Avlyst på grunn av sorg

Magnhild Bruheim Samlaget 2019 6 anmeldelser

Eline blir dumpa av Jonas, brått og uventa, og opplever si første store kjærleikssorg. Snart går ho på nye, sviande nederlag. På same tid møter ho Tomas, som lever i skjul i skogen. Han gøymer seg for nokon. Kva er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Leevi

Kjærlighetssorg

Skrevet av 18. desember 2019 av Leevi på Kråkerøy ungdomsskole

Kjærlighetssorg
Boken «Avlyst på grunn av sorg» er en trist og realistisk bok. Boken ble gitt ut av forlaget «Samlaget» og den er skrevet av Magnhild Bruheim.

Hovedpersonen Eline ble dumpet av kjæresten sin. Eline kommer hjem fra ferie. Da tar hun en prat med kjæresten, men hun drar i frustrasjon. Da møter hun en fremmed gutt i skogen. Han heter Tomas. Men hvorfor er han egentlig alene i skogen? Les videre for å finne ut hvorfor.

Boken er på nynorsk. Jeg lærte mange nye ord av å lese på nynorsk. Grei lengede på setningene. Men det som ødela boken var at den var ganske treg og jeg følte ikke jeg levde meg godt nok inn i boken. Det var helt greie skildringer. Jeg synes boken var kjedelig fordi det var vanskelig å føle seg inn i boken og som sagt tidligere var den treg. Hvordan boken var treg var at jeg ikke fikk med meg så mye som ble sagt og jeg måtte lese mye mer nøyere enn vanlig. Jeg synes boken passer for de som er mellom 12 og 14 år.

Terningkast: 2


Tobias Dyrbing

En god gammeldags kjærlighetssorg

Skrevet av 17. desember 2019 av Tobias Dyrbing på Kråkerøy ungdomsskole

Boka avlyst på grunn av sorg handler om en jente som heter Eline. Hun fant ut at kjæresten Jonas hadde vært sammen med en annen jente og ble da veldig sur. Hun skulle møte han før en fest og møtte på en gutt som var fattig. Nå hadde hun fått en hemmelighet å holde på. Det jeg likte med boka var at tingene føltes ekte fordi det er sånt som kan skje. Det var folk som hun kunne stole på som gjorde henne litt tryggere. Hun hadde et slags gjemmested som var veldig fint.
Det jeg ikke likte med boka var at den var utenfor mitt sjanger og ikke egt min type bok.
Det var litt mye tenking over ting sånn at det skulle føle ut som at det skjedde veldig mye.
Jeg syntes ikke at boka kan bli vinneren av uprisen 2020.
Terningkast 3 n


Oda Helen

kjærlighetssorg og hemmeligheter

Skrevet av 17. desember 2019 av Oda Helen på Kråkerøy ungdomsskole

Alt har forandret seg. Ingenting er eller blir som de lenger var. Hun får hemmeligheter hun må holde på, men hvor lenge klarer hun dette?
Eline kommer hjem fra en ferietur til USA og skal endelig få møte kjæresten hennes igjen, men alt er bare rart når de møtes, han virker så annerledes, så «kald». Og det han ville snakke om ødela ALT.
Jeg synes denne boken var ganske kjedelig, jeg datt ofte ut av boka, og jeg kunne lese flere sider hvor jeg ikke fikk med meg noen ting. Jeg måtte da lese sidene om igjen, noe som gjorde alt enda kjedeligere. Skildringene var helt greie, men de var ikke bra nok. Boka var vel alt i alt ganske dårlig.
Jeg synes denne boka passer for ungdom 13-15 år, den bør ikke nomineres til U-prisen. Den får terningkast 1.


kidus abiy

en bok som hjelper deg med å utvikle dine språklige egenskaper

Skrevet av 2. desember 2019 av kidus abiy på Elverum ungdomsskole

"Avlyst på grunn av sorg" handler om en jente som heter Eline som har fått sitt første kjærlighetssorg. Boken er på nynorsk og noe som gjør det bra med å lese denne boka er at da får du utviklet leseevenene dine. Eline var så sur hun løper inn i skogen og prøver å rømme fra alt det som har skjedd. når hun kommer fra en ferie finner hun ut at eksen hennes er blitt sammen med bestevennen hennes. Hun var veldig glad i han kjæresten hennes helt til vennina tok han. Hun blir gærn med den tanken i hodet, når hun er i skogen møter hun en gutt som heter thomas. Når hun kommer ut av skogen ser hun noen politimenn som spør hun "har du tilfeldigvis sett en gutt inni skogen?" hva hun sier får du vite når du leser boka.

Jeg synes at denne boka var veldig bra den holdte spenningskurven på veldig god måte. Jeg synes at denne boka er veldig passende for 12-16 år gamle ungdommer.

terningkast: 4/6


Younes Habibi

En bok for den som ønsker utviklet språk

Skrevet av 27. november 2019 av Younes Habibi på Hauketo skole, 10. trinn

Boken avlyst på grunn av sorg. Er skrevet av Magnhild bruheim.

Boken handler om en jente som har fått sitt første kjærlighetssorg. Boken er på nynorsk noe som gjør det bedre å lese fordi jeg får litt mer språklige utfordringer. Jenta Eline løper inn i skogen og prøver å rømme fra både venner og sorg. Når hun kommer tilbake fra en ferie finner hun ut av at hennes kjæreste har blitt sammen med bestevenninna hennes. Hun var veldig glad i han og blir derfor helt gæren med tanken på at eksen dater venninna. I skogen møter hun en mystisk gutt som hun får vite heter Thomas. Når hun vil gå ut av skogen ser hun noen politifolk som spør henne. Har du tilfeldigvis sett en gutt? Hva hun sier får du vite videre i boken.

Denne boken er på nynorsk. Noe som gjør at jeg anbefaler den til de som har ekstra godt språk, eller de som ønsker å få ett større ordforråd. Boken går i berg og dal bane. Den har en god blanding av drama og spenning. Den grep meg ikke som leser slik jeg hadde håpet. Derfor gir jeg den terningkast 4. Det som trekker den ned er at den er litt for lenge i en handling, da dabber den litt ned når den holder seg så lenge i en handling, men spenningen er der. Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Isha

Avlyst på grunn av sorg

Skrevet av 6. november 2019 av Isha på Sofienberg skole

Tittel: Avlyst på grunn av sorg
Forfatter: Magnhild Bruheim
Forlag: Det Norske Samlaget
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 151

«Avlyst på grunn av sorg» handler om Eline, en jente som snart fyller 16 år og skal begynne på videregående skole. Hun lever et bra liv med en kjæreste som bare er hennes, en bestevenninne hun stoler på og med livet på stell. Men en dag etter at hun har kommet tilbake fra den 22 dager lange ferien I USA, får hun et sjokk når hun får vite at kjæresten hennes Jonas ikke vil være sammen med henne lenger, at han har funnet en ny jente. Og hvem denne jenta var enda sjokkerende. Hun ble så ute av seg, at hun løper inn I skogen uten å høre resten av det Jonas har å si. Eline vet ikke hvor langt inne I skogen hun er, og blir forvirret. Så ser hun et telt som ser forlatt ut. Plutselige kom det en stemme bak fra. Hun snur seg og ser en gutt som hun tror er rundt 14-15 år og som hun senere får vite heter Tomas. På vei hjem fra skogen møter hun noen politibetjenter som spør henne om hun har sett en gutt. Hvem er Tomas? Hva gjør han her? Og hvorfor leter politiet etter han? Burde hun gå og advare ham? Disse spørsmålene får du svar på I boken.

Boka tar opp et stort utvalg av følelser, og viser på en måte hvor forskjellige liv vi lever og hvordan vi håndterer situasjonene vi befinner oss I.
Den begynte nesten rett på «action», og forfatteren drøyer ikke så mye med å la leseren kjede seg I hjel. På allerede tredje side begynner dramaet om forholdet mellom Eline og Jonas. Forfatteren greier å holde spenningen på et viss nivå hele tiden, og hadde et par «plot-twist» som man kaller det. Boken er skrevet på nynorsk og hadde noen få vanskelige ord, men var ellers lett å lese. Boken var ikke klisjéfylt, noe som gjorde at det var morsomt å lese videre.

Jeg var litt skeptisk til boken. Bokomslaget gjorde at det ikke virket særlig fristende å lese boken, og I tillegg var teksten på nynorsk, noe jeg ikke leser til vanlig utenom på skolen. Jeg leste noen få sider for å gi boka en sjanse og ble litt hekta. Jeg greide å lese ferdig boka på 3-4 dager, og var fornøyd med hvordan den sluttet. Så det er sant det folk sier: «Don’t judge a book by it’s cover»

Aldersgruppe: 13-16 år

Terningkast: 4/5

Til toppen