Baksiden

Endre Lund Eriksen Aschehoug 2017 27 anmeldelser

Katrine har møtt Julian på nettet, de har aldri sett hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra pappa, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen. Snart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ådmunn Alfestad Rævidahl

Ådmunn 66år

Skrevet av 10. februar 2020 av Ådmunn Alfestad Rævidahl på Torstad skole

Ja, dette e nok mi favoritt bok


Silje Vibeke Langgården

Silje Vibeke Langgården

Skrevet av 9. januar 2020 av Silje Vibeke Langgården på Grov skole

Denne boken var fangende, spennende og innviklet. Jeg levde meg helt inn og leste i 5 timer! Helt til mamma ropte det var middag. (Vi hadde pølse til middag hvis noen lurt (:!)


Reidunn Bakke

Denne boken er elsk

Skrevet av 8. januar 2020 av Reidunn Bakke på Torstad ungdomsskole

bare en skikkelig tør lefse ville hoppet over denne boken! Terningkast 6!


Tilia

Tilia

Skrevet av 24. september 2018 av Tilia på Lunner ungdomsskole

Boken virker bra, men det er for mye som skjer så man klarer ikke helt følge med. Det virker som han endret på historien flere ganger i boken. terningskast 3


Arianne Must

Arianne Must

Skrevet av 7. mai 2018 av Arianne Must på Bjørnevatn skole

Baksiden handler om Katrine som mistet faren da han ble skutt opp i rommet etter at han vant en romsafari i en Stratos sjokolade. Hun prøver å få alt tilbake til normalt, men så får hun en mail fra faren.

Jeg synes boken var for innviklet. Endre er sikkert en bra forfatter men baksiden var ikke den beste boken. Det virker som at han bestemte seg for å endre historien hver 30 side.

Historien gir ikke mye mening og tar for mye plass på nett. Det eneste jeg vet om Katrine er at hun er redd. Jeg skulle ønske jeg fikk vite mer om personligheten hennes. Hun burde ikke skrive en mail til en fyr når hun skal holde alt hemmelig og en ekte person ville ikke skrevet en mail slik. Hele historien ville fått plass på halvparten så mange sider.

Julian er for innviklet og helt urealistisk. Han er en hacker, han trenger ikke alle forkledningene, og ville ikke hatt kontakt med Katrine. Og det er ekkelt fordi jeg begynte å mistenke at han var pedofil, fordi Katrine er 15 år og Julian er rundt 28 (sier han).

Mailene fra faren var urealistisk. Han har ikke tid til å skrive ting som at det var støv i luften og slik når han fort må bli ferdig med mailen. Jeg vet at han er i verdensrommet og vil at datteren skal vite hvordan det er, men han beskriver for mye.

Terningkast:1

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Maja Dokmo

Maja Dokmo

Skrevet av 7. mai 2018 av Maja Dokmo på Bjørnevatn skole

Baksiden av Endre Lund Eriksen

Tittelen passer godt til innholdet i boka, fordi faren «sitter fast» på baksiden av månen og det er det boka bygger på.

Den var et veldig originalt konsept, jeg har aldri hørt om eller tenk på et slikt konsept. Alt som skjedde var gjennomtenkt, som jeg ser på som veldig positivt og bra. Boka går på det samme gamle; det gode mot det onde, og at det gode vinner.

Språket kunne vært litt mer variert, men ellers så er språkbruket helt greit.

Det var litt vanskelig å sette seg inn i boka. Når man kom seg inn i boka var den både spennende og kjedelig. Det var vanskelig å fortsette å lese, men det som skjedde var spennende. Personlig så synes jeg det skyldes at noen ganger blir ting over beskrevet (skriver for mye om ting som ikke er viktig) og det blir kjedelig å høre mye om det samme om og om igjen. Forfatteren skriver på en måte som gjør det uinteressant og kjedelig å lese. Forfatteren beskriver istedenfor å vise. Jeg savner beskrivelser av følelser slik at man kan sette seg inn i hva karakteren føler.

Noe ut av det jeg likte best var karakterene i boka. Jeg likte spesielt vrien på karakteren Joe (Julian, Andreas K Hall), det var veldig uventet.

Jeg var litt misfornøyd med slutten, det virket som om forfatteren stresset med å bli ferdig. Jeg skulle ønske at det var en litt mer lukket slutt med at vi fikk høre mer om hva som skjedde med familien til Kathrine og situasjonen på månen.

Alt i alt synes jeg boka er helt grei. Jeg gir den terningkast 4, fordi det som skjedde var spennende og nytt, men den litt dårlig skrevet og kjedelig noen plasser i boka.

Til toppen