Badboy

Annette Münch Cappelen 2014 22 anmeldelser

Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen. Så dukker Liam opp og han har middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marcus bergmann

marcus bergmann

Skrevet av 3. desember 2015 av marcus bergmann på Varteig skole

boka handler om en 17 år gammel gutt som mister luksuslivet hos morens gamle kjæreste og morens nye kjæreste tar over hverdagen. han mister alt og liam har en hjelpende middel men da ble alt mye værre.


Sondre Kulås Gressløs

Sondre Kulås Gressløs

Skrevet av 19. november 2015 av Sondre Kulås Gressløs på Varteig skole

Ødelagt
Sjanger: Spenningsroman

Boken Handler om en gutt på 17 år som heter Casper.
Han mister alt, først luksustilværelsen hos eksen til
moren så Drømmedama og lillebroren blir borte.
Han blir en «Bad boy» og begynner med steroider.

Boken starter fengende og beskrivende men også rett i en handling.
Bokens spenningskurver er jevn og det er ikke mange sider før neste spenningskurve, noe forutsigbart.
Boken slutter litt brått, men det gjorde også at boken var vanskelig å legge fra seg, ville ha vist hva som skjedde videre.

Det er veldig mye spenning i boka og det er veldig lett og leve seg inn i fordi dette kunne skjedd alle.
Det var let og leve seg inn i fordi jeg sammenlignet litt med virkeligheten og jeg kunne se for meg akkurat hvordan det så ut.
Boken var gripende, troverdig og noen steder morsomme.

Boka fungerer som en helhet men, jeg tenkte ikke akkurat fra starten att Casper skulle begynne med steroider og at lillebroren skulle forsvinne men skjønte det etter hvert så det ble noe forutsigbart, språket og karakterene passer fint med handlingene.

Den ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest, den er kreativ fordi forfatteren har tatt noe som skjer med mange og gjort det om til en historie. Det ligner ikke på noe jeg har lest før så jeg regner med at den ikke er en del av en trend. Boken får meg til å se på steroider som noe ødeleggende og noe man bør unngå å bruke.

Historien er veldig realistisk fordi mange vil ha oppmerksomhet eller bli sett på som noe stort og derfor tar man et valg, og i denne fortellingen tar Casper det dumme valget med og bruke steroider for og prøve å få tilbake populariteten, vennene og kjæresten.
Boken var lett å lese, med ett språk som var lett å forstå. Språket passer fint til bokens handling, det var også bruk av banning i noen tilfeller.
Forfatteren har nok laget den for å varsle ungdommer og ikke bruke steroider fordi det kan ødelegge deg helt, boka sier at misbruk ødelegger.
Det beste ved boken er at den viktig budskap som forteller hvor mye steroider kan ødelegge deg, bokens svakheter er at mye var forutsigbart, man skjønte når Casper skulle begynne med steroider.
Boken er vert å lese fordi du kommer sannsynligvis til å få et annet syn på steroider.
Boken bør nomineres til Uprisen fordi jeg tenker at alle har noe å lære av den.
Jeg gir denne boken terningkast 5 fordi den hadde noe forutsigbart, ellers hadde jeg gitt den en 6er.


Victoria Celine

Victoria Celine

Skrevet av 15. desember 2014 av Victoria Celine på Grålum ungdomsskole

BADBOY: STEROIDER

Å miste alt
Dette er en dramatisk roman, hvor hovedpersonen Casper, mister alt. Casper og lillebroren Jonas bor alene med moren, og i begynnelsen av denne boka flytter de fra luksustilværelsen hos morens gamle kjæreste til en liten og sliten leilighet. I tillegg mister Casper drømmedama, Stephanie. Lillebror Jonas sliter med mobbing på den nye skolen og Casper bestemmer seg tilslutt for at nok er nok. En forandring må skje, og Casper velger å bli en ¨Badboy¨ ved hjelp av anabole steroider. Det skjer ting som gjør at Casper forandrer mening om mye.
I førsten syntes jeg boka var ganske tam, den er langtrukken og det skjer ikke så mye som gjør at den blir særlig gripende. Kun de aller siste sidene bygger opp spenningen litt. Ellers syntes jeg ikke denne boken var en av de beste. Den var heller ikke en av de letteste å lese og det var litt vanskelig å følge med. Forfatteren kunne godt skrevet mye kortere kapitler og endret teksten, så hadde den kanskje ikke blitt så stillestående.
Bokens handling er troverdig, og forfatteren fikk frem sitt budskap. Men jeg irriterte meg mye over at alt gikk så sakte, det handlet mye om det samme, og jeg ville egentlig bare videre i boka.
Boken er mest for ungdom i alderen 14-17, det trengs tålmodighet for å forstå og få med seg alt, ettersom det ble litt tamt og rotete.
Terningkast 2.
1. Fornuftig og godt tema
2. Boken er en ellers fin bok
– Alt for tam og langtrukken
– Få spenningstopper
– Hoveddel kunne vært skrevet mye bedre
– Budskap kunne kommet enda bedre frem, negative sider?


Amalie Sandve

Amalie Sandve

Skrevet av 15. desember 2014 av Amalie Sandve på Lundehaugen ungdomsskole

Alt er tapt. Eller er det?
BADBOY:STEROID er en spenningsroman som er skrevet av den norske forfatteren Annette Münch, og gitt ut av Cappelen Damm.
Boka er ganske uforutsigbar, da man tror man vet hva som skjer, men så ender det med noe helt annet. Det er denne typen bøker jeg liker, på tross av at jeg hater uforklarende slutter. Det er enda et bra punkt, slutten er brå, men forklarende. Språket i denne boka er veldig lett fordøyelig, og handlingen kommer tydelig frem. Jeg håper at Annette skriver flere slike bøker, da jeg absolutt vil lese dem.
BADBOY var så spennende at jeg tror jeg bare brukte 3-4 timer på den. Den er veldig lett å leve seg inn i, selv om jeg ikke trenger å kjenne meg igjen. Jeg har nesten aldri vært så avhengig av en bok som denne. Alt smelter sammen, på tross av at handlingen er fra forfatterens samtaler med forskjellige unge brukere av anabole steroider.
Jeg synes det er bra at forfatteren får frem budskapet sitt, nemlig at det er mange flere enn vi tror som bruker steroider, og hva som skjer om vi begynner å bruke det. Dette er nok sikkert en ungdomsbok, siden vi er den nye generasjonen, og det er vi som er hovedmålet her. Det aller beste med denne boken er at vi får vite hvordan hverdagen til en vanlig ungdom kan utvikle seg om en går i feil retning.
Jeg synes BADBOY fortjener en femmer, fordi den er fengslende, men samtidig saklig. Den er også morsom, romantisk og tankevekkende. Det eneste jeg ikke likte med denne boken, er at den er litt gjentagende.


selma

selma

Skrevet av 15. desember 2014 av selma på Ås ungdomsskole

jeg syntes denne boka har masse mening og den prøver og gå inn på sånn noen ungdommer har det i dagliglivet. Den handler om mobbing og press. den går veldig inn i deg og får deg til og faktisk vite hvordan mange mennesker har det. det er trist, så jeg syntes alle burde lese denne denne boka.
terningkast 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen