Baksiden

Endre Lund Eriksen Aschehoug 2017 26 anmeldelser

Katrine har møtt Julian på nettet, de har aldri sett hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra pappa, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen. Snart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Silje Vibeke Langgården

Silje Vibeke Langgården

Skrevet av 9. januar 2020 av Silje Vibeke Langgården på Grov skole

Denne boken var fangende, spennende og innviklet. Jeg levde meg helt inn og leste i 5 timer! Helt til mamma ropte det var middag. (Vi hadde pølse til middag hvis noen lurt (:!)


Reidunn Bakke

Denne boken er elsk

Skrevet av 8. januar 2020 av Reidunn Bakke på Torstad ungdomsskole

bare en skikkelig tør lefse ville hoppet over denne boken! Terningkast 6!


Tilia

Tilia

Skrevet av 24. september 2018 av Tilia på Lunner ungdomsskole

Boken virker bra, men det er for mye som skjer så man klarer ikke helt følge med. Det virker som han endret på historien flere ganger i boken. terningskast 3


Arianne Must

Arianne Must

Skrevet av 7. mai 2018 av Arianne Must på Bjørnevatn skole

Baksiden handler om Katrine som mistet faren da han ble skutt opp i rommet etter at han vant en romsafari i en Stratos sjokolade. Hun prøver å få alt tilbake til normalt, men så får hun en mail fra faren.

Jeg synes boken var for innviklet. Endre er sikkert en bra forfatter men baksiden var ikke den beste boken. Det virker som at han bestemte seg for å endre historien hver 30 side.

Historien gir ikke mye mening og tar for mye plass på nett. Det eneste jeg vet om Katrine er at hun er redd. Jeg skulle ønske jeg fikk vite mer om personligheten hennes. Hun burde ikke skrive en mail til en fyr når hun skal holde alt hemmelig og en ekte person ville ikke skrevet en mail slik. Hele historien ville fått plass på halvparten så mange sider.

Julian er for innviklet og helt urealistisk. Han er en hacker, han trenger ikke alle forkledningene, og ville ikke hatt kontakt med Katrine. Og det er ekkelt fordi jeg begynte å mistenke at han var pedofil, fordi Katrine er 15 år og Julian er rundt 28 (sier han).

Mailene fra faren var urealistisk. Han har ikke tid til å skrive ting som at det var støv i luften og slik når han fort må bli ferdig med mailen. Jeg vet at han er i verdensrommet og vil at datteren skal vite hvordan det er, men han beskriver for mye.

Terningkast:1


Kristin

Kristin

Skrevet av 7. mai 2018 av Kristin på Bjørnevatn

Baksiden.

Boka handler om en jente som heter Katrine. Faren til katrine er forsvunnet. Han har vunnet en tur rundt månen, og kommer ikke hjem. Faren blir erklært død, men flere måneder senere mottar Katrine en kryptert melding. Katrine vil finne ut mer om orginanisasjonen som sendte faren ut i verdensrommet. Hun får hjelp av en venn som hun ble kjent med over nettet. Han heter Julian og er god hacker, de to finner ut mer enn det de hadde trodd.
Jeg synes boken var spennende og fikk meg til å få opp pulsen. Jeg følte at jeg kunne leve meg inn i rollene og det er gode personbeskrivelser. Forfatteren (Endre Lund Eriksen) klarer å få meg til å assosiere. Overskriften syntes jeg passer veldig bra siden faren til katrine var på baksiden av månen og det skjønner man allerede tidlig i boka. Dessverre syntes jeg den blir for lang og det burde vært fler spenningstopper, det er mye «dødtid» som kunne blitt kuttet ut slik at boken hadde blitt kortere. Det tror jeg er en grunn til at mange i vår klasse ikke likte boka, rett og slett fordi den blir for lang.
Boka har satt seg inn i vår moderne tid og viser hvor skummelt teknologi og overvåkning på internett kan være, dette tror jeg er en grunn til at boken kanskje faller i smak for spesielt ungdommer. Boka hadde for mye «dødtid» og det er det som trekker ned for min del. Terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen