Apefjes 3: Flammetenner

Tor Erling Naas Cappelen Damm Illustratør: Sigbjørn Lilleeng 2015 13 anmeldelser

Martin har bare én ting i hodet. Han må finne mora. Politiet tror at hun har gjemt seg for myndighetene, men Martin vet bedre. Selv om ulvemannen er uskadeliggjort, lurer den skumle Karkov i skyggene. Men ingenting er som Martin Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Markus

Markus

Skrevet av 22. oktober 2015 av Markus på Varteig skole

DEFINASJONEN AV AVHENGIGHET

Når jeg sier definisjonen av avhengighet så er det ikke ment på en god måte. Hver side er et mysterium å løse. Den ene boka virker som et leksikon for den andre boka som du «Avhengig» av for å forstå denne boka.

Jeg begynte rett inne i en serie av bøker hvor jeg ikke har lest de to forgående, og for å si det sann denne handlingen er det ikke lett å få taket på. Flammetenner er en definitivt en bok for de som flinke til å tenke rundt boken. Allerede fra starten av er du er du helt avhengig av de forgående bøkene. Dette er den tredje boka i serien om Miro. Du tror at person forklaringene foran i boka skal hjelpe deg, men det gjør de ikke bra nok. Du er ikke bare avhengig av skildringer av disse personene og men også tidligere hendelser som for eksempel kampen mot Lukow. I førsten skjønner du ingen ting. Hvem i huleste er Lukow, er det mannen til Kharkov, vil det si at det er kjæresten eller… Og hvem er Kharkov.. noen få spor tyder på at Kharkov er Faren til Iryna og at han er rik. Men Iryna vil ikke snakke med han… Og der er du avhengig av tidligere bøker igjen. Noe av det som er nevnt mest er kampen om Lukow her er noen sitater.

«så du prøver å si at når du kjempet om bord på ms Sonja mot Lukow ble han ble til en ulv?…»

«Whitey ble skadet stygt da vi kjempet mot Lukow»

Det er altfor mye avhengighet av tidligere hendelser som du ikke får informasjon om når du leser denne boka og det er for lite kilder og informasjon om hva som skjedde tidligere. Hvis jeg skulle gitt noen forbedringer hadde det vært mindre avhengighet, treigere eskaleringer og bedre samspill mellom roman og tegneserien. Boka hopper fra en situasjon til en annen og dette gjør at det er vanskelig å henge med.
Utenom alt det negativet er det også noe positivt, det er ALTID noe positivt i en bok. For det første: tegneserie og roman konseptet er helt rått!! hvis noen klarer å lage et mye bedre samspill mellom disse to elementene så tror jeg boken kan bli så bra et etter at du har lest den så føler du deg mørbanket fordi du mest sannsynlig hvis har lest 12 timer i strekk. For det andre: det er egentlig et bra konsept i boka men det er bare ikke skrevet bra nok. For det tredje: det at oda ikke er der når han blir tatt vekker nysgjerrighet og det får deg nok til å lese videre om du har lest bøkene før. Disse positive tingene redder boken fra en 2,er så det blir en 3,er
Anbefales: les de forgående bøker

Terningkast:3


kevin

kevin

Skrevet av 14. oktober 2015 av kevin på Varteig skole

Apefjes den klatrete Martin
Det handler om at Martin hadde bare en ting i hodde og det var å finne mora si. Politiet tror at hun har gjemt seg for myndighetene, men Martin vet bedre. selv om ulvemannen er uskadeliggjort, lurer den skumle Karkov i skyggen. Men ingenting er som Martin tror, og snart forstår han må ordne opp alene.

Apefjes er en hybrid mellom tegneserier og roman. Den forgår i Oslo, nesten som om vi kjenner den.
Boka var ganske bra den var spennene og morsom å lese og vis du kjeder deg så kan du lese denne boka vis du vill. den er litt fantasey bokk med litt drama ikke mye.
Her er det noen setninger om boka: Men det var på den spilleren at fattern hadde lagret alle yndlings låtene sine.
det var også et par andre lydsåpor der. det ene var et opptak av det som hendte da faren min døde. Han ble skutt mens vi bodde i amerika.
Forfatere er : tor erling naas og Sigbjørn Lilleeng.
terningkast: 4


Rasmus Eriksen Dilkestad

Rasmus Eriksen Dilkestad

Skrevet av 13. oktober 2015 av Rasmus Eriksen Dilkestad på Sandfallet ungdomsskole

FINN SANNHETEN

Martin blir en veldig uvanlig type når han begynner å hoppe og løpe på hustak i søvne. Når han blir kjent med en snakkende sjimpanse blir Martins liv ekstremt!

Denne tredje boka i serien er om Martin som finner ut om hvordan Whitey ble den han ble. Når Whitey blir behandlet på det beste av andre mennesker blir han egoistisk og sta. Da ignorerer Martin Whitey og drar for å finne ut sannheten om sin far.

Flammetenner er den tredje boka i serien, og er ikke den siste. Den er ikke så spennende som det burde ha vært. I stedet for spenning var det mer informasjon om hvordan ting ble som de ble. For deg som er stor fan av Apefjes er det verdt å lese denne boka for å få vite sannheten om Whiyey og faren og moren til Martin.

Boka består av både tekst og tegneserie, så hver gang jeg kom til tekst, gledet jeg meg til tegneseriedelen.

Terningkast 5

Til toppen