Arwin og skyggealvene

Lisette Askø Crealea 2021 3 anmeldelser

Livet til 13 år gamle Arwin blir snudd på hodet når moren hans dør i en ulykke. Han flytter til ei ukjent tante i Askim, og finner ut at moren hans har holdt noe hemmelig for ham i alle år... Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sarina Ameri

Veldig spennende

Skrevet av 13. september 2021 av Sarina Ameri på Røyken ungdomsskole

Har akkurat lest ferdig boka. Den er veldig spennende. Fortellingen er magisk, særlig eventyret. Jeg anbefaler alle å lese boka.


Tea Røe Paulsen

Arwins historie

Skrevet av 13. september 2021 av Tea Røe Paulsen på Kjeller ungdomsskole

«Arwin og skyggealvene» er skrevet av Lisette Askø, og er en bok om Arwin og hans liv. Arwin mistet moren sin i en bilulykke og faren er i koma. Han bodde hos læreren sin som egentlig ikke ville ha han til han flyttet til tanten sin. Han fikk etter hvert vite at moren sin hadde holdt en uventet hemmelighet som forandret livet hans.

Jeg synes at boken var bra fordi den holdt spenningskurven oppe hele tiden og det var flere spenningskurver gjennom boken. Boka var spennende fordi det var måten forfatteren skrev boka på. Det er også et vendepunkt når han får vite hjemligheten til moren og handlingen snur.

Jeg anbefaler boka til ungdommer som liker å lese om eventyr og overnaturlige skapninger. Dette er en typisk skjønnlitterær tekst og du får frem temaet veldig godt.

Terningkast 5


Malene Endrestad Nielsen

Den saftige hemmeligheten

Skrevet av 13. september 2021 av Malene Endrestad Nielsen på Kjeller ungdomsskole

Boken jeg har lest heter «Arwin og skyggealven». Den handler om en gutt som heter Arwin. Foreldrene hans har vært i en forferdelig bilulykke, som gjør at Arwin må bo hos den gamle spansklæreren. En dag får han et brev fra tanten sin der hun tilbyr han om å komme å bo hos henne. Han er litt skeptisk fordi dette er en tante han aldri har møtt, men det er nok bedre enn å bo hos læreren sin. På vei til tanten møter han en liten jente som begynner å snakke om urealistiske ting. Hos tanten sin finner han ut at dette var sant og at moren hans har holdt noe hemmelig for han hele livet sitt.
Jeg syntes denne boken var bra fordi den klarte virkelig å dra meg inn i historien. Jeg følte at jeg var der og forestilte meg alt og ingenting. Boken var sykt spennende fordi jeg hadde virkelig lyst til å vite hva denne hemmeligheten var. Jeg ble overasket og klarte nesten ikke å legge fra meg boken når jeg først hadde begynt å lese.
Bokens målgruppe er nok fra 9-16. Du burde være glad i å lese fordi det er mye tekst. Om du er glad i å lese om urealistiske ting, er dette boken for deg.
Terningkast: 5

Til toppen