Badboy

Annette Münch Cappelen 2014 22 anmeldelser

Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen. Så dukker Liam opp og han har middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Dennis kun Singh

Dennis kun Singh

Skrevet av 11. desember 2014 av Dennis kun Singh på Løkenåsen skole

Badboy: Steroid
Casper må flytte igjen, denne gangen mister han luksusen og kjærligheten.
Nå er det kun han, moren og lillebroren igjen. han mister nesten alt. lillebroren blir mobbet og banket opp. Casper føler seg tynn og ubrukelig. Casper bestemmer seg for og begynne og trene, men ingenting skjer han er fortsatt tynn. hva skal han gjøre? Men så dukker Liam opp og tilbyr seg for å trene Casper. Alt går bra helt til han tilbys steroider.

jeg tror at boka handler om steroider og at forfatteren prøver og fortelle oss hvor farlig det er og ta steroider.
kroppspress er veldig vanlig i dag. man skal tro at det er bare jenter som sliter med dette her i dag men det er det ikke.
mange ungdommer begynner og tvile på kroppen sin som ungdom. etter at jeg leste denne boka skjønte jeg at det også er gutter som sliter med press.
jeg synes det er veldig viktig at folk som ungdommer for lese sånt her og forstå alvoret i dette her om noen i det hele tatt tenker på å ta steroider. jeg lærte at man bare bør trene og la kroppen vokse av seg selv, fordi den alderen vi er i nå så begynner kroppen vår å utvikle seg. Man må bare akseptere at det tar tid, det eneste man får gjort er å trene hardt for å få det man vil.

Terningkast-5 fordi jeg likte boka utrolig godt og dette er et team alle burde lese om for å skjønne alvoret. Dette er en bok for gutter og jenter men mest for gutter synes jeg.
dette her var en utrolig bra bok!


Tiril Høie

Tiril Høie

Skrevet av 8. desember 2014 av Tiril Høie på Åretta ungdomsskole

Er du villig til å risikere liv og helse for en perfekt kropp?

Bak Caspers flotte vestkants fasade og luksustilværelsen hos moren kjæreste, skjuler det seg en dramatisk fortid. Ydmykelsene står i kø, og Casper mister alt. Først rakner luksustilværelsen, så stikker drømmedama og lillebroren havner i trøbbel. Samtidig flytter morens nye type inn. Casper finner snart ut at han ikke er den han utgir seg for og være og at han har helt andre intensjoner med forholdet. Liam dukker opp, og Casper blir involvert i et kroppsbyggermiljø med et voldsomt kroppsfokus, og i et desperat forsøk på å opprettholde fasaden begynner han med anabole steroider.

Anette Münch tar opp et tabubelagt tema, og boka er basert på forfatterens samtaler med brukere av anabole steroider. Historien gir en realistisk fremstilling av et utbredt misbruk som forekommer i ungdomsmiljøene der et økende kroppspress er et faktum. Den er vinklet på en original måte, og får oss til å se på kroppspress og misbruk med nye øyne. Fortellermåten gir oss et sterkt innblikk i et slikt miljø, og skildrer hvordan man påvirkes og senere tenker som ”boler.” Boken gir uttrykk for at det kroppspresset som eksisterer i dag er mer utbredt enn man tror. Münch formidler at det krever ekstremt mye styrke å ikke la seg påvirke, noe som fører til at ungdom tar uansvarlige valg som senere kan få alvorlige konsekvenser.Spenningskurven er høy gjennom hele handlingen, og topper seg opptil flere gang. Språket i boken er svært variert, og krydret med spenningsvirkemidler.

Badboy: Steroid er en både gripende og troverdig spenningsroman, og gir assosiasjoner rundt hvor langt enkelte er villig til å gå for å oppfylle kriteriene de perfekte kroppsidealene krever. Boken scorer høyt på alle skalaer, og med et sterkt budskap, et relevant tema, og en spennende historie bør den absolutt nomineres til U-pris. Jeg
anbefaler den videre, og ønsker å gi den terningkast 5.


sondre gregersen

sondre gregersen

Skrevet av 8. desember 2014 av sondre gregersen på Åretta ungdomsskole

Tøffing
I boka «bad boy steroid» blir vi godt kjent med Casper og hans liv. Fra å leve i luksus til og ikke ha noen ting. Ved flere samtaler med ungdommer som har eller bruker dette har Annette Munch klart å sette sammen en bok om anabole steroider. Det er derfor boka virker så realistisk og spennende. Man føler liksom at man syns syn på Casper og det som forandret han. Men alt i alt syns jeg boka presterer midt på treet, så det blir en 4`er men syntes det er bra at den er basert på samtaler med ungdom. Det er det som trekker den opp.


Iselin

Iselin

Skrevet av 3. desember 2014 av Iselin på Lundenes skole

Steroider – helse eller popularitet?

Casper må flytte, igjen. Denne gangen mister han både luksusen og kjærligheten. Nå er det han, moren og lillebroren igjen. Casper føler seg tynn og ubrukelig, helt til han møter på Liam som tilbyr seg å være treneren hans. Alt går bra, helt til han tilbys steroider.

Kroppspress er veldig vanlig idag. Man skulle tro det kun var jenter som slet med det, men tvert imot. Etter at jeg leste denne boken skjønte jeg faktisk at gutter også blir utsatt for dette presset. Dette er et ganske aktuelt tema, og historien og karakterene er veldig troverdige. Det var en spennende bok, og jeg følte at jeg ikke fikk med meg alt hvis jeg ikke leste videre.

Jeg tror temaet i denne boka er at steroider ikke er bra for oss, og at det er noe som faktisk skjer. Det er viktig for ungdom å lese sånt for å forstå alvoret og ikke ta steroider selv om alle andre gjør det. Jeg lærte at det ikke er lurt å ta steroider, men heller bare la trening være naturlig og akseptere at det tar tid før man ser forandring.

Terningkast 5 – fordi det er en god bok som både jenter og gutter bør lese. Jeg syntes andre burde lese boka fordi dette er et viktig tema som man burde vite om, og man burde skjønne alvoret i det. Jeg syntes boka burde nomineres til Uprisen.


Sivert Seglem

Sivert Seglem

Skrevet av 27. november 2014 av Sivert Seglem på Lagård ungdomsskole

Boka handler om Casper som har hatt en vanskelig oppvekst. Moren har hatt flere menn men reist i fra dem igjen. Casper mister dama si og finner ut at lillebroren blir mobbet og banket og den nye kjæresten til exen hans gjør ikke problene mindre. Casper bestemmer seg for å trene mye. Han trener en stund ,men han føler at han ikke vokser fort nok så han spør treneren hans om han kan kjøpe boler. Det gjør Casper, men først da kommer den sanne kjærligheten tilbake og valgene han har tatt i det siste ødelegger mye. Og en dag går alt dårlig og han ringer Liam, treneren hans, om en sterkere dose ,men da braker det løs både i kjærligheten og i treninga.

Jeg likte boka for den var spenende og at det liksom alltid skjedde noe hele tiden.
Boka virket troverdig og ekte. Jeg syntes boka passer til ungdommer mellom 13-16år.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen