Arvingen
(Halve kongeriket 1)

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug 2020 32 anmeldelser

Når 17 år gamle Lena flytter til Oslo og begynner på ny skole, får hun de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe som klassekamerater. Hun forelsker seg hodestups i kronprinsen- og han i henne. Men forelskelsen kan bli Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Silje

Silje

Skrevet av 15. desember 2020 av Silje på Vollebekk skole

Jeg synes boken var spennende på grunn av den kan være relevant for mange ungdommer i dagens samfunn. Boken er også skrevet slik at det er enkelt å lese. Handlingen i seg selv er spennende, men hendelsene og problemene som oppstår underveis gjør boka enda bedre. I tillegg var det ikke for mye skildring av karakterer og omgivelser, noe som gjorde at boka ikke ble kjedelig.
Jeg vil gi denne boka terningkast 5 fordi romanen var spennende nesten hele tiden og hadde relevante situasjoner og problemer.


Sigrid Kvam Jørstad

Hvordan er Norges neste tronarving?

Skrevet av 14. desember 2020 av Sigrid Kvam Jørstad på Breilia skole

Tittel: Arvingen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 270
Sjanger: Drama
Målgruppe: Tenåringsjenter

Lena og familien flytter til Oslo for å få en ny start. Men når fortiden hjemsøker Lena er det vanskelig å legge den bak seg. Hun prøver alt hun kan for å ikke røpe hemmeligheten hun holder på, spesielt ikke for de kongelige tvillingene hun nå går i klasse med.

Dette er den første boken i serien: Halve kongeriket. Neste bok kommer i februar 2021.

Boken starter med Lenas første dag på videregående i Oslo. Vi får stadig vite nye ting om Lena gjennom boken, om hemmelighetene hennes og ting som skjedde i fortiden hennes. Akkurat dette gjør at boken blir veldig spennende, og den blir vanskelig å legge fra seg fordi man vil hele tiden hva som skjer neste gang. Boken avslutter med en overaskende, men utrolig fin slutt. Dette blir etterfulgt av en epilog, altså et innblikk i neste bok, og den gjør at jeg nesten ikke klarer å vente til neste bok kommer.

Jeg går jo verken på videregående med kongelige tvillinger, eller har måtte holde på noen av de hemmelighetene Lena har måttet. Men likevel klarte jeg å leve meg ordentlig inn i boken. Grunnen er hvordan forfatterne har skrevet boken, hvordan de beskriver tankene og handlingene til en ungdomsjente. Jeg kjenner meg liksom igjen i følelsen og tankene hennes og dette er noen jeg tror er med på å gjøre boken så vanskelig å legge fra seg. Så til tross for at jeg ikke i nærheten lever noe likt Lenas liv, klarer jeg likevel å leve meg inn i fortellingen. Det er skrevet mange historier om prinser og prinsesser, men denne var skrevet på en ny måte. Den var skrevet i vår tid, moderne, på vår måte, slik at vi forstår og kjenner oss igjen, og det endte med å bli en troverdig historie til tross for at vi ikke har noen kongelige tvillinger.

Boken var lett å henge med i, til tross for at man hoppet mellom nåtiden og fortellinger fra fortiden. Det er skrevet på et lett språk, med lett setningsoppbygging. Den er også skrevet fra en ungdomsjentes perspektiv, noe som kanskje kunne være litt vanskelig å skrive for noen, men disse forfatterne klarte dette strålende, spør du meg. De klarte å skrive ned tankene og følelse mange ungdommer føler på, og det ga oss den følelsen av at det ikke er unormalt å ha perioder som er mindre bra enn andre.

Jeg ville anbefale boken på det sterkeste, det er en av de bedre bøkene jeg har lest og jeg gleder meg vilt til bok nr. 2. det er en bok full av drama, kjærlighetsdrama og en ung jentes fortvilte og forvirrende tanker. Jeg ville gi den et terningkast 6. Det er en utrolig bra bok på flere måter. Dette er en bok jeg syntes burde nomineres til Uprisen.


Pia

Absolutt verd og lese

Skrevet av 14. desember 2020 av Pia på Grim skole, 8. klasse

Boken Arvingen er første boken i serien “Halve kongeriket”. Den er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boken er på 270 sider. Det er en drama, romantikk bok og den passer perfekt til ungdom.

Boken handler om 17 år gamle Lena som nettopp har flyttet til Oslo med foreldrene sine for å få en ny start. Hun begynner på en ny skole og forelsker seg i kronprinsen Karl Johan og han i henne. Men hun er redd for at hemmeligheten hennes skal ødelegge forholdet deres..

Boken er absolutt verdt og lese. Den er lett å lese og den vekker interesse fra første side. Boken starter veldig brått, men jo mer du leser jo mer får du vite om Lenas liv og hemmeligheter. Det er mye drama og overraskelser i boken. Boken er rettet til ungdom og den forteller mye følelser. Boken er lett og kjenne seg igjen i, og den har et veldig viktig budskap. Jeg vil anbefale denne boken på det sterkeste.
Terningkast: 5


Helene

En fin ungdomsroman

Skrevet av 11. desember 2020 av Helene på Bjørnsveen ungdomsskole

Tittel: Arvingen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen & Randi Fuglehaug
Illustratør: Bransjen
Forlag: Aschehoug
Sjanger: Moderne kjærlighetshistorie
Fra serien: Halve kongeriket

Lena og familien flytter fra Horten til Oslo for å få en ny start. Hun, moren, faren og lillebroren får seg et fint hus og Lena starter på Elisenberg Videregående, men det hun ikke vet er at hun starter i samme klasse som selveste Kronprinsen og Kronprinsessen. Lena har et mål om å ikke gjøre mye ut av seg, men det går fort galt når hun forelsker seg i Kronprisen. Det er bare et problem, hun har en fortid ingen kan få vite om.

Det er en fin ungdomsbok, men passer kanskje ikke best til de minste. Det er mye fokus på kjærlighet og seksualitet og det kan ta litt over. Boka starter ganske rett på i historien og du må bli kjent med karakterene selv for å skjønne hvordan de er som personer. Den kan være litt treig i starten, men tar seg veldig fort opp til et nivå hvor du nesten ikke klarer å legge fra deg boka. Det kommer overraskelser overalt og den holder spenningsnivået oppe. Forfatteren har brukt et godt språk som passer vår aldersgruppe. Karakterene var ikke mye eldre enn oss så det var lett å leve seg litt inn i handlingen. Den var troverdig og forfatteren har vært flink til å bygge opp spenningen rett før slutten av et kapittel. Den har et fint budskap om at det å bare fortelle sannheten er som oftest det beste valget. Alt i alt er det en fengslende ungdomsbok med mye troverdig innhold og jeg gleder meg til å lese resten av serien.

Hvis jeg skulle gitt den terningkast måtte det ha blitt en femmer fordi den er super spennende men seksualitet tok litt over i enkelte deler i boka.


rebecca

En helt ny start

Skrevet av 11. desember 2020 av rebecca på Tryggheim skole

Tittel: Arvingen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug
Forlag: Aschehoug
Sidetall: 270

Boka Arvingen er en ungdomsroman som har romantikk og kjærlighet med. Det er mye drama og kommer forskjellige problemstillinger noe som gjør at boka blir spennende.

Boka handler om 17 år gamle Lena som flytter til Oslo og får en helt ny start. Ho møter på tvillingparet Kalle og Margrete. Ho blir stup forelska i prinsen Kalle, men hun er redd for at hemmeligheten ho skjuler ødelegger alt.

Jeg digget denne boka. Jeg klarte ikke legge den fra meg. Denne boka skjer det noe heile tida og det var en rød tråd gjennom heile boka. Jeg syntes boka var god fordi den relaterer til korleis ungdommer har det og korleis ungdomsmiljøet er nå. Jeg tror det er mange som kjenner seg igjen i boka. Dette er desidert den beste boka jeg har lest. Personlig vil jeg gi denne boka ei terningkast 5. Jeg klarte ikke å legge fra meg boka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen