Arvingen
(Halve kongeriket 1)

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug 2020 7 anmeldelser

Når 17 år gamle Lena flytter til Oslo og begynner på ny skole, får hun de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe som klassekamerater. Hun forelsker seg hodestups i kronprinsen- og han i henne. Men forelskelsen kan bli Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingvild

En perle av en bok!

Skrevet av 28. september 2020 av Ingvild på Smestad ungdomsskole

Arvingen skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug, handler om 17 år gamle Lena som er ny i hovedstaden. Lena flytter fra en trøblete fortid, og håper på en ny start. Hun begynner på Elisenberg skole, der hun møter de kongelige tvillingene, Karl Johan og Margrethe. Lena forelsker seg i prinsen, som kanskje kan bli en smule vanskeligere enn forventet?

Arvingen er uten tvil en perle av en bok. Det var en knall bok fra start til slutt, helt umulig å legge fra seg. Det var alltid små spenningsmomenter som holdt deg drivende, som gjorde at jeg elsket denne boka. Spenningen i boka stiger og stiger, og det skjer uventete ting hele tiden. Utover i boka får du også vite mer og mer og Lena sitt tidligere og trøblete liv. Boka henger sammen i nåtidens miljø, og gjorde derfor at det var lettere å relatere seg til boka og Lena. Arvingen er den beste boka jeg har lest, og får derfor soleklart terningkast 6.


Stine

Et romantisk eventyr i dagens samfunn

Skrevet av 7. september 2020 av Stine på Siljan ungdomsskole

Serie: Halve kongeriket
Forfatter(e): Anne Gunn Halvorsen & Randi Fuglehaug
Sider: 270
Forlag: Aschehoug
Sjanger: Romantikk, drama
Målgruppe: Ungdom

Arvingen er første bok i serien «Halve kongeriket». Samtidig er det debutroman til forfatterne Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug, det er deres første bok sammen. Man møter hovedkarakteren Lena som har en utfordrende og en litt skandaløs bakgrunn. De flytter til Oslo for å få en ny start, der møter Lena Kronprinsen og faller pladask for han. Kommer dette til å gå bra?

Boka starter ganske bra, den er fengende fra første side og vekker interesse med en gang. Boka starter rett inn i en handling. Utover i boka skjer det mye uventet, man får mange overraskelser. Jo mer du leser jo mer får du vite om Lenas tidligere liv, men også hennes nåværende og hvordan hun føler på det. Mot slutten av boka stiger spenningstoppen bare høyere, men slutten er uforutsigbar, uventet og litt irriterende om jeg får si det selv.

Jeg syns det var veldig vanskelig å legge fra meg boka. Jeg følte at jeg var til stede i fortellingen, den var lett å leve seg inn i. Fra starten så er boka troverdig og gripende med en god del overraskelser. Helheten i boka er ganske bra, begynnelsen, slutten og midten henger sammen med en rød tråd gjennom hele boka. Språket og karakterene i boka passer meget bra. Det slik mange ungdommer i dagens samfunn snakker og det er lett å kjenne seg igjen i karakterene.

Boka var original, og noe jeg ikke har vært borti før. Den er kreativ, ny og spennende. Selve miljøet og karakterene sklir rett inn i handlingen. Boka kan også få deg til å se på visse ting med nye øyne. Historien er troverdig, men også noe man ikke hører så mye om blant ungdom i dagens samfunn.

Boka forteller mye om hvordan det er å være ung i dag, og hvordan miljøet hos eldre ungdommer er. Jeg syns boka var veldig bra og blir blant mine favoritter. Det eneste som trekker litt ned var at kapitlene var veldig korte. Boka er definitivt verdt å lese, jeg vil anbefale å lese den. Jeg kan nesten ikke vente på bok nummer to.

Terningkast: 6

Til toppen