Sondre Ågnes

Denne var kul

Skrevet av 12. november 2019 av Sondre Ågnes på Åretta

Anmeldelse: Det Første Oraklet

Det Skjulte Oraklet er den første boken i fantasiserien til Rick Riordan, Apollons Prøvelser. Først publisert i 2016, og i Norge ble den publisert i 2017. Apollons prøvelser er en etterkommer av Percy Jackson, så det handler i det samme universet. Hovedkarakteren Apollon, er en Gud som har blitt gjort om til et dødelig menneske. Målet med boka er at Apollon prøver å bli gud igjen.

«Boka starter med at Apollon våkner opp i en søppeldunk. Der møter han Megan, en halvblods, etter at hu redder han fra noen bøller. Etter det, drar de til Percy Jackson som ikke bor langt unna. Percy kjører dem til Halvblodsleieren, før han må dra hjem igjen. Rundt Halvblodsleieren er det en skog som gjør sånn at mennesker ikke skal kunne komme inn, men Apollon kommer seg gjennom etter å ha slåss for livet. Lederen på leieren Chiron, informerer dem at det har skjedd noen forsvinninger i leieren, og at ingen får kommunisert med noen utenfra. Men om natten hører Apollon noe rart fra skogen…»

Jeg synes Det Skjulte Oraklet er en god bok. Boka klarer å ha med ankomster fra tidligere karakterer fra de gamle bøkene uten alt det føles som en dårlig «fanfiction». Under spennende scener, utvides sekundene og beskriver alt, det gjør for en fengslende bok. Karakterene har gode «plotter», og forandrer seg fra åssen de var i starten. Humoren kan noen ganger falle flat, men det passer jo litt, fordi Apollon er en gud gjemt i en tenåring.

Til toppen