Bakgårdshund

Magnus Buen Halvorsen Cappelen Damm 2021 16 anmeldelser

Balal og kompisene driver en YouTube-kanal der de filmer uskyldige pranks med folk på gata. Drømmen er å få flere subs og mer oppmerksomhet og de skjønner at de må de gjøre noe som virkelig vekker oppsikt. Ideen om en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lars

Bakgårdshund

Skrevet av 25. november 2021 av Lars på Dokka ungdomsskole

Bakgårdshund

Denne boken handler om en vennegjeng som skal lage en you tube kanal. En i vennegjengen heter Balal, han måtte flykte fra det landet han er fra og til Norge. Det var litt vanskelig å sette seg inn i boka, men når man først forsto noe var det greit og skjønne resten. Det var også ting som skjedde der som er mulig å få til i virkeligheten. Boka kan bli nominert til Uprisen.

Terningkast: 4


isak

Bakgårdshund

Skrevet av 25. november 2021 av isak på Høylandet barne- og ungdomsskole

Boka bakgårdshund handler om Balal og familien hans som har flyttet til Norge etter en terrorhendelse i landet de kom fra. Han og vennene har en YouTube-kanal som de vil at skal bli populær. Det er ikke så lett så de prøver på noe som ikke er så lurt …

Boka starter rett med en handling som varer hele første kapittel. Etter det får man vite litt mer om boka. Det synes jeg er en bra start på boka. Den slutter at en av hovedtingene i boka blir bra og i siste kapittelet “starter” det med noe nytt. Jeg levde meg ikke så mye inn i handlingene fordi dette skjedde i en by og miljøet var helt anderledels enn mitt, men det var lett å skjønne hva som skjedde hele tiden. Boka passer ganske godt sammen, det som skjer er mulig å få til i virkeligheten. Det var litt banning i boka. Det beste med boka var at man skjønte hva som skjedd hele tiden. Det var ikke noe som var uklart. Boka kan bli nominert til Uprisen, men jeg har ikke lest alle de andre bøkene så det kan være noen som er bedre.

Terningkast 5


August

Urealistisk prank

Skrevet av 18. november 2021 av August på Mæla ungdomsskole

Jeg synes at boka bruker for lang tid for å komme til hovedpoenget, og det gjør at boka er kjedelig. Jeg synes også at boka prøver å være lagd for ungdom noe den ikke er siden den er ganske urealistisk. Jeg vil ikke anbefale denne boka
Terningkast: 1


Thea Brennhovd Granlund

Tøys og fanteri

Skrevet av 16. november 2021 av Thea Brennhovd Granlund på Finnøy sentralskule

Bakgårdshund handler om Balal, en gutt på ungdomsskolen og familien hans, på tre, sin historie, hvordan, og hvorfor de kom til Norge, hva som skjedde i hjemlandet deres, og om hvordan det er for ungene i familien og være flyktninger til Norge. Balal og kompisene har en YouTube hvor de filmer at de gjør masse uskyldige pranks med uskyldige folk på gata, men de blir litt for glade i oppmerksomheten de får, at de planlegger en helt horribel prank som i ettertid får store konsekvenser for mange mennesker og ikke minst for familien til Balal.
Balal er en gutt på ca. 14 år, han er en gjennomsnittlig ungdom vil jeg si, men med utenlandsk bakgrunn. Han er en del av en vennegjeng som består av han og tre kompiser, disse gutta finner på mye rart sammen, som de legger ut på YouTube kanalen sin. Balal er ikke den som tar mest initiativ i gjengen og når kompisene hans kommer med ideer til nye pranks er han skeptisk etter traumen han fikk i hjemlandet sitt. Han virker som en veldig søt og snill gutt, siden han tar ansvar overfor lillesøsteren sin, følger henne til og fra skolen ol. han handler også inn mat til familien når de ikke har mulighet eller ikke tør å gå ut av døra.
Jeg synes denne boka var veldig bra fordi du vet ikke hva som skjer på neste side, den er også ganske enkel og lese, men kanskje ikke den letteste å forstå til tider, det jeg ikke likte var at det tok så sykt lang tid før du fikk vite den store hemmeligheten til faren i familien, som gjorde at han var så redd og paranoid for alt og alle.
Hvis du liker masse tøys og fanteri, men også er litt interessert i hvordan det må være å være flyktning fra et land til Norge etter en dramatisk hendelse, og resultatene av dette, er denne boka perfekt for deg. Jeg gir denne boka terningkast: 5, fordi du vet aldri hva som skjer på neste side, det som trekker det ned er det at det tar veldig lang tid før du får vite hva hemmeligheten til faren er, og det er derfor lett og dette ut.


Cassandra Bjørklund

Litt som og lese bok 2 i ein bokserie

Skrevet av 16. november 2021 av Cassandra Bjørklund på Finnøy sentralskule

Boka eg har lese heiter Bakgårdshund og eg skrevet av Magnus Buen Halvorsen.

Balal og hans familie på fire flyttar frå heimlandet og til Noreg. De har fått eit nydeleg nytt heim som de egentleg ikkje synest de fortjenes. Faren jobbar på eit anlegg, og det skjer noko ein dag som endrar han heilt. Kvar gang Balal spør blir han møtt med eit surt blikk og ingen svar. Faren er veldig paranoid ettersom det som skjedde på anlegget. Og kor er Balals syskenbarn? Kvifor vil ikkje faren snakka om han?

Balal er hovudpersonen i denne boka, men det handlar også mykje om faren hans. Balals draum er å bli YouTube stjerna som hans idol. Han og hans vener prøver og prøver, men ingenting virkar. Heilt til ein av dei kjem på med stor men risikabel prank. Balals familie får virkeleg lide av denne, og korleis skal Balal sei at det var han?

Eg synest denne boka var litt kjedeleg. Det var veldig mykje fram og tilbake. Og veldig mykje som eg ikkje skjønte. Nesten som når du les bok 2 i staden for bok 1 i ein bokserie. Men det var også veldig mange gangar der eg måtte lese kva som skjedde etterpå, og kunne ikkje leggja den frå meg. Du lærer litt om korleis det er å komme til eit heilt nytt liv, og korleis det er å være redd som faren til Balal.

Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen