Badboy

Annette Münch Cappelen 2014 22 anmeldelser

Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen. Så dukker Liam opp og han har middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 29. oktober 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

Bad Boy: Steroid av Annette Münch
Platt Badboy
Terningkast: 2

En spenningsbok uten spenning. Jeg forventet meg masse action, høyt spenningsnivå og mange spennende scener. I stedet fikk jeg 200 sider med en slak oppoverbakke som glattet seg ut på slutten. Boka fortsatte og fortsatte i samme gamle rutiner og den etterlengtede spenningstoppen kom aldri. Dette virket jo som en skikkelig tøff action bok, men der har forfatteren bommet:
Casper har ett fint liv. Ei nydelig jente som er hans, mange venner og en familie. Men en dag snur alt på seg. Moren, Jennie, flytter fra enda en type og finner kjapt en ny. Men han er ikke like grei som han utgir seg for å være. I tillegg blir Casper dumpa, han begynner å trene for å få henne tilbake, men han er ikke sterk nok. Så han begynner på steroider. Han blir sterk, får bedre selvtillit og for en stund er livet bra igjen. Helt til han må betale for stoffet. Og å få tak i penger er ikke så lett.

Handlingen kunne vært veldig spennende, men forfatteren utnytter scenene for dårlig. De starter spennende, men så løser alt seg og man fortsetter å vente på en actionscene. Dette ble alt for tamt.

Til tross for at dette var en ganske kjedelig bok, var den velskrevet. Det var gode beskrivelser som gjorde at jeg kunne se det lett for meg. Det er tydelig at dette er en rutinert forfatter, med sansen for språk. Dessverre bommet hun på innholdet denne gangen.
Dette er ingen kandidat til Uprisen.


Walid Hamad

Walid Hamad

Skrevet av 27. oktober 2014 av Walid Hamad på Ås ungdomsskole

Casper mister alt. Luksustilværelsen hos morens kjæreste. Lillebroren havner i bråk og drømmedama. Annette Munchs tredje spenningsroman handler om et misbruk som er mer omfattendeenn man tror. Annette Munch går tett innpå rollen som Badboy. Steroid er en realistisk og skremmende påminnelse om at å vokse opp med selfies og økende kroppsfokus krever mange typer styrke. Jeg gir terningkast 6. Denne boka er den beste boka jeg har lest og denne burde vinne.


Jørgen Larsen

Jørgen Larsen

Skrevet av 26. oktober 2014 av Jørgen Larsen på Finnsnes ungdomsskole

Når du mister alt, kan det gå galt

Boka er Annette Münch tredje ungdomsroman
Når Casper har mistet alt, ser han bare en utvei og det er den absolutt verste utveien han kunne valgt. Den kalde natten Casper møter Liam bestemmer han seg for å bli badboy. Morens nye type kommer i veien og hva er det med han? Etter det hoper problemene seg bare opp, først mister han Alice også, så kommer pengekravet og til slutt forsvinner Jonas.
Boken er spennende, viser hvordan en gal avgjørelse kan føre til mange flere. Boka viser til alle konsekvensene som kan komme med misbruk av anabole steroider. Jeg syntes boka er veldig bra, den bygger seg fantastisk opp og er overraskende på alle mulige måter. Man har aldri lyst til å legge denne boken fra seg, for den er super spennende.

Boken gir et veldig bra bilde på misbruk av steroider. Liker du spenning, drama og litt kjærlighet burde du lese denne boken. Denne boken burde absolutt nomineres til Uprisen.


Bjørn-Are

Bjørn-Are

Skrevet av 23. oktober 2014 av Bjørn-Are på Lundenes skole

Har du dårlige leseoplevelser så les MEG

Jeg gir denne boka en 5 fordi jeg syntes boka var veldig lett å lese, og det var godt skrevet. Dette er en spennende bok, som er lett å lese. Og jeg var så spent på hva som skjedde, at jeg ikke klarte å legge boka fra meg.
Boka handler om en ungdom, som ikke føler seg bra nok, og derfor begynner med noe han ikke skulle ha begynt med. Jeg så for meg hvordan han så ut, og hva som skjedde, det var virkelig fortalt.
Jeg tror at budskapet i boka er at man ikke bør bruke steroider, og selv etter boka var slutt, så varte leseropplevelsen.
Denne boka bør nomineres til Uprisen!


Martine Ese

Martine Ese

Skrevet av 21. oktober 2014 av Martine Ese på Orerønningen ungdomsskole

Badboy: steorider

Badboy handler om at Caper sitt liv blir snud opp ned. Han mister drømmedama si, populariteten og vennene hans. I tillegg blir lillebroren, moren og han kastet ut av det lukseriøset huset av den rike kjæresten til moren hans, eller man kan si eksen til moren hans. Selvom moren til Caper ikke er noe særlig rik eller har en jobb, så må de finne seg ytt sted å bo.
Lillebroren hans havner i trøbbel, men det er ikke mye Caper kan gjøre siden han er så spinkel. Så møter han Liam, han blir motivert til å begynne å trene, men det gir ingen resultater. Liam tilbyr han å bruke anabole steroider, noe som ikke ender godt. Han får store problemer med å få betalt for steroidene han har kjøpt, og ingenting hjelper når den mystiske nye kjæresten til moren flytter inn. Ingenting stemmer med han.
jeg synes temaet til Badboy er ganske spennede, men dårlig fremstilt i boka. Det er vanskelig ordforåd og lite beskrivelser. Jeg gikk litt i surr om hvem som sa hva i boka, og jeg fikk ikke den gleden jeg pleier å få når jeg leser.
Terningskast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen