Arvingen
(Halve kongeriket 1)

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug 2020 30 anmeldelser

Når 17 år gamle Lena flytter til Oslo og begynner på ny skole, får hun de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe som klassekamerater. Hun forelsker seg hodestups i kronprinsen- og han i henne. Men forelskelsen kan bli Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Pia

Absolutt verd og lese

Skrevet av 14. desember 2020 av Pia på Grim skole, 8. klasse

Boken Arvingen er første boken i serien “Halve kongeriket”. Den er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boken er på 270 sider. Det er en drama, romantikk bok og den passer perfekt til ungdom.

Boken handler om 17 år gamle Lena som nettopp har flyttet til Oslo med foreldrene sine for å få en ny start. Hun begynner på en ny skole og forelsker seg i kronprinsen Karl Johan og han i henne. Men hun er redd for at hemmeligheten hennes skal ødelegge forholdet deres..

Boken er absolutt verdt og lese. Den er lett å lese og den vekker interesse fra første side. Boken starter veldig brått, men jo mer du leser jo mer får du vite om Lenas liv og hemmeligheter. Det er mye drama og overraskelser i boken. Boken er rettet til ungdom og den forteller mye følelser. Boken er lett og kjenne seg igjen i, og den har et veldig viktig budskap. Jeg vil anbefale denne boken på det sterkeste.
Terningkast: 5


Helene

En fin ungdomsroman

Skrevet av 11. desember 2020 av Helene på Bjørnsveen ungdomsskole

Tittel: Arvingen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen & Randi Fuglehaug
Illustratør: Bransjen
Forlag: Aschehoug
Sjanger: Moderne kjærlighetshistorie
Fra serien: Halve kongeriket

Lena og familien flytter fra Horten til Oslo for å få en ny start. Hun, moren, faren og lillebroren får seg et fint hus og Lena starter på Elisenberg Videregående, men det hun ikke vet er at hun starter i samme klasse som selveste Kronprinsen og Kronprinsessen. Lena har et mål om å ikke gjøre mye ut av seg, men det går fort galt når hun forelsker seg i Kronprisen. Det er bare et problem, hun har en fortid ingen kan få vite om.

Det er en fin ungdomsbok, men passer kanskje ikke best til de minste. Det er mye fokus på kjærlighet og seksualitet og det kan ta litt over. Boka starter ganske rett på i historien og du må bli kjent med karakterene selv for å skjønne hvordan de er som personer. Den kan være litt treig i starten, men tar seg veldig fort opp til et nivå hvor du nesten ikke klarer å legge fra deg boka. Det kommer overraskelser overalt og den holder spenningsnivået oppe. Forfatteren har brukt et godt språk som passer vår aldersgruppe. Karakterene var ikke mye eldre enn oss så det var lett å leve seg litt inn i handlingen. Den var troverdig og forfatteren har vært flink til å bygge opp spenningen rett før slutten av et kapittel. Den har et fint budskap om at det å bare fortelle sannheten er som oftest det beste valget. Alt i alt er det en fengslende ungdomsbok med mye troverdig innhold og jeg gleder meg til å lese resten av serien.

Hvis jeg skulle gitt den terningkast måtte det ha blitt en femmer fordi den er super spennende men seksualitet tok litt over i enkelte deler i boka.


rebecca

En helt ny start

Skrevet av 11. desember 2020 av rebecca på Tryggheim skole

Tittel: Arvingen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug
Forlag: Aschehoug
Sidetall: 270

Boka Arvingen er en ungdomsroman som har romantikk og kjærlighet med. Det er mye drama og kommer forskjellige problemstillinger noe som gjør at boka blir spennende.

Boka handler om 17 år gamle Lena som flytter til Oslo og får en helt ny start. Ho møter på tvillingparet Kalle og Margrete. Ho blir stup forelska i prinsen Kalle, men hun er redd for at hemmeligheten ho skjuler ødelegger alt.

Jeg digget denne boka. Jeg klarte ikke legge den fra meg. Denne boka skjer det noe heile tida og det var en rød tråd gjennom heile boka. Jeg syntes boka var god fordi den relaterer til korleis ungdommer har det og korleis ungdomsmiljøet er nå. Jeg tror det er mange som kjenner seg igjen i boka. Dette er desidert den beste boka jeg har lest. Personlig vil jeg gi denne boka ei terningkast 5. Jeg klarte ikke å legge fra meg boka.


Ekaterina

Boka du ikke klarer å legge fra deg

Skrevet av 10. desember 2020 av Ekaterina på Grim skole, 9E

Tittel: Arvingen
Sjanger: kjærlighet og drama
Sider: 270
Boken arvingen er den første boken i serien «Halve kongeriket». Det er en spennende og overraskende ungdomsroman. Den handler om kjærlighet, drama, hemmeligheter og fortidens feil.

I boken møter vi hovedpersonen Lena (17 år). Hun og familien flytter fra Horten til Oslo for å starte et nytt liv og legge fortiden bak seg. Da Lena starter på Elisenberg videregående skole møter hun det kongelige tvillingparet, prins Karl Johan og prinsesse Margrethe. Hun blir helt hodestups forelsket i prinsen, men er redd for at den store hemmeligheten hennes skal ødelegge alt som er mellom de to.

Boken starter rett i handlingen, dette er noe jeg likte veldig godt. I starten var det litt vanskelig å henge med på hva som skjedde, men etter hvert følte jeg at jeg selv opplevde handlingen. Vendepunktet begynner fort å bygge seg opp, og jeg ble veldig fort revet med. Etter vendepunktet forventet jeg ikke noen flere spenningstopper, men det kom stadig fram nye utfordringer og episoder som gjorde det ekstra vanskelig å legge boken fra seg. Handlingen var ikke forutsigbar, tvert imot forlot spenningen aldri. Det var interessante spenningstopper, hvor det skjedde mere drama og større deler av hemmeligheten til Lena løste seg opp. Slutten var ikke som jeg hadde forventet, der fikk jeg meg en overraskelse! Jeg fikk veldig lyst til å lese bok nr to med en gang, for å finne ut hvordan det gikk. Den fungerte godt som helhet, der start, midtdel og slutt hang fint sammen.

Det som gjorde at jeg levde meg ordentlig inn i handlingen var at det som skjedde var troverdig og realistisk. Fordi det som skjedde med Lena, kunne ha skjedd med mange. Forfatteren skildret Lena sine tanker på en måte som passet godt med handlingen. Boken lignet ikke på andre bøker jeg har lest, den er ikke en del av en trend heller. Det var en kreativ handling, samtidig som den hadde et budskap i seg.

Alt føltes planlagt og karakterene og språket passet godt som det var. Jeg likte veldig godt at forfatteren skrev mye om de viktige hendelsene som skjedde og heller droppet å skrive om for eksempel hvordan hun drar hjem eller til skolen. Det ble brukt skildringer, metaforer og replikker, men ikke alt for mye av hver. Banning var også med, men det gikk ikke over grensen. Boken var lett å lese, det var brukt et varierende ordforråd hvor setningene var fint satt sammen og varierte i lengden.

Boken arvingen anbefaler jeg til ungdommer som liker realistiske og spennende historier. Forfatteren tar opp mange viktige temaer som i dagen samfunn ofte er tabu eller flaut. Boken forteller oss at det er greit å gjøre feil og at man må være stolt over seg selv uansett hva. Mange ungdommer kan nok kjenne seg igjen i noen av hendelsene og forfatteren får frem budskapet på en bra måte.
Av meg får boken et terningskast 6 og jeg synes den burde bli nominert til uprisen!


Maya

Kongelig Bok

Skrevet av 7. desember 2020 av Maya på Tryggheim skole

Arvingen var skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

Boken går gjennom livet til Lena når hun flytter til Oslo og begynner på en ny skole. Hun har mange hemmeligheter fra hvor hun bodde før, og har en frykt at hennes nye venner vil finne ut hennes dårlige fortid. I denne skolen går prinsen og prinsessen av Norge og Lena prøver å gjemme hemmelighetene, mest fra Kalle, prinsen. Denne boken er veldig bra lagt. Ordene var lett til å lese, og når folkene snakket, var det mye muntlig språk av ungdommene. Det viser hvordan kommunikasjon er veldig viktig når man prøver å få venner og at det er vanskelig, men belønning når man sier sannheten. Det største problemet for Lena var ikke andre folk som hun trodde, men det var henne selv. Jeg ville ha sagt at alle kan like denne boken, men siden den er skrevet i ei jente sitt perspektiv, det vil sikkert bli mer populært av jenter som er tenåringer.
Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen