Arvingen
(Halve kongeriket 1)

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug 2020 30 anmeldelser

Når 17 år gamle Lena flytter til Oslo og begynner på ny skole, får hun de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe som klassekamerater. Hun forelsker seg hodestups i kronprinsen- og han i henne. Men forelskelsen kan bli Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mia Røsand Flatsetø

Unik og spennende ungdomsbok

Skrevet av 18. desember 2020 av Mia Røsand Flatsetø på Averøy ungdomsskole

I denne boka møter vi 17 år gamle Lena, som flytter til Oslo og starter på en ny skole. Hun kommer i samme klasse som konge-tvillingene, og hun og kronprinsen forelsker seg. Det kronprinsen ikke vet om Lena, er at hun skjuler en stor hemmelighet om hvorfor hun egentlig flyttet fra Horten.
Jeg synes at "Arvingen" er en ganske bra bok, som ble mer og mer spennende jo lenger du kom i boka. I starten synes jeg at den var litt kjedelig, men alt endret seg da jeg som leser fikk vite "den store hemmeligheten". En annen ting jeg likte var at boka var veldig lett lest, og skildret ikke alt så nøye. Boka inneholdt mange utfordringer jeg selv kan relatere til, så jeg vil spesielt anbefale denne boka til jenter på 15-18 år. Jeg velger å gi "arvingen" terningkast 5.


Ingrid Rånnerud

Rett og slett en utrolig god bok!!

Skrevet av 17. desember 2020 av Ingrid Rånnerud på Smestad ungdomsskole

Arvingen er en bok skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boka er en moderne roman som forteller om Lenas liv både før og etter hun flyttet til Oslo. Livet hennes i Horten er i stor kontrast fra det nye livet hennes i Oslo, der hun må begynne å tenke annerledes ettersom hun blir klassekamerat med det kongelige tvillingparet. Hun blir dermed forelsket i Karl Johan, altså kronprinsen. Dette gjør det enda vanskeligere å skjule fortiden hun prøver å legge bak seg.

Denne boka er utrolig bra fra start til slutt. Forfatterne treffer ungdommens relaterende og hverdagslige emner, noe jeg synes er avgjørende for bokas gode resultat. I tillegg til dette slutter boka aldri å komme med informasjon. Utover i boka får vi stadig mer kjensel til Lena og hennes fortid. Bruken av kontraster synes jeg er godt brukt i boka. Kontrastene til Lena før og etter flyttinga fra Horten til Oslo. Jeg synes også at kontrastene mellom Lena og Karl Johan er ganske store. Lena som kommer fra et sted der hun ble avslørt som eieren bak sladrekontoen Njus og Kalle som lever i det «perfekte liv» i kronprins rollen.

Jeg vil gi denne boka terningkast 6 fordi den er relaterende for dagens ungdom, den slutter aldri å informere og ikke minst fordi den er utrolig bra.


Laavanya

Arvingen

Skrevet av 15. desember 2020 av Laavanya på Vollebekk skole

Det jeg likte med boka er at den fremstilte ungdomsdrama som vi ungdommer kunne ha opplevd gjennom tiden. Boken er veldig Spennede allerede fra starten av boken. Gjennom boken går du gjennom problemstillinger, kjærligheter og historie.
Jeg gir terningkast 6 siden jeg likte boka veldig godt👍. Og Arvingen er en av mine favoritt bøker nå.


Silje

Silje

Skrevet av 15. desember 2020 av Silje på Vollebekk skole

Jeg synes boken var spennende på grunn av den kan være relevant for mange ungdommer i dagens samfunn. Boken er også skrevet slik at det er enkelt å lese. Handlingen i seg selv er spennende, men hendelsene og problemene som oppstår underveis gjør boka enda bedre. I tillegg var det ikke for mye skildring av karakterer og omgivelser, noe som gjorde at boka ikke ble kjedelig.
Jeg vil gi denne boka terningkast 5 fordi romanen var spennende nesten hele tiden og hadde relevante situasjoner og problemer.


Sigrid Kvam Jørstad

Hvordan er Norges neste tronarving?

Skrevet av 14. desember 2020 av Sigrid Kvam Jørstad på Breilia skole

Tittel: Arvingen
Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 270
Sjanger: Drama
Målgruppe: Tenåringsjenter

Lena og familien flytter til Oslo for å få en ny start. Men når fortiden hjemsøker Lena er det vanskelig å legge den bak seg. Hun prøver alt hun kan for å ikke røpe hemmeligheten hun holder på, spesielt ikke for de kongelige tvillingene hun nå går i klasse med.

Dette er den første boken i serien: Halve kongeriket. Neste bok kommer i februar 2021.

Boken starter med Lenas første dag på videregående i Oslo. Vi får stadig vite nye ting om Lena gjennom boken, om hemmelighetene hennes og ting som skjedde i fortiden hennes. Akkurat dette gjør at boken blir veldig spennende, og den blir vanskelig å legge fra seg fordi man vil hele tiden hva som skjer neste gang. Boken avslutter med en overaskende, men utrolig fin slutt. Dette blir etterfulgt av en epilog, altså et innblikk i neste bok, og den gjør at jeg nesten ikke klarer å vente til neste bok kommer.

Jeg går jo verken på videregående med kongelige tvillinger, eller har måtte holde på noen av de hemmelighetene Lena har måttet. Men likevel klarte jeg å leve meg ordentlig inn i boken. Grunnen er hvordan forfatterne har skrevet boken, hvordan de beskriver tankene og handlingene til en ungdomsjente. Jeg kjenner meg liksom igjen i følelsen og tankene hennes og dette er noen jeg tror er med på å gjøre boken så vanskelig å legge fra seg. Så til tross for at jeg ikke i nærheten lever noe likt Lenas liv, klarer jeg likevel å leve meg inn i fortellingen. Det er skrevet mange historier om prinser og prinsesser, men denne var skrevet på en ny måte. Den var skrevet i vår tid, moderne, på vår måte, slik at vi forstår og kjenner oss igjen, og det endte med å bli en troverdig historie til tross for at vi ikke har noen kongelige tvillinger.

Boken var lett å henge med i, til tross for at man hoppet mellom nåtiden og fortellinger fra fortiden. Det er skrevet på et lett språk, med lett setningsoppbygging. Den er også skrevet fra en ungdomsjentes perspektiv, noe som kanskje kunne være litt vanskelig å skrive for noen, men disse forfatterne klarte dette strålende, spør du meg. De klarte å skrive ned tankene og følelse mange ungdommer føler på, og det ga oss den følelsen av at det ikke er unormalt å ha perioder som er mindre bra enn andre.

Jeg ville anbefale boken på det sterkeste, det er en av de bedre bøkene jeg har lest og jeg gleder meg vilt til bok nr. 2. det er en bok full av drama, kjærlighetsdrama og en ung jentes fortvilte og forvirrende tanker. Jeg ville gi den et terningkast 6. Det er en utrolig bra bok på flere måter. Dette er en bok jeg syntes burde nomineres til Uprisen.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Laavanya

Arvingen

Skrevet av 15. desember 2020 av Laavanya på Vollebekk skole

Det jeg likte med boka er at den fremstilte ungdomsdrama som vi ungdommer kunne ha opplevd gjennom tiden. Boken er veldig Spennede allerede fra starten av boken. Gjennom boken går du gjennom problemstillinger, kjærligheter og historie.
Jeg gir terningkast 6 siden jeg likte boka veldig godt👍. Og Arvingen er en av mine favoritt bøker nå.

Til toppen