Arvingen
(Halve kongeriket 1)

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug 2020 32 anmeldelser

Når 17 år gamle Lena flytter til Oslo og begynner på ny skole, får hun de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe som klassekamerater. Hun forelsker seg hodestups i kronprinsen- og han i henne. Men forelskelsen kan bli Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tina Pham

Perfekt for deg som liker tenåringsromanse!

Skrevet av 5. mai 2021 av Tina Pham på Kruseløkka ungdomsskole

«Arvingen» er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boken handler om en jente som heter Lena som flytter til Oslo. Hun begynner på Elisenberg videregående skole, der hun kommer i klasse med de kongelige tvillingene, prinsesse Margrethe og Karl Johan. Lena faller for Karl Johan, men hun har en hemmelighet fra fortida som kan ødelegge alt…

Jeg synes boka er sykt spennende, den er en veldig typisk dramabok for tenåringer. Jeg var egentlig skeptisk til å lese den, for jeg tenkte at boken ville være en skikkelig dårlig klisje, men det var den ikke! Boka greide å holde spenningskurven og dramaet oppe, så det var alltid spennende å lese. Forfatterne bruker veldig gode skildringer når de skulle beskrive Lena, og hvordan hun følte det. Jeg synes også boka har gode skildringer på personene rundt Lena, som Kalle, Margrethe, Tess og Arnie. Du kan se for deg hvordan hver enkelt person er, og hvorfor de er viktig i boka. Enda en ting som jeg synes var bra er hvordan Lena likte Kalle med en gang hun så ham, og etter hvert som de begynte å henge med hverandre, kunne Lena se at Kalle ikke var den personen som hun hørte om i mediene, men at han var det helt motsatte. Jeg tror det er da Lena faktisk ble forelsket i Kalle, for det var da hun visste hvordan han egentlig var.

Min mening om boka er at dette er en kjempebra kjærlighetshistorie. Den har veldig mange typiske trekk som en kjærlighetshistorie skal ha, men har bare gjort det ti ganger bedre. Boka passer min smak, og jeg vil anbefale den til alle som liker tenåringsromanse og drama. Jeg vil gi boka en klar 6-er!


åsa

Akkurat som en netflix serie

Skrevet av 8. april 2021 av åsa på Vormedal skole

Jeg elsker denne boka, det er masse drama som jeg liker veldig godt å følge med på. Mange scener er godt forklart, og jeg føler at jeg er med i livet til Lena når jeg leser den. Forelskelse, krangling, flytting, vennedrama alt dette får du i en bok, og jeg tror mange kan kjenne seg igjen i ett eller annet i boka. TERNINKAST: 6!!!


Mia Røsand Flatsetø

Unik og spennende ungdomsbok

Skrevet av 18. desember 2020 av Mia Røsand Flatsetø på Averøy ungdomsskole

I denne boka møter vi 17 år gamle Lena, som flytter til Oslo og starter på en ny skole. Hun kommer i samme klasse som konge-tvillingene, og hun og kronprinsen forelsker seg. Det kronprinsen ikke vet om Lena, er at hun skjuler en stor hemmelighet om hvorfor hun egentlig flyttet fra Horten.
Jeg synes at "Arvingen" er en ganske bra bok, som ble mer og mer spennende jo lenger du kom i boka. I starten synes jeg at den var litt kjedelig, men alt endret seg da jeg som leser fikk vite "den store hemmeligheten". En annen ting jeg likte var at boka var veldig lett lest, og skildret ikke alt så nøye. Boka inneholdt mange utfordringer jeg selv kan relatere til, så jeg vil spesielt anbefale denne boka til jenter på 15-18 år. Jeg velger å gi "arvingen" terningkast 5.


Ingrid Rånnerud

Rett og slett en utrolig god bok!!

Skrevet av 17. desember 2020 av Ingrid Rånnerud på Smestad ungdomsskole

Arvingen er en bok skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boka er en moderne roman som forteller om Lenas liv både før og etter hun flyttet til Oslo. Livet hennes i Horten er i stor kontrast fra det nye livet hennes i Oslo, der hun må begynne å tenke annerledes ettersom hun blir klassekamerat med det kongelige tvillingparet. Hun blir dermed forelsket i Karl Johan, altså kronprinsen. Dette gjør det enda vanskeligere å skjule fortiden hun prøver å legge bak seg.

Denne boka er utrolig bra fra start til slutt. Forfatterne treffer ungdommens relaterende og hverdagslige emner, noe jeg synes er avgjørende for bokas gode resultat. I tillegg til dette slutter boka aldri å komme med informasjon. Utover i boka får vi stadig mer kjensel til Lena og hennes fortid. Bruken av kontraster synes jeg er godt brukt i boka. Kontrastene til Lena før og etter flyttinga fra Horten til Oslo. Jeg synes også at kontrastene mellom Lena og Karl Johan er ganske store. Lena som kommer fra et sted der hun ble avslørt som eieren bak sladrekontoen Njus og Kalle som lever i det «perfekte liv» i kronprins rollen.

Jeg vil gi denne boka terningkast 6 fordi den er relaterende for dagens ungdom, den slutter aldri å informere og ikke minst fordi den er utrolig bra.


Laavanya

Arvingen

Skrevet av 15. desember 2020 av Laavanya på Vollebekk skole

Det jeg likte med boka er at den fremstilte ungdomsdrama som vi ungdommer kunne ha opplevd gjennom tiden. Boken er veldig Spennede allerede fra starten av boken. Gjennom boken går du gjennom problemstillinger, kjærligheter og historie.
Jeg gir terningkast 6 siden jeg likte boka veldig godt👍. Og Arvingen er en av mine favoritt bøker nå.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ekaterina

Boka du ikke klarer å legge fra deg

Skrevet av 10. desember 2020 av Ekaterina på Grim skole, 9E

Tittel: Arvingen
Sjanger: kjærlighet og drama
Sider: 270
Boken arvingen er den første boken i serien «Halve kongeriket». Det er en spennende og overraskende ungdomsroman. Den handler om kjærlighet, drama, hemmeligheter og fortidens feil.

I boken møter vi hovedpersonen Lena (17 år). Hun og familien flytter fra Horten til Oslo for å starte et nytt liv og legge fortiden bak seg. Da Lena starter på Elisenberg videregående skole møter hun det kongelige tvillingparet, prins Karl Johan og prinsesse Margrethe. Hun blir helt hodestups forelsket i prinsen, men er redd for at den store hemmeligheten hennes skal ødelegge alt som er mellom de to.

Boken starter rett i handlingen, dette er noe jeg likte veldig godt. I starten var det litt vanskelig å henge med på hva som skjedde, men etter hvert følte jeg at jeg selv opplevde handlingen. Vendepunktet begynner fort å bygge seg opp, og jeg ble veldig fort revet med. Etter vendepunktet forventet jeg ikke noen flere spenningstopper, men det kom stadig fram nye utfordringer og episoder som gjorde det ekstra vanskelig å legge boken fra seg. Handlingen var ikke forutsigbar, tvert imot forlot spenningen aldri. Det var interessante spenningstopper, hvor det skjedde mere drama og større deler av hemmeligheten til Lena løste seg opp. Slutten var ikke som jeg hadde forventet, der fikk jeg meg en overraskelse! Jeg fikk veldig lyst til å lese bok nr to med en gang, for å finne ut hvordan det gikk. Den fungerte godt som helhet, der start, midtdel og slutt hang fint sammen.

Det som gjorde at jeg levde meg ordentlig inn i handlingen var at det som skjedde var troverdig og realistisk. Fordi det som skjedde med Lena, kunne ha skjedd med mange. Forfatteren skildret Lena sine tanker på en måte som passet godt med handlingen. Boken lignet ikke på andre bøker jeg har lest, den er ikke en del av en trend heller. Det var en kreativ handling, samtidig som den hadde et budskap i seg.

Alt føltes planlagt og karakterene og språket passet godt som det var. Jeg likte veldig godt at forfatteren skrev mye om de viktige hendelsene som skjedde og heller droppet å skrive om for eksempel hvordan hun drar hjem eller til skolen. Det ble brukt skildringer, metaforer og replikker, men ikke alt for mye av hver. Banning var også med, men det gikk ikke over grensen. Boken var lett å lese, det var brukt et varierende ordforråd hvor setningene var fint satt sammen og varierte i lengden.

Boken arvingen anbefaler jeg til ungdommer som liker realistiske og spennende historier. Forfatteren tar opp mange viktige temaer som i dagen samfunn ofte er tabu eller flaut. Boken forteller oss at det er greit å gjøre feil og at man må være stolt over seg selv uansett hva. Mange ungdommer kan nok kjenne seg igjen i noen av hendelsene og forfatteren får frem budskapet på en bra måte.
Av meg får boken et terningskast 6 og jeg synes den burde bli nominert til uprisen!

Til toppen