Baksiden

Endre Lund Eriksen Aschehoug 2017 26 anmeldelser

Katrine har møtt Julian på nettet, de har aldri sett hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra pappa, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen. Snart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Daniel Kristiansen

Daniel Kristiansen

Skrevet av 7. mai 2018 av Daniel Kristiansen på BJØRNEVATN

«Baksiden» – Endre Lund Eriksen
Overskriften forteller bare om hvor en av hovedpersonene befinner seg, og er ikke veldig fengende, nesten motsatt mener jeg.
Boka handler om Katrine, faren, og Julian (flere navn). Katrine er hovedpersonen i boka, men navnet Katrine blir bare sagt få ganger i boka, så noen ganger tenker du over hvem som egentlig snakker.

Det som skjer i boka er at faren har vunnet en billett og får være rom turist, han blir trent og sjekket, han er klar, han har ønsket denne sjansen lenge. Han får vite hva det inneholder å dra til «Baksiden» han skriver under en kontrakt sammen med familien som begrenser hva de kan si i tilfelle noe skjer. Oppskytningen går fint, familien snakker med faren ofte på det russiske hovedkvarteret i Kasakhstan.
Når faren skal fly forbi baksiden forsvinner kontakten mellom skipet og kontrollsenteret. Ingen signal. Irina forsikrer familien at når han flyr forbi baksiden skal de kunne snakke og se han på nytt. Men det er ikke tegn til romskipet. Det blir verdenstore nyheter Katrine blir kjent på et blunk, og skifter identitet.

Historien starter rett etter, Katrine er blitt eldre. En dag får hun en kryptert melding fra faren. Hun trenger hjelp til å kryptere den, hun kontakter Internett vennen hennes Julian. På samme tid blir hun plaget av noen mormonenere på døra og Irina som plager på familien og prøver å få dem til og holde munn om saken. Alle blir mer desperat etter hvert, Irina har ordrer fra øverste hold, mens Katrine vil vite mer om hva som skjedde med faren.
Språket i boka var egentlig greit, men hadde for mange engelske ord, som ikke helt passer inn i moderne ungdom språk. Selvsagt bruker ungdom bruker mange utenlandske ord, men ikke i like stor kvantitet.
Språket er lett å lese.
Jeg synes ikke boken var så original, selve ideen er gammel, sønnen/datteren må holde kontakt med en familie medlem gjennom et hemmelig kommunikasjons middel, for eksempel pc. Men denne boken hadde interessante sider ved seg og, men mangler mye av originalitet som kresen ungdom som meg selv liker.
Opplevelsen av boka var at den er veldig lang, men hadde noen gode øyeblikk. Jeg synes ikke boken trengte å være så lang. Opplevelsen var en blanding av en roman og en action bok, som ikke helt passet inn med dette scenarioet.
Forfatteren har skrevet en grei bok, men noen feil har han gjort, som lengden og hovedpersonene. En blir ikke knyttet til hovedpersonene hvis man ikke vet noe om dem.
Totalvurderingen er; hvis du liker romaner, les denne. Hvis ikke, ikke gjør det. Det tar veldig lang tid før spenningen begynner. Og på grunn av mangel av introduksjon av hovedpersonene gir jeg boken terningkast 3.


Maja Dokmo

Maja Dokmo

Skrevet av 7. mai 2018 av Maja Dokmo på Bjørnevatn skole

Baksiden av Endre Lund Eriksen

Tittelen passer godt til innholdet i boka, fordi faren «sitter fast» på baksiden av månen og det er det boka bygger på.

Den var et veldig originalt konsept, jeg har aldri hørt om eller tenk på et slikt konsept. Alt som skjedde var gjennomtenkt, som jeg ser på som veldig positivt og bra. Boka går på det samme gamle; det gode mot det onde, og at det gode vinner.

Språket kunne vært litt mer variert, men ellers så er språkbruket helt greit.

Det var litt vanskelig å sette seg inn i boka. Når man kom seg inn i boka var den både spennende og kjedelig. Det var vanskelig å fortsette å lese, men det som skjedde var spennende. Personlig så synes jeg det skyldes at noen ganger blir ting over beskrevet (skriver for mye om ting som ikke er viktig) og det blir kjedelig å høre mye om det samme om og om igjen. Forfatteren skriver på en måte som gjør det uinteressant og kjedelig å lese. Forfatteren beskriver istedenfor å vise. Jeg savner beskrivelser av følelser slik at man kan sette seg inn i hva karakteren føler.

Noe ut av det jeg likte best var karakterene i boka. Jeg likte spesielt vrien på karakteren Joe (Julian, Andreas K Hall), det var veldig uventet.

Jeg var litt misfornøyd med slutten, det virket som om forfatteren stresset med å bli ferdig. Jeg skulle ønske at det var en litt mer lukket slutt med at vi fikk høre mer om hva som skjedde med familien til Kathrine og situasjonen på månen.

Alt i alt synes jeg boka er helt grei. Jeg gir den terningkast 4, fordi det som skjedde var spennende og nytt, men den litt dårlig skrevet og kjedelig noen plasser i boka.


Even Pedersen

Even Pedersen

Skrevet av 24. april 2018 av Even Pedersen på Bjørnevatn

Baksiden
Overskriften passet til boka, syns jeg det bør komme en baksiden 2, bare den heter forsiden istedenfor og at den boka blir mye bedre enn baksiden. Når jeg leste overskriften baksiden så hadde jeg ikke noe særlig løst til å lese boken.
Jeg syns at boken er så vanskelig å lese og forstå, den er så kjedelig og jeg fant aldri ut hvor handlingen var, og jeg klarte nesten ikke å lese den ferdig for den er så kjedelig. Så nu når jeg skal skrive litt ut ifra boka kan jeg jo ikke skrive noe for jeg husker ikke noe.
Boken er faktisk vanskelig å lese fordi det er så lange setninger, mye å lese, sykt mange gjentagelser på vanskelige ord. Boken den har blitt skrevet med haat, føltes det ut som når jeg leste den, jeg tenkte mere på hva forfatteren tenkte når han skrev den boka si.
Jeg trur faktisk den boka her er original for jeg har aldri sett eller lest en bok som er så dårlig som denne. Så der har forfatteren fått tittelen på boken sin øverst på listen over de dårligste bøkene i 2018.
Opplevelsen min av boka er ikke bra. Når jeg leste denne boka i påske er det på en måte at den nesten ødela den. Den var så kjedelig å gidde ikke litt mening syns nu jeg. Jeg leiter fortsatt etter den spennende handlinga som det står på baksiden til baksiden at det er.
Baksiden er en bok som jeg overhode ikke likte, jeg trur ikke andre heller ville likt den, derfor ville jeg ikke anbefalt den til noen andre.
Jeg gir denne boken en 1er det har ikke vært noe pluss med boken så derfor får den 1.


Johann Nordhus

Johann Nordhus

Skrevet av 24. april 2018 av Johann Nordhus på Bjørnevatn

Baksiden bokanmeldelse
Overskriften er det du forventer. Faren til Katrine havner faktisk på baksiden av månen. Baksiden blir ofte brukt i fortellingen.
Boka har et forvirende innhold. Starten på boken har en bra innledning, det som skjer er at faren til Katrine prøver å finne en reisebillett til månen som er i Stratos sjokoladen. Faren til Katrine liker egentlig ikke sjokolade, men har alltid hatt lyst til å reise til månen. Faren til Katrine finner billetten og reiser til månen. Han setter seg fast på baksiden av månen. Imellomtiden så skjer et terror angrep på stortinget. Alt i hovedinnholdet er det samme, det skjer noen små hendelser som meldingene mellom Snusmummrikken og My. Joe og Paul er mye innom, de er mormonere.
Språket var meget bra, eneste var at nesten på hver eneste side var det ordet terror eller terrorangrep. Boken var en smule for lang. Jeg fikk i meg at det med sjokoladen var kanskje litt usannsynlig, men det med terrorangrep er jo kanskje mulig. Det var så mye alvorlig som skjedde å starten at det fikk meg bort på et vis.
Forfatter Endre Lund Eriksen.
Totalvurdering. Boken var alt for lang, men starten innledningen på boken var interessant. Den likte jeg meget godt. Jeg vil gi denne boken en 3’er fordi etter innledningen på boken er det hva han mener er bra.


Brage Stenseth

Brage Stenseth

Skrevet av 24. april 2018 av Brage Stenseth på Bjørnevatn

Bokanmeldelse av «Baksiden»

Jeg synes at tittelen passer godt til boka fordi hele boka er basert på en hendelse om baksiden av månen. Da jeg først så tittelen ble jeg veldig interessert og lurte på hva som kunne være på baksiden.

Boka handler om en far som vinner en konkurranse og får lov til å reise til baksiden av månen, men romkapselen krasjlander og han blir antatt død. Etter noen måneder får datteren men kryptert mail. Den skal være fra faren hennes. Hun får hjelp fra en cybervenn hun har funnet på internett til å finne han, men det er noen som prøver og stoppe dem.

Språket er greit nok. Det kunne vært litt mer variert noen steder, men ellers greit. Forfatteren har beskrevet godt det som har skjedd, men noen ganger beskrev han kanskje litt for mye.

Den er veldig original, jeg har ikke lest en annen bok med en handling som er i nærheten av denne. Forfatteren har god kreativitet.

Boka er helt grei, men jeg må si at starten var veldig rar og usammenhengende. Man skjønner ikke hvorfor forfatteren legger inn alle de forskjellige hendelsene, men etter hvert ser man at de små detaljene var viktig lengere fram i boka. Det ser ut som at forfatteren har planlagt hver eneste linje i boka, og alle de små historiene bli på en måte «flettet sammen» mot slutten. Jeg ble litt skuffet over slutten, det ser nesten ut som om forfatteren ble stresset og bare skrev noen som passet litt med handlingen. Personlig synes jeg bare at det ble spennende noen plasser i boka. Noen ganger fikk jeg lyst til å legge boka fra meg fordi språket eller handlingen ble for dårlig.

Alt i alt syns jeg boka er helt grei, men jeg vil ikke anbefale den for personer som ikke liker lange bøker. Jeg gir den karakter fire.

Forfatter: Endre Lund Eriksen

Vis flere anmeldelser

Til toppen