Badboy

Annette Münch Cappelen 2014 22 anmeldelser

Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen. Så dukker Liam opp og han har middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 9. november 2014 av Zuhayr Abdi på Finnsnes ungdomsskole

Boletryne

Caspers liv endres drastisk fra å luksuriøst og trygt til selvmordstanker. Han mister selvtilliten og synker i bunn før kameratslige Liam dukker opp, og tilbyr “løsningen” på alle hans problemer. Annette Munchs tredje spenningsroman handler om bruken og misbruken av anabole steroider.

“Vi har trent en halvtimes tid. Mest bryst og triceps. For første gang økte jeg vektene med fem kilo. Det er deilig å kjenne strekket i musklene. At de blir vondere og vondere. Hardere og hardere. Jeg tørker svetten fra nakken med håndkleet. Tre ganger har jeg satt sprøyten selv. Hjemme på rommet. Uten å svime av. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så greit. Nå ligger alt gjemt i en plastpose i nederste kommodeskuff”. -Sitat fra boken

Som kjent er det stort kroppspress blant ungdom. Både jenter og gutter higer etter det kanskje uoppnåelige og forvrengte kroppsidealet vi har. Jeg syns Munch tar opp et meget viktig tema på en bra skrevet måte. Hun skal få et pluss for å ta opp tabulagt tema som man ikke hører til daglig selv om man vet at (mis)bruken er utbredt. Boka får terningkast en femmer fra meg, grunnen til at den ikke får seks er slutten som var kjedelig og uforutsigbar.


Helena

Helena

Skrevet av 7. november 2014 av Helena på Lundenes skole

– Kan man bruke steroidene rett?

Se for deg at du mister alt. Casper er 15 år og mister alt, bare han, moren og broren er igjen. Jeg avslører med en gang at jeg vil gi boken en 6, fordi forfatteren Anette Mûnch skriver på en veldig spennende måte. Man blir godt kjent med Casper og alle menneskene rundt han.

Denne boka tar opp et veldig viktig tema blant gutter. Mange tror det bare er jenter som sliter med kroppspress og det å være en av de kule. Den er lett å leve seg inn i, og gjør slik at du virkelig kjenner hvordan han har det.

Den bør leses av alle, både gutter og jenter. Kanskje noen voksne også burde lese denne, fordi dette er faktisk et problem. Denne boken bør nomineres til Uprisen.


Ida

Ida

Skrevet av 6. november 2014 av Ida på Lundenes skole

Steg for steg hvordan man tar steroider…

Jeg gir denne boka 6 fordi man får frysninger av hvor realistisk forfatteren skriver!

Forestill deg at du mister alt, det du har av stolthet forsvinner. Casper er 15 år og mister luksusen, sin livs kjærlighet bare fordi de må flytte. Han føler seg svak og hjelpeløs, som en mus ovenfor en stor katt. Han begynner å trene og ta steroider, men kommer ikke umerket unna.

Denne boken tar opp et veldig sentralt tema, siden det finnes overalt. Det er ikke uvanlig lenger å bole. Jeg har ikke lest noe lignende før, det er veldig annerledes når det blir beskrevet som en gutt som har kroppspress, og ikke en jente. Det eneste aberet er at jeg følte at boken beskrev for detaljert hvordan man skal ta steroider. Som om det var en oppfordring til alle.

Likevel er dette er en bok alle bør lese, den er både spennende og trist. Den bør absolutt nomineres til Uprisen.


Kristoffer Sandaker

Kristoffer Sandaker

Skrevet av 3. november 2014 av Kristoffer Sandaker på Verket skole

BadBoy: Steroid
En fortelling om hvordan misbruk kan ødelegge deg

Dette er en bok av forfatteren Annette Münch, som handler om Casper som plutselig mister alt på en gang. Først luksustilværelsen hos eksen til moren, så drømmedama, sammen med all respekt. Casper har ingen venner lenger, og lillebroren havner i bråk. Så møter han Liam som har noe som kan gjøre Casper til sjef igjen. Så blir lillebror borte.

Boka starter rett på sak med at Casper, moren og lillebroren flytter fra luksushuset til Erik, morens gamle kjæreste, og over til en slitt gammel leilighet. Og det er i denne leiligheten Casper bor i resten av boka. Casper er 17 år, og liker å ha en status blant folk, omtrent som alle andre 17 åringer. Spenningskurven er veldig jevn hele tiden, og det er ikke mange sider mellom hver spenningstopp. Handlingen er til tider forutsigbar, men ikke så mye at det ødelegger handlingen i boken. Det er mye gripende og troverdig handling, noe som gjør at boken er lett å leve seg inn i, og dette kunne godt ha hendt deg og meg.

Denne boken minner meg ikke om noe jeg har lest tidligere, den er kreativ og gir deg et nytt syn på misbruk av steroider. Til og med vanlige hendelser kan denne boken påvirke ditt syn på.

Boka er lett å lese, og inneholder spennende setninger. Språkbruken passer til innholdet i boken, med Oslo-dialekt og banning.

Forfatteren har intervjuet unge brukere av anabole steroider, noe som er grunnlaget for boka. Den sier noe om hvordan det er å være ung med et økende kroppsfokus. Noen av bokens sterke sider er at den har et driv gjennom hele historien, og blir aldri kjedelig. Negative sider er for eksempel at boken er til tider litt forutsigbar.

Jeg andbefaler denne boken til andre, og gir den karakter: 5

Boka bør absolutt nomineres til Uprisen!


Andrine

Andrine

Skrevet av 31. oktober 2014 av Andrine på Children's International School

Boken er skrevet av Annette Münch. Det er en spenningsroman som handler om et misbruk og forfatteren går tett innpå brukeren. Jeg gir terningskast 5 fordi boken inneholdt masse spenning og den var veldig bra.
Først mister Casper luksustilværelsen når moren hans mister sin rike kjæreste. Rett etter mister også Casper kjæresten sin og lillebroren hans havner i bråk. Casper får ettervert kontakt med Liam, som han begynner å trene med for å bli en badboy. Da blir Casper blandet inn i trøbbel både fysisk og økonomisk som leder til misbruk av dop.
Denne boken inneholdt masse spenning og jeg syntes den var veldig bra. Forfatteren klarer bra å fremstille misbruk av steroider.

Vis flere anmeldelser

Til toppen