Arwin og skyggealvene

Lisette Askø Crealea 2021 11 anmeldelser

Livet til 13 år gamle Arwin blir snudd på hodet når moren hans dør i en ulykke. Han flytter til ei ukjent tante i Askim, og finner ut at moren hans har holdt noe hemmelig for ham i alle år... Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mikkel

En helt ok, fantasibok

Skrevet av 21. oktober 2021 av Mikkel på Flåtestad ungdomsskule

Jeg har lest boken "Arwin og skyggealven" av forfatter Lisette Askø.

Boka har en veldig rolig start med mye trist innhold (vi lærer om at foreldrene har vært i en ulykke og at moren har dødd). Det ga meg et trist førsteinntrykk.

Når Arwin hadde flytta inn hos tanten og åpna seg litt mer med henne endra boka seg veldig og jeg følte at det triste var over og fantes i fortiden. Jeg likte personligheten til tanten velig godt. Hvordan hun er så full av positiv energi, i tillegg så er hun litt rar og klumsete.

Det var mange kreative og kule detaljer. Brettspillet Tafa som er en alvisk versjon av sjakk med magi er en sånn kul detalj som ikke er nødvendig for handlingen, men skaper det lille ekstra. Når jeg leste om det fikk jeg bare velig lyst til å prøve å spille det selv. Konseptet med de 4 elementer og alver som bor i vår verden gjorde meg positivt overrasket. Jeg følte jeg ble nysgjerrig på hvordan dette fungerte.

Etter hvert som jeg leste boka begynte jeg å legge merke til at den hadde veldig mye tilfelles med "Harry Potter". Nesten hele tiden var det noe i boka som de også hadde noe tilsvarende av i Harry Potter bøkene. Det starter med at foreldrene har vært i en ulykke, så han flytter til tanten hans, og så skal han begynne på en ny magisk skole i en magisk verden han ikke visste om, i tillegg så viser det seg at han er den utvalgte og skal gjøre en viktig oppgave som ingen andre kan. Det fortsetter med en del flere likheter. Jeg tenker at det er helt greit å bli inspirert, men i dette tilfellet var det kanskje litt for mye inspirasjon etter min mening. Det blir nesten en form for etterligning.

Når jeg nærmet meg slutten av boka ble det veldig mye mer spennende, etter at Arwin og gjengen gikk for å finne inngangen i den gamle nikkelgruven. Tidligere i boka var det nesten ingen spenning, men etter det punktet var det veldig spennende hele resten av boka. Det at all spenningen var konsentrert ved slutten gjorde det til en unik leseopplevelse fordi de fleste bøker ikke blir skrevet slik. Det negative med dette er jo at mange stopper å lese boka, fordi det er mangel på spenning før de kommer til det spenningspunktet hvor spenningen endelig kommer.

Boka var veldig lettlest og veldig fin lengde, ikke for kort eller for lang. Språket var velig lett å forstå og godt formulert. Jeg anbefaler denne boka til folk som liker å lese bøker med mye fantasi og eventyr. Generelt en ganske god bok som får terningkast 4 fra meg.


Rim Dibo

Arwin og Skyggealvene

Skrevet av 22. september 2021 av Rim Dibo på Kjeller ungdomsskole

"Arwin og skyggealvene" er skrevet av Lisette Askø
Det har vært veldig mange rykter om faren til Scarlet om han er en skyggealv, men det er ingen som vet enda. Alle er usikre. Arwin var litt usikker om han var en skyggealv selv, men han ber om ikke vær det. Når man er en skyggealv så får man mange drømmer om det, og det som Arwin er redd for. Det er fordi hver eneste dag han får drømmer om det. Han fortalte det en gang til han lærer og da ble læreren litt redd, men han sa ikke noe. Etter alt det her så fikk han vite endelig at han var ikke en skyggealv, men det var en skyggalv som fulgte etter Arwin
Hva jeg synes om boken:
Jeg synes at boken var litt bedre mot slutten, det er fordi den var litt mer spennende i slutten fordi det skjedde mye mer ting enn det var i starten, f.eks. da Arwin trodde at han var en skyggealv, når han ikke var det, eller da det ble mye rykter om faren til Scarlet at han er en skyggealv og at ingen vet om det enda. Men det som jeg synes var kjedelig i starten er at det handla altid om moren til Arwin og hvordan hun dødde.
Terningkast:
terningkastet mitt for denne boken er 3 til denne boken.


Dhiviyajothy Shankkar

Arwin og Skyggealven

Skrevet av 21. september 2021 av Dhiviyajothy Shankkar på Rommen skole

Arwin og Skyggealven
Jeg skal skrive en anmeldelse om Arwin og Skyggealven og hva jeg tenker om boken. Arwin og Skyggealven er en fantasibok. Den handler om en gutt som heter Arwin som er 13 år. Han bodde med tysklæreren sin. To uker før juleaften fikk han vite at foreldrene hadde havnet i en ulykke. Moren døde, og faren var i koma. Derfor inviterte Tante Mille Arwin for å bo hos henne i Askim. Der fikk han vite en uventet hemmelighet moren har holdt får han i hele livet sitt..
Boken startet med at forfatteren beskriver hvordan Arwin føler når han har flyttet til et nytt hjem og hvordan han føler etter ulykken. Den var litt treigt i starten. Etter hvert ble det veldig spennende. Boken hadde et vendepunkt. Arwin fikk vite at han og moren var jordalver, men moren hadde alle elementene i seg, altså vann, jord, ild og luft. Siden moren døde, fikk han alle elementene, men fikk ikke vite det før han begynte i en alveskole. Han fikk vite at han må redde jordalvene av en skyggealv som het Hannic. Slutten var så spennende at jeg ikke kunne legge boken fra meg. Det var veldig uventet og overraskende.
Jeg synes at denne boken ikke ligner på noen av bøkene jeg har lest før fordi det var en blanding av skrekk og fantasi. Samtidig var den troverdig fordi de sa litt om Askim og Oslo. Derfor synes jeg boken var original.
Boken hadde litt lange setninger der de forklarer og beskriver hvordan karakterene føler, og hva de gjør. Noen ganger gjorde det kjedelig å lese boken, fordi det var så lange setninger. Det er litt banning innimellom, men det gjorde ikke så mye forandring av boken.
Budskapet i boka var at alt kommer til å bli bedre etter hvert. Hvis du har opplevd noe vanskelig eller tragisk, må du tenke at det ikke er vanskelig for alltid, og at det kommer til å gi seg. Det forteller også litt om hvordan det er å være en ungdom, som gjør boken litt mer spennende for oss ungdommer. Det beste med boken var at det var mye fantasi og vesener som alver og skyggealver. Men noen ganger følte jeg at boken var veldig kjedelig fordi de bare snakket om Arwin og hva som skjedde i fortiden. Jeg ville få vite mer om hva som skulle skje, og ikke hva som har skjedd. Jeg anbefaler boken for de som liker å lese om fantasi og skrekk.
Jeg har litt lyst til at «Arwin og Skyggealven» skal vinne Uprisen. Jeg gir den en terningkast 5!


Sarina Ameri

Veldig spennende

Skrevet av 13. september 2021 av Sarina Ameri på Røyken ungdomsskole

Har akkurat lest ferdig boka. Den er veldig spennende. Fortellingen er magisk, særlig eventyret. Jeg anbefaler alle å lese boka.


Tea Røe Paulsen

Arwins historie

Skrevet av 13. september 2021 av Tea Røe Paulsen på Kjeller ungdomsskole

«Arwin og skyggealvene» er skrevet av Lisette Askø, og er en bok om Arwin og hans liv. Arwin mistet moren sin i en bilulykke og faren er i koma. Han bodde hos læreren sin som egentlig ikke ville ha han til han flyttet til tanten sin. Han fikk etter hvert vite at moren sin hadde holdt en uventet hemmelighet som forandret livet hans.

Jeg synes at boken var bra fordi den holdt spenningskurven oppe hele tiden og det var flere spenningskurver gjennom boken. Boka var spennende fordi det var måten forfatteren skrev boka på. Det er også et vendepunkt når han får vite hjemligheten til moren og handlingen snur.

Jeg anbefaler boka til ungdommer som liker å lese om eventyr og overnaturlige skapninger. Dette er en typisk skjønnlitterær tekst og du får frem temaet veldig godt.

Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen