Arvingen
(Halve kongeriket 1)

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug 2020 20 anmeldelser

Når 17 år gamle Lena flytter til Oslo og begynner på ny skole, får hun de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe som klassekamerater. Hun forelsker seg hodestups i kronprinsen- og han i henne. Men forelskelsen kan bli Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Nora

En ny start

Skrevet av 20. november 2020 av Nora på Hommelvik ungdomssskole

Sjanger: drama, ungdoms bok, kjærlighet
Sider: 270
Boka arvingen er en overraskende og forståelig bok. Arvingen er 1 av 4 bøker i serien «halve kongeriket»

Denne boken handler om en 17-år gammel jente som leter etter en ny start og mindre drama. Lena har nettop startet sitt første år på elisenberg vgs, en av Norges mest berømte skolegårder. På denne skolen går de kongelige tvillingene. Lena fant forelskelse med første blikk og blir hodestups forelsket i kronprinsen -og han i henne-. Hun er nå redd for at fortiden hennes skal ødelegge det nye livet.

jeg synes at starten på denne boka bygger seg opp til venningspungtet. Du starter å lese boka og vil ikke legge den ifra deg før du har fått vite sannheten om fortiden til Lena. Dette er en uforutsigbar vending i boka som forandrer alt.
Jeg kan leve meg litt inn i boken men ikke helt, dette er en bok som jeg syner er litt over det ”normale”. Boken handler om en jente som går på skole med kongelige tvillinger og hun har en ganske unormal, men stor hemmelighet. Dette gjør til at jeg ikke kan sette meg fullt inn i handlingen og føle helt det hun føler.
Det at dette er en bok som handler om ungdommer og generelt ungdomsliv så gjør det til at jeg kan relatere og leve meg inn i de fleste tingene som skjer i boka.
Jeg synes at denne boka slutter brått, men det er egentlig helt greit siden at arvingen bøkene er en serie og for å få lyst til å lese neste bok så synes jeg at det må være en brå slutt.

Historien i seg selv er ikke serlig troverdig men budskapet er. Budskpet handler om å tilgi, gjøre opp for seg selv og å leve med sine tidligere feil.
Språket som er brukt i boka er veldig bra. Det har sleng, apper som vi ofte bruker og boka er skrevet på en sånn måte at det er forståelig hva forfatteren prøver å si.

Jeg vil si at det beste med boka er beskrivelsene av handlingene og vendepunktene. Det som er irriterende med boka er at den ikke er lengere. Jeg vil absolutt anbefale denne boka!
Terningkast: 5/6


Dante

En ungdomsbok

Skrevet av 19. november 2020 av Dante på Hommelvik ungdomssskole

En ungdomsbok

Tittel: Arvingen

Forlag: Aschehoug 2020

Forfattere: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug

Sidetall: 270

Denne boken er en ungdomsroman blandet med litt kjærlighet blandet med drama.

Boka handler om Lena som har flyttet i fra Horten til Oslo for å få en «ny start». Der begynner hun på første VGS med det kongelige tvillingparet Karl Johan eller såkalt Kalle og Margrethe. I starten prøver hun å ligge litt i skjul og prøver å være litt diskre og hun vil ikke at så mange skal se hun fordi hun som sagt hun vil ha en «ny start». Men hun skjønner fort at det var en dum ide når hun føler seg litt utenfor og hun føler seg usynlig. Da begynner hun å prøve å få seg venner og etter hvert blir hun venner med Ingrid. Ingrid er liksom en rik, spinkel og populær jente som liker å feste. Lena blir også venn med Kalle og vennskapet til de er veldig varierende. Lena har også en mor, far og en «lillebror» som heter Theodor. Etter hvert begynner Lena å feste litt og sånt selv.

Jeg synes boka var bra, den er lett å lese og det skjedde ofte ting. Den passer ungdom i dag og hvilket språk ungdom bruker i dag og jeg tror at mange kan relatere til de forskjellige handlingene i boka. Jeg syntes ikke boken passer helt til meg fordi jeg er ikke helt sånn fan av ungdomsbøker med kjærlighet og drama og sånt der men den anbefales til både jenter og gutter i mellom 14 – 17 år. Og det er en stor overraskelse midt i boka som jeg ble sykt overraska over. Boka var bra men ikke min type og jeg gir den en terningkast 3,5 fordi jeg synes ikke at den var så dårlig til å være en treer men ikke så bra til å være en firer heller.


Ingrid Kristine Sørmo

En ny start

Skrevet av 19. november 2020 av Ingrid Kristine Sørmo på Hommelvik ungdomssskole

Arvingen er den første boka i serien «Halve kongeriket». Det er en ungdomsroman om romantikk og kjærlighet, som handler om hvor viktig det er å være seg selv. Den er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Dette er deres debutroman. Boka ble utgitt i 2020, og Aschehoug er forlaget.

Boka handler om 17 år gamle Lena som akkurat flyttet til Oslo for en ny start. I boka får vi også innblikk fra hennes tidligere liv i Horten. På den nye skolen går de kongelige tvillingene Karl Johan og Margrethe. Lena ble hodestups forelsket i kronprinsen, men om noen skulle avsløre hemmeligheten hennes ville alt bli ødelagt.

Boka starter rett inn i handlingen, med at Lena skal på første skoledag på Elisenberg videregående skole. Det er mange forutsigbare hendelser, men vendepunktet er ikke like forutsigbart. Det er en veldig spennende bok og slutten er veldig uventet. Jeg måtte tenke meg om en stund etter å ha lest den ferdig. Det er mye drama, og alltid noe som skjer. Boka er vanskelig å legge fra seg, og du lever deg inn i handlingen. Jeg fikk sommerfugler i magen, og det hendte at jeg gikk ut i latter. Boka er rettet mot unge, og det merkes godt når du leser boka. Det blir nevnt ulike sosiale medier, som for eksempel Instagram, Snapchat, og Tiktok. Ungdommer kan lett kjenne seg igjen i boka, og det er det som gjør den så troverdig. Språket er likt det som ungdommer bruker nå til dags, og gjør opplevelsen av boka ungdommelig. Boka er original, men den minner meg litt om en moderne versjon av hvordan kronprinsesse Marit og kronprins Håkon forelsket seg i hverandre.

Boka forteller at det ikke alltid er like lett å være ung, og at det viktigste er å være seg selv. Det lønner seg å si sannheten, selv om det er vanskelig. I boka opplever Lena hendelser flere i verden kan ha problemer med. Det beste med boka må være at den er skrevet så bra at det er vanskelig å legge den i fra seg. Jeg koste meg veldig når jeg leste boka, og kunne ikke vente med å lese en side til. Det eneste som kunne vært bedre er at det var litt korte kapitler. Boka passer veldig bra til ungdommer, og er relatert til unges hverdag. Jeg tror tenåringer vil like denne boka, mye på grunn av det ungdommelige språket, og bruken av sosiale medier. Jeg vil anbefale denne boka til ungdommer som er interessert i bøker som de kan relatere til, og som handler om kjærlighet. Jeg synes at Arvingen er en verdig vinner av Uprisen, og jeg kan ikke vente til de neste bøkene i serien «Halve kongeriket» blir utgitt. Jeg tror jeg har fått en ny favoritt.

Terningkast: 6


Celine Gjøusund & Frøya Søreng

passende bok for Ungdom

Skrevet av 18. november 2020 av Celine Gjøusund & Frøya Søreng på Hagebyen skole

Tittel: Arvingen

Forlag: Aschehoug 2020

Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug

Sidetall: 270

Denne boken er ungdomsbok med ekstremt masse drAaaamAAAa.

Boka handler om Lena som akkurat har flyttet fra alle problemene sine i Horten til Oslo. Hun begynner første året på VGS, og kommer i klasse med det berømte kongelige tvillingparet, Karl Johan (Kalle) og Margrethe. Lenas høyeste ønske er å leve som en normal ungdom, noe som er litt vanskelig med en fortid som hun må leve med resten av livet sitt. Spesielt når hun får et nærmere forhold til Kalle og må øve på det å være ærlig.

Jeg syntes at boka var helt grei, den var lett å lese siden det skjedde noe hele tiden. Den passet veldig bra for ungdom i dag og hadde mange ting med som vi kunne relatere til. For meg var det litt mye som skjedde og jeg ble veldig lei. Personlig vil jeg gi den terningkast: 4


Vilde Haugen Eidem

En ungdomsbok som treffer

Skrevet av 17. november 2020 av Vilde Haugen Eidem på Hommelvik ungdomssskole

Boka Arvingen er den første boka i serien Halve Kongeriket. Det er en ungdomsroman med mye kjærlighet, drama, tenåringsproblemer, sosiale medier og forelskelse. Boka ble utgitt i 2020 og er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

Boka handler om 16 år gamle Lena. Lena har flyttet fra Horten til Oslo for å starte på nytt og glemme fortiden sin i Horten. Lena forelsker seg i kronprinsen Karl Fredrik (Kalle), og han i henne. Lena er redd for at fortiden hennes skal ødelegge for dem begge. Hun går med en stor hemmelighet inni seg som ingen kan finne ut. Da blir alt ødelagt.

Forfatterne har skrevet innholdet med et ungdommelig språk som tenåringer bruker og gjenkjenner fra sin egen hverdag. Språklige virkemidler som banning og slang er brukt flere steder i boka, og gjør at en tenåring lett kan assosiere seg til det som sies i boka.
Sosiale medier, som for eksempel Snapchat og Instagram, inngår også som en stor del av handlingen. Dette gjør boka enda mer realistisk fordi sosiale medier er det som opptar de aller fleste ungdommer mest i hverdagen.

Det er brukt gode, detaljerte beskrivelser av personer, tanker og følelser gjennom boka. Dette gjør at man føler man blir kjent med personen og kan leve seg inn i hva personen tenker, hvilke handlinger personen gjør og til og med se for seg hva personene kommer til å gjøre videre, eller hvordan personen vil reagere ved ulike hendelser.

Handlingen i boka tar utgangspunkt i en jente som flytter fra ett sted til et annet. Boka starter rett i en handling, noe som fanger oppmerksomheten til leseren med en gang. Etter hvert bygges det opp mot et vendepunkt som gjør at man lett blir revet med. Etter vendepunktet tror man at spenningen skal jevne seg ut, men så forekommer det nye episoder som gjør at man rett og slett ikke greier å legge den fra seg. Det er ikke en skikkelig avslutning i slutten av boka, noe som gjør at man skjønner at det kommer en oppfølger. Slutten er overraskende, og gir deg lyst til å lese neste bok i serien.

Jeg synes boka var veldig bra og koste meg hvert sekund jeg leste. Boka fanger ungdom svært bra, og den er veldig realistisk, mye på grunn av bruken av sosiale medier og det ungdommelige språket den er skrevet med. Jeg har aldri lest en lignende bok, spesielt at en kongefamilie er en stor del av boka gjør den unik og interessant. Det jeg likte best med boka var at den ikke var overdreven, men samtidig spennende. Forfatterne har skrevet boka på en måte at jeg aldri fikk lyst til å slutte å lese. Det jeg likte best med boka er at jeg kan relatere det til min egen hverdag. Noe som kunne vært bedre er at det var litt korte kapittel.

Jeg anbefaler denne boka til alle tenåringer som liker en realistisk, men samtidig spennende bok. Boka tar opp mange viktige og tabubelagte temaer på en naturlig og fin måte. Arvingen fortjener virkelig å bli nominert til U-prisen fordi den er unik, tar opp viktige tema og har en handling som flere ungdommer kan kjenne seg igjen i. Jeg klarer virkelig ikke å vente med å lese neste bok i serien Halve Kongeriket.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Vilde Haugen Eidem

En ungdomsbok som treffer

Skrevet av 17. november 2020 av Vilde Haugen Eidem på Hommelvik ungdomssskole

Boka Arvingen er den første boka i serien Halve Kongeriket. Det er en ungdomsroman med mye kjærlighet, drama, tenåringsproblemer, sosiale medier og forelskelse. Boka ble utgitt i 2020 og er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

Boka handler om 16 år gamle Lena. Lena har flyttet fra Horten til Oslo for å starte på nytt og glemme fortiden sin i Horten. Lena forelsker seg i kronprinsen Karl Fredrik (Kalle), og han i henne. Lena er redd for at fortiden hennes skal ødelegge for dem begge. Hun går med en stor hemmelighet inni seg som ingen kan finne ut. Da blir alt ødelagt.

Forfatterne har skrevet innholdet med et ungdommelig språk som tenåringer bruker og gjenkjenner fra sin egen hverdag. Språklige virkemidler som banning og slang er brukt flere steder i boka, og gjør at en tenåring lett kan assosiere seg til det som sies i boka.
Sosiale medier, som for eksempel Snapchat og Instagram, inngår også som en stor del av handlingen. Dette gjør boka enda mer realistisk fordi sosiale medier er det som opptar de aller fleste ungdommer mest i hverdagen.

Det er brukt gode, detaljerte beskrivelser av personer, tanker og følelser gjennom boka. Dette gjør at man føler man blir kjent med personen og kan leve seg inn i hva personen tenker, hvilke handlinger personen gjør og til og med se for seg hva personene kommer til å gjøre videre, eller hvordan personen vil reagere ved ulike hendelser.

Handlingen i boka tar utgangspunkt i en jente som flytter fra ett sted til et annet. Boka starter rett i en handling, noe som fanger oppmerksomheten til leseren med en gang. Etter hvert bygges det opp mot et vendepunkt som gjør at man lett blir revet med. Etter vendepunktet tror man at spenningen skal jevne seg ut, men så forekommer det nye episoder som gjør at man rett og slett ikke greier å legge den fra seg. Det er ikke en skikkelig avslutning i slutten av boka, noe som gjør at man skjønner at det kommer en oppfølger. Slutten er overraskende, og gir deg lyst til å lese neste bok i serien.

Jeg synes boka var veldig bra og koste meg hvert sekund jeg leste. Boka fanger ungdom svært bra, og den er veldig realistisk, mye på grunn av bruken av sosiale medier og det ungdommelige språket den er skrevet med. Jeg har aldri lest en lignende bok, spesielt at en kongefamilie er en stor del av boka gjør den unik og interessant. Det jeg likte best med boka var at den ikke var overdreven, men samtidig spennende. Forfatterne har skrevet boka på en måte at jeg aldri fikk lyst til å slutte å lese. Det jeg likte best med boka er at jeg kan relatere det til min egen hverdag. Noe som kunne vært bedre er at det var litt korte kapittel.

Jeg anbefaler denne boka til alle tenåringer som liker en realistisk, men samtidig spennende bok. Boka tar opp mange viktige og tabubelagte temaer på en naturlig og fin måte. Arvingen fortjener virkelig å bli nominert til U-prisen fordi den er unik, tar opp viktige tema og har en handling som flere ungdommer kan kjenne seg igjen i. Jeg klarer virkelig ikke å vente med å lese neste bok i serien Halve Kongeriket.

Til toppen