Bakgårdshund

Magnus Buen Halvorsen Cappelen Damm 2021 26 anmeldelser

Balal og kompisene driver en YouTube-kanal der de filmer uskyldige pranks med folk på gata. Drømmen er å få flere subs og mer oppmerksomhet og de skjønner at de må de gjøre noe som virkelig vekker oppsikt. Ideen om en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Troy

Troy

Skrevet av 13. desember 2021 av Troy på Husnes ungdomsskule

Denne boka likte eg den var ganske bra, det var perfekt.

Prankane var bra og boka gidde bra meining. i starten så snakka dei ein god del

Om at når dei blir store så skal dei kjøpe ein sjappe som noken større guter har.

Eg gir boka terningkast 4. Alle dei pranka hadde blei lagt ut på youtube, han som hadde lagd youtube brukaren var utlending han og familien kom fra utlande etter ein dramatisk hendelse i hjemlande.


lotte

den sinnssyke pranken

Skrevet av 10. desember 2021 av lotte på Tromstun skole

Den sinsyke “Pranken”

Tittel: Bakgårdshund

Forfatter: Magnus Buen Halvorsen

Kategori: roman om vennskap og tilhørighet

Antall sider: 160

Forlag: Cappelen Damm

Balal og familien har akkurat flyttet til Norge etter en trist hendelse i hjemlandet. Balals far gjorde en helteinnsats på jobb i hjemlandet og på grunn av dette tilbyr selskapet han jobb i Norge. Når de kom til Norge, får familien tv, mobil, leilighet og alt de ellers trenger.

Balal og vennene hans har en youtube kanal der de poster morsomme, men av og til litt drøye “pranks”. Drømmen er å få flere “subs” og mer oppmerksomhet, men for å oppnå dette må de gjøre noe stort. En dag kommer Ovar på en helt sinnsyk “prank” som kommer til å få youtube kanalen deres til og få en haug med nye “subs”. Men det de ikke visste var at denne lille, uskyldige “pranken” kom til å endre alt.

Min mening om boken

Boken er veldig spennende og undrende. Jeg likte at det var mange «plot twists». Temaet i boken omhandler om noe som jeg kan kjenne meg igjen i og som jeg tror andre ungdommer også kan kjenne seg igjen i.

Hovedpersonen i boka, Balal, er en spennende person å lese om. Han har mye omsorg for familien og vennene sine, noe som gir han dårlig samvittighet når denne “pranken” blir avslørt. Boken bærer preg av fordommer og hvor lett det er å dømme andre og mennesker. Det jeg også la merke til i boken er hvor viktig det er for ungdom og få anerkjennelse/oppmerksomhet av sosiale medier. Denne boken viser hvor langt man er villig å gå for denne oppmerksomheten. Boken kunne virke noe ustrukturert innimellom, den kunne vært mere utdypende fordi jeg klarte ikke og se for meg hvordan leiligheten til Balal så ut. Det skjedde mye mellom linjene som jeg måtte undre meg over. Slutten på boken var spesiell, den gav meg noe å reflektere rundt. Jeg skjønte ikke hvorfor boken heter «bakgårdshund» før slutten. Hva var egentlig budskapet? Tror jeg skjønte det.

Jeg vil absolutt anbefale denne boken til andre. Både voksne og ungdommer.

Jeg gir den terningkast 5. Boken fortjener absolutt og bli nominert til U-prisen.

Skrevet den: 20/10/21 av Lotte Jensen Holand


Andreas Øisjøfoss Finstad

Bok om Pranking

Skrevet av 6. desember 2021 av Andreas Øisjøfoss Finstad på Kjeller ungdomsskole

Boken handler om en gutt som har flyttet til Norge Han heter Balal og han har fått seg noen venner. Han har en youtubekanal på den legger de ut videoer hvor dem pranker helt tilfeldige folk som de finner på gata. De driver og legger ut videoer på youtube kanalen sin,men den tar aldri noe særlig av. En dag bestemmer de seg for at de skal lage den kuleste pranken noen gang. Ovar mener at kanalen deres kommer til å ta helt sykt av etter denne pranken. Det gjorde den ikke, for de satte ut kinaputter på togstasjonen og der var også moren til Balal. Når hun hørte skuddene trodde hun det var terrorister, og alle på togstasjonen trodde det samme. De som hadde sett det på youtube syntes heller det ikke var noe morsomt.
Tema i boka er vennskap og litt kjærlighet. Jeg likte boka på grunn av at den var spennende på grunn av at når dem gjorde noe dumt eller noe sånt fikk man lyst til å inne ut hva som kom til og skje og sånt. Den var heller ikke noe særlig vanskelig å lese på grunn av at den ikke hadde noe særlige vanskelige ord og den var passe lang. Det var heller ikke så mange ganger hvor det stoppet og det ikke skjedde noe særlig. Spenningen holdt seg oppe nesten hele tiden gjennom boken. Boken passer for alder 10-14. Jeg gir ternings kast 4+.


Mari

vanskelig liv

Skrevet av 6. desember 2021 av Mari på Varteig barne- og ungdomsskole

Boka: Bakgårdshund skrevet av Magnus Buen Halvorsen

Denne skjønnlitteratur boka handler om en gutt. Han gutten er utlands og nå bord han i Norge. Og han liker å drive med YouTube.

Han og vennene hans dem drive med YouTube, han gjør faktisk ikke det alene. Dem guttene der dem gjør litt forskjellige ting på den kanalen for å si det sånn. Han har også en søster, mamma og pappa han bor men og det skjer litt forskjellige ting med den familien igjennom boka også.

Denne boka er litt sann klumsete hvert fall i starten følte jeg. Man hang ikke helt med hvor og når vi var i taksten fordi det hoppa litt fra og tilbake og hvor man var også noen ganger var dem på skolen og så plutselig var dem hjemme. Men etter vert ut over i boka så ble det bedre syns jeg. Fordi når jeg begynte å lese den så skjønte jeg ingen ting men etter hver gjorde jeg det og det var boka faktisk bra og spennendene. Og jeg føler at overskriften til boka heller ikke passa til boka det sverre.

Så denne boka vil jeg gi 3 i ternings kast


Danial Malik Tøftum

Når subs får deg til å gå vill

Skrevet av 3. desember 2021 av Danial Malik Tøftum på Dokka ungdomsskole

okanmeldelse om boken «Bakgårdshund»

Boken bakgårdshund, er skrevet av forfatteren Magnus Bue Halvorsen.Boka som er en ungdomsbok, ble utgitt i 2021.

Denne boken handler om et firkløver par som har startet en YouTube kanal. På denne YouTube kanalen så legger de ut pranks, altså narrestreker. De lager videoer, legger de ut og håper fryktelig på å få mer og mer subs. Jeg må si at de lager mange drøye ting på kanalen sin som bare er ment for tull da. En dag så tenker de på å gjøre noe stort, større en de har gjort før i håp om å kunne bli YouTube stjerner.Familien til hovedpersonen, havner i store problemer etter denne store pranken.

Hovedpersonen i boken heter Balal, og har en annen bakgrunn enn de andre. Balal og familien hans kom til Norge som innvandrere , fordi det var et terrorangrep i hjemlandet. Faren sliter med psykiske lidelser som han har fått gjennom det han har opplevd i hjemlandet. Moren føler seg ikke så bra, hun tok ikke overgangen til det nye landet så bra og savner hjemlandet. Balal har begynt å få tegn på kjærlighet, han har blitt litt småforelsket i en jente på skolen med navn Leylah. Han står ovenfor og på en måte velge hvem han er lojal mot, Leylah eller kameratene hans.

Jeg liker boka godt fordi bruker en del slang utrykk, og at den er lettlest, spennende og morsom.
Jeg tror denne boken er beregnet for 12+, og jeg gir denne boken her en sterk 4-er.

Vis flere anmeldelser

Til toppen