Arwin og skyggealvene

Lisette Askø Crealea 2021 11 anmeldelser

Livet til 13 år gamle Arwin blir snudd på hodet når moren hans dør i en ulykke. Han flytter til ei ukjent tante i Askim, og finner ut at moren hans har holdt noe hemmelig for ham i alle år... Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aysha Rizwan

Arwin og skyggealvene

Skrevet av 18. desember 2021 av Aysha Rizwan på Rommen skole

Arwin og skyggealven er en bok skrevet av Lisette Askø. Boken ble gitt ut 2021, og er et av de mest kjente bøkene blant barn og unge. Lisette Askø er en norsk forfatter, skuespiller og tidligere modell. Hun er oppvokst i Åros på Hurumlandet.
Arwin og skyggealven er en spenningsroman. Hovedsakelig starter boken trist, hvor Arwin mister moren sin i en bilulykke, og faren ligger i koma. Han bodde hos læreren sin i noen dager, men flyttet til ei ukjent tante i Askim. Senere finner han ut noe moren hans aldri hadde fortalt han før.
Etter hvert som jeg leste boka begynte jeg å legge merke til at den hadde veldig mye tilfelles med "Harry Potter". Nesten hele tiden var det noe i boka som de også hadde noe tilsvarende av i Harry Potter bøkene. Det starter med at foreldrene har vært i en ulykke, så han flytter til tanten hans, og så skal han begynne på en ny magisk skole i en magisk verden han ikke visste om, i tillegg så viser det seg at han er den utvalgte og skal gjøre en viktig oppgave som ingen andre kan. Det fortsetter med en del flere likheter. Jeg tenker at det er helt greit å bli inspirert, men i dette tilfellet var det kanskje litt for mye inspirasjon etter min mening. Det blir nesten en form for etterligning.
Jeg synes at boka var veldig lettlest, og var verken for kort eller for lang. Språket var velig lett å forstå og godt formulert. Jeg anbefaler denne boka til folk som liker å lese bøker med mye fantasi og eventyr. Generelt en ganske god bok som får terningkast 5 fra meg.

Skrevet av Aysha Rizwan


Dion Balaj

Bra bok for meg

Skrevet av 13. desember 2021 av Dion Balaj på Kjeller ungdomsskole

Arwin har ingen foreldre og føler seg åpenbart flaut over seg selv. Han bor sammen med tanta si i skogen, og han vil helst ikke snakke med noen etter at foreldrene døde. Tanta prøver å snakke med Arwin men han snakker ikke fordi han mener at alle syntes at han burde være annerledes. Tanta gir han noen ideer om at han ikke burde flaue over seg selv, og at han må gå etter drømmene sine.
Boka er kjempebra og veldig spennende siden når høydepunktet begynner å starte så begynner boka å bli enda mer spennende. Da han møter tanta i huset som ligger i skogen, begynner ting å skje siden han finner noe hemmelig moren har holdt for ham i alle år…. Jeg gir boka terningkast 4 siden den var en ganske bra bok som jeg garantert ville gitt 12-15 år.


Dana

Alvebok

Skrevet av 2. desember 2021 av Dana på Kjeller ungdomsskole

Livet til Arwin på 13 år blir snudd på hodet når moren hans havner i en ulykke. Han tar toget til en helt annen kant av landet. Han skal nemlig til tanten sin for å bo der, i Askim. Etter hvert når tiden går hos tanten, får han vite noe om moren hans som han virkelig ikke hadde forventet seg.
Jeg likte spenningen på starten av boken, og jeg ble utrolig motivert til å lese videre, men det jeg ikke likte var at i midten og mot slutten av boka så ble det ikke like spennende lenger. Temaet på staren var spennende å lese, men etter hvert ble det bare kjedelig. Det kan nok godt være fordi jeg ikke syntes denne type tema er spennende.
Terningkast: 2


John

En dårlig bok for meg

Skrevet av 22. november 2021 av John på Dokka ungdomsskole

Boka er skrevet av Lisette Askø. Boka er uinterisant og passer ikke til meg. Boka handler om en rotete handling om en person som lever et dårlig liv. Boka er deprimerende og den blir fort uinteressant for meg. Boka er sikkert god å lese for andre men den hopper i litt for mange handlinger syntes jeg. Jeg fikk ikke med meg innholdet fordi den er så dårlig men den passer til noen som liker noe som er litt skummelt eller overnaturlig . Boka er lang og har en dårlig handling for meg. Jeg syntes boka passer for 14 og oppover.

Jeg gir boka 1/6


Mikkel Jakobsen

Gutten i mørket

Skrevet av 28. oktober 2021 av Mikkel Jakobsen på Kjeller ungdomsskole

I denne boken møter vi en gutt som heter Arwin. På starten av boka så skjedde det at moren og faren til Arwin hadde komet i en ulykke. Moren døde, men faren er koma. Det er en skygge alv som prøver å ødelegge Arwin.
Jeg syntes at denne boka var spennende fordi vi følte med Arwin heletiden. Det jeg liker er at dette er en bok for alle ungdommer. Det jeg ikke liker er at den burde være mere spennende på starten av boka.
Terning kast 5!

Vis flere anmeldelser

Til toppen