Arvingen
(Halve kongeriket 1)

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug 2020 37 anmeldelser

Når 17 år gamle Lena flytter til Oslo og begynner på ny skole, får hun de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe som klassekamerater. Hun forelsker seg hodestups i kronprinsen- og han i henne. Men forelskelsen kan bli Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tina Pham

Perfekt for deg som liker tenåringsromanse!

Skrevet av 5. mai 2021 av Tina Pham på Kruseløkka ungdomsskole

«Arvingen» er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boken handler om en jente som heter Lena som flytter til Oslo. Hun begynner på Elisenberg videregående skole, der hun kommer i klasse med de kongelige tvillingene, prinsesse Margrethe og Karl Johan. Lena faller for Karl Johan, men hun har en hemmelighet fra fortida som kan ødelegge alt…

Jeg synes boka er sykt spennende, den er en veldig typisk dramabok for tenåringer. Jeg var egentlig skeptisk til å lese den, for jeg tenkte at boken ville være en skikkelig dårlig klisje, men det var den ikke! Boka greide å holde spenningskurven og dramaet oppe, så det var alltid spennende å lese. Forfatterne bruker veldig gode skildringer når de skulle beskrive Lena, og hvordan hun følte det. Jeg synes også boka har gode skildringer på personene rundt Lena, som Kalle, Margrethe, Tess og Arnie. Du kan se for deg hvordan hver enkelt person er, og hvorfor de er viktig i boka. Enda en ting som jeg synes var bra er hvordan Lena likte Kalle med en gang hun så ham, og etter hvert som de begynte å henge med hverandre, kunne Lena se at Kalle ikke var den personen som hun hørte om i mediene, men at han var det helt motsatte. Jeg tror det er da Lena faktisk ble forelsket i Kalle, for det var da hun visste hvordan han egentlig var.

Min mening om boka er at dette er en kjempebra kjærlighetshistorie. Den har veldig mange typiske trekk som en kjærlighetshistorie skal ha, men har bare gjort det ti ganger bedre. Boka passer min smak, og jeg vil anbefale den til alle som liker tenåringsromanse og drama. Jeg vil gi boka en klar 6-er!


åsa

Akkurat som en netflix serie

Skrevet av 8. april 2021 av åsa på Vormedal skole

Jeg elsker denne boka, det er masse drama som jeg liker veldig godt å følge med på. Mange scener er godt forklart, og jeg føler at jeg er med i livet til Lena når jeg leser den. Forelskelse, krangling, flytting, vennedrama alt dette får du i en bok, og jeg tror mange kan kjenne seg igjen i ett eller annet i boka. TERNINKAST: 6!!!


Mia Røsand Flatsetø

Unik og spennende ungdomsbok

Skrevet av 18. desember 2020 av Mia Røsand Flatsetø på Averøy ungdomsskole

I denne boka møter vi 17 år gamle Lena, som flytter til Oslo og starter på en ny skole. Hun kommer i samme klasse som konge-tvillingene, og hun og kronprinsen forelsker seg. Det kronprinsen ikke vet om Lena, er at hun skjuler en stor hemmelighet om hvorfor hun egentlig flyttet fra Horten.
Jeg synes at "Arvingen" er en ganske bra bok, som ble mer og mer spennende jo lenger du kom i boka. I starten synes jeg at den var litt kjedelig, men alt endret seg da jeg som leser fikk vite "den store hemmeligheten". En annen ting jeg likte var at boka var veldig lett lest, og skildret ikke alt så nøye. Boka inneholdt mange utfordringer jeg selv kan relatere til, så jeg vil spesielt anbefale denne boka til jenter på 15-18 år. Jeg velger å gi "arvingen" terningkast 5.


Ingrid Rånnerud

Rett og slett en utrolig god bok!!

Skrevet av 17. desember 2020 av Ingrid Rånnerud på Smestad ungdomsskole

Arvingen er en bok skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boka er en moderne roman som forteller om Lenas liv både før og etter hun flyttet til Oslo. Livet hennes i Horten er i stor kontrast fra det nye livet hennes i Oslo, der hun må begynne å tenke annerledes ettersom hun blir klassekamerat med det kongelige tvillingparet. Hun blir dermed forelsket i Karl Johan, altså kronprinsen. Dette gjør det enda vanskeligere å skjule fortiden hun prøver å legge bak seg.

Denne boka er utrolig bra fra start til slutt. Forfatterne treffer ungdommens relaterende og hverdagslige emner, noe jeg synes er avgjørende for bokas gode resultat. I tillegg til dette slutter boka aldri å komme med informasjon. Utover i boka får vi stadig mer kjensel til Lena og hennes fortid. Bruken av kontraster synes jeg er godt brukt i boka. Kontrastene til Lena før og etter flyttinga fra Horten til Oslo. Jeg synes også at kontrastene mellom Lena og Karl Johan er ganske store. Lena som kommer fra et sted der hun ble avslørt som eieren bak sladrekontoen Njus og Kalle som lever i det «perfekte liv» i kronprins rollen.

Jeg vil gi denne boka terningkast 6 fordi den er relaterende for dagens ungdom, den slutter aldri å informere og ikke minst fordi den er utrolig bra.


Laavanya

Arvingen

Skrevet av 15. desember 2020 av Laavanya på Vollebekk skole

Det jeg likte med boka er at den fremstilte ungdomsdrama som vi ungdommer kunne ha opplevd gjennom tiden. Boken er veldig Spennede allerede fra starten av boken. Gjennom boken går du gjennom problemstillinger, kjærligheter og historie.
Jeg gir terningkast 6 siden jeg likte boka veldig godt👍. Og Arvingen er en av mine favoritt bøker nå.

Vis flere anmeldelser

Til toppen