Avlyst på grunn av sorg

Magnhild Bruheim Samlaget 2019 6 anmeldelser

Eline blir dumpa av Jonas, brått og uventa, og opplever si første store kjærleikssorg. Snart går ho på nye, sviande nederlag. På same tid møter ho Tomas, som lever i skjul i skogen. Han gøymer seg for nokon. Kva er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Isha

Avlyst på grunn av sorg

Skrevet av 6. november 2019 av Isha på Sofienberg skole

Tittel: Avlyst på grunn av sorg
Forfatter: Magnhild Bruheim
Forlag: Det Norske Samlaget
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 151

«Avlyst på grunn av sorg» handler om Eline, en jente som snart fyller 16 år og skal begynne på videregående skole. Hun lever et bra liv med en kjæreste som bare er hennes, en bestevenninne hun stoler på og med livet på stell. Men en dag etter at hun har kommet tilbake fra den 22 dager lange ferien I USA, får hun et sjokk når hun får vite at kjæresten hennes Jonas ikke vil være sammen med henne lenger, at han har funnet en ny jente. Og hvem denne jenta var enda sjokkerende. Hun ble så ute av seg, at hun løper inn I skogen uten å høre resten av det Jonas har å si. Eline vet ikke hvor langt inne I skogen hun er, og blir forvirret. Så ser hun et telt som ser forlatt ut. Plutselige kom det en stemme bak fra. Hun snur seg og ser en gutt som hun tror er rundt 14-15 år og som hun senere får vite heter Tomas. På vei hjem fra skogen møter hun noen politibetjenter som spør henne om hun har sett en gutt. Hvem er Tomas? Hva gjør han her? Og hvorfor leter politiet etter han? Burde hun gå og advare ham? Disse spørsmålene får du svar på I boken.

Boka tar opp et stort utvalg av følelser, og viser på en måte hvor forskjellige liv vi lever og hvordan vi håndterer situasjonene vi befinner oss I.
Den begynte nesten rett på «action», og forfatteren drøyer ikke så mye med å la leseren kjede seg I hjel. På allerede tredje side begynner dramaet om forholdet mellom Eline og Jonas. Forfatteren greier å holde spenningen på et viss nivå hele tiden, og hadde et par «plot-twist» som man kaller det. Boken er skrevet på nynorsk og hadde noen få vanskelige ord, men var ellers lett å lese. Boken var ikke klisjéfylt, noe som gjorde at det var morsomt å lese videre.

Jeg var litt skeptisk til boken. Bokomslaget gjorde at det ikke virket særlig fristende å lese boken, og I tillegg var teksten på nynorsk, noe jeg ikke leser til vanlig utenom på skolen. Jeg leste noen få sider for å gi boka en sjanse og ble litt hekta. Jeg greide å lese ferdig boka på 3-4 dager, og var fornøyd med hvordan den sluttet. Så det er sant det folk sier: «Don’t judge a book by it’s cover»

Aldersgruppe: 13-16 år

Terningkast: 4/5

Til toppen