Arrfjes

Terje Torkildsen Samlaget 2014 19 anmeldelser

I april 1812 oppdagar førstereisguten Ejner Tevig og resten av mannskapet om bord på den norske skuta Haabet ein engelsk brigg i Nordsjøen. Kanonbåtkrigen med England er på sitt hardaste og fleire tusen norske sjømenn blir tekne til fange og Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

sivert seglem

sivert seglem

Skrevet av 5. desember 2014 av sivert seglem på Lagård ungdomsskole

En av de beste bøkene jeg har lest! Bør vinne U-prisen!

Boka handler om Ejner som har ingen andre en broren. Ejner trenger penger så han begynner å jobbe ombord på ei skute. Han blir satt som dekksgutt men en dag kommer de over et annet skip med gult flagg som betyr sykdom og Ejner får jobben om å sjekke ut båten og finne journalen. Han finner ut at det bare er en død kaptein og en liten nøkkel igjen på båten og at skipet er den engelske fienden. Han og noen andre blir plukket ut til å føre skuta til Kristiandsand men der har ikke kapteinen Smith tenkt seg. Han er engelsk og vil hjem med landets skip. Ejner finner fort ut at de er på vei vestover så han sniker seg inn på kapteinlugaren for å lete etter en kniv eller en pistol så de kan drepe kapteinen. Han støter på en kiste og nøkkelen hans passer i låsen men bak han står kapteinen med to pistoler pekende mot hodet til Ejner men han kommer seg bort og gjømmer seg på skipet. Han sovner og når han våkner er det eneste han ser fuler.

Jeg likte boka for det var mye spenning og det skjedde noe på nesten hver side. Jeg syntes boka passer til gutter mellom 13 til 16 år

Terningskast: 6


Casper August Lindberg

Casper August Lindberg

Skrevet av 4. desember 2014 av Casper August Lindberg på Bytårnet skole

Året er 1812 og Norge er i krig med England. Førstereisgutt Ejner Tevig er med på skuta Haabet. De støter på en engelsk brigg, og finner ingen ombord. Kapteinen ombord på Haabet velger og sette sju av mannskapet på Haabet på den engelske briggen for å seile briggen til Kristiansand. De setter kurs for Kristiansand.

Jeg synes denne boka er en ok bok, og den gir et godt innblikk på tiden i 1812 når Norge var i krig med England. Jeg synes at den har noe på gang fra første stund og jeg gikk mye rundt å lurte på hva som kom til å skje. Det er en intressang historie.
Terningkast: 5.


Kristine Nilsen Vassnes

Kristine Nilsen Vassnes

Skrevet av 1. desember 2014 av Kristine Nilsen Vassnes på Tromstun skole, 9a

April 1812 er Norge og England i krig. Og førstereisgutten Ejner Tevig og hans mannskap ombord på den norske skuta «Haabet» en engelsk brigg i Nordsjøen. Kanonbåtkrigen med England er på sitt hardeste. Flere tusen norske sjømenn blir tatt til fange og ført til den engelske prisonen. Kapteinen på «Haabet» bestemmer likevel at de skal Kapre den engelske briggen. Det var ikke det lureste de hadde gjort
Jeg syntes denne boken var bra fordi jeg lærte mye nytt og interessant. Og den gir et godt innblikk i krigen som var i 1812. Det var action gjennom hele boka som bare gjorde meg mer og mer interessert.
Arrfjes er en historisk sjøroman for ungdom. Forfatteren er den doble Uprisvinneren Terje Torkildsen.
Jeg vil gi Arrfjes terningkast 6, dette er en flott kandidat til Uprisen.


Rebekka Deråa-de Jong

Rebekka Deråa-de Jong

Skrevet av 29. november 2014 av Rebekka Deråa-de Jong på Children's International School

Året er 1812 og Norge er i krig med England. Førstereisgutt Ejner Tevig er med på skuta Haabet. De støter på en engelsk brigg, og finner ingen ombord. Kapteinen ombord på Haabet velger og sette sju av mannskapet på Haabet på den engelske briggen for å seile briggen til Kristiansand. De setter kurs for Kristiansand, men plutselig merker Ejner at de seiler i motsatt vei enn det de burde.

Jeg synes denne boka er en god bok, og den gir et godt innblikk på tiden i 1812 når Norge var i krig med England. Jeg synes at den har noe på gang fra første stund og jeg gikk mye rundt å lurte på hva som kom til å skje på neste side. Det er en intressang historie, og jeg lærte av den.
Terningkast: 6. En veldig god kandidat til Uprisen


Adelie Hoel

Adelie Hoel

Skrevet av 16. november 2014 av Adelie Hoel på Finnsnes ungdomsskole

Året er 1812, og Danmark – Norge er full krig med England. Med om bord på den norske skuta Haabet er førstereisegutten Einer Tevig og mannskapet. Kaptein Nygård må ta en avgjørelse når de møter en engelsk brigg ute på åpent hav.

Den engelske briggen har gult flagg som betyr sykdom, død, angst og smerte. Kapteinen velger å kapre den engelske briggen og finne skipets journal. Han velger Einer Tevig med arrfjeset til oppgaven. Når skipet er undersøkt, er ordre fra kapteinen å seile den engelske briggen Amazon til Kristiansand, han plukker ut sju stykker. Men midt i blant dem er det en forreder.

Jeg synes boka var veldig spennende men manglet litt action. Fikk ett godt innblikk i hvordan det var i 1812. Var ikke lett og legge fra seg denne boka. Men synes det ble litt masse ”død.” Jeg synes boka burde nomineres til uprisen.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen