hennes nettvenn. Etter vært finner hun ut at han er en mesterhacker. Boken er fylt av forelskelse, drama og hacking.
Språket i boken begynner godt og variert, men jo nærmere man kommer slutten blir språket mere ensidig.
Historien er noe helt for seg selv og jeg har aldri lest noe lignende.
Hendelsene blir litt livløs fordi det er det samme som skjer gjentatte ganger, og fordi man klarer å se litt av hva som kommer til å skje helt til slutt.
Forfatteren av boken er Endre Lund Eriksen.
Boken kunne hvert mere spenning i og litt mere realistisk synes jeg.
Terningkast 4


Marianne Johnsen

Marianne Johnsen

Skrevet av 23. april 2018 av Marianne Johnsen på Bjørnevatn skole

Baksiden
Boka handler om Katrine som har møtt Julian på nettet, de har aldri møtt hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra faren, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen. Snart får hun vite mer om farens nye tilværelse. En fange på månen som nå har klart å snike seg til å sende mailer til datteren.
Tittelen var bra. Den kunne ikke passet bedre til boka, men det var faktisk også stort sett det jeg likte med boka. Jeg opplevde boka som dørgende kjedelig. Den bare fortsatte å kaste informasjon mot leseren. Ofte ble det bare for mye. Enkelte ganger ble det så mye at jeg måtte lese avsnittet igjen og igjen.
Det ble rett og slett forvirrende. Likevel var det noe med boka som gjorde at jeg ikke ville legge den fra meg. Kanskje det var måten den var skrevet, eller kanskje jeg bare ville bli ferdig med den?
Flere ganger var det som om forfatteren hadde skrevet et helt kapittel også slettet det igjen, men glemt og slette starten. Som om han har startet på noe uten å gjøre setningen ferdig. Flere steder i boka hadde forfatteren startet en setning uten å skrive den ferdig. På side tretten sto det for eksempel «Det er.» etterpå hadde han bare fortsatt på teksten, noe som gjorde at leseren satt igjen med en følelse av forvirring.

Alt i alt merker man at boka var godt planlagt, men enkelte ganger overforklarte forfatteren så mye, at det jeg tror skulle være en spenningstopp var en spenningsdump. Eller nesten mer som et hull i veien. Jeg måtte dra meg gjennom de første åtti sidene, og etter det sovnet jeg nesten. Selve ideen var god. Det kunne blitt en bra bok, men den er skrevet på en måte som ødelegger ideen.
Skrevet av Endre Lund Eriksen
Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen