Anna og det franske kysset

Stephanie Perkins Aschehoug 2016 3 anmeldelser

Anna er lykkelig og forelsket og ser frem til sisteåret på skolen. Når hun mot sin vilje må begynne på internatskole i Paris, raser verden sammen. Hvordan skal hun overleve i et fremmed land uten bestevenninnen, gutten hun er forelsket Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingrid Grøv Svensen

Anna og det franske kysset

Skrevet av 27. september 2019 av Ingrid Grøv Svensen på Åretta Ungdomskole

Anna og det Franske kysset

Boka jeg har lest heter “Anna og det franske kysset” den er skrevet av Stephanie Perkins.

Boka handler om en amerikansk jente som heter Anna. Faren hennes tvinger henne til og gå på skole i Paris i Frankrike. Første natta banker en jente på døren hennes og ber anna inn på rommet sitt. Anna og jenta blir bestevenner og anna får møte vennene til jenta og blir venner med de også. En av vennene til jenta er en kjekk gutt som anna begynner og få følelser for. Men gutten har allerede kjæreste!

Jeg opplevde boka som en bok full av kjærlighet, følelser og vennskap. Den var fengende og jeg likte at Anna fortalte historien selv og var i handlingen når hun fortalte. Hun delte følelser med leseren, jeg følte meg som en nær venn av Anna når jeg leste den.

Anna er en jente som alle burde bli venn med, hun er en kjempe snill person som har hjerte for andre og spesielt for en spesiell gutt.

Jeg synes boka var ganske lett og lese, det var passe lange setninger og de forklarte godt de få franske ordene i den. Men det er en bok som har sider fulle av tekst så passer kanskje ikke til de som er litt yngre. Språkbruken passer bra til temaet i boka. Alt skjer på en amerikansk skole i Paris og de lærer fransk så de franske ordene i boka passer bra inn.

Jeg synes at andre som liker kjærlighets bøker bør lese denne boka fordi at man for blir trukket inn i den og vil fortsette og lese. Jeg anbefaler boka til jenter mellom 12 og 16 år fordi at det er masse tekst og kanskje blir litt for mye for de som er litt yngre. Boka kan selvfølgelig passe til gutter også, men siden hovedpersonen er en jente vil nokk jentene få mest ut av den. Boka fortjener et terningkast 5 fra meg.


Lillian

Lillian

Skrevet av 6. mars 2017 av Lillian på Sortland ungdomskole

JEG ER AVHENGIG!!!!

Denne boka er i sjangeren romantikk.

Boka handler om en 17 år gammel, amrikansk jente som heter Anna Oliphant som må ta sitt siste år på et amrikanskt internat i Paris. Anna føler seg veldig ensom i den store byen, men Anna møter nye folk og det bare på en dag. Og en av de er en fyr som heter Étienne st. Clair. Året i "verdens mest romantiske by" skal vise seg å bli både hjerteskjærende og helt fantastisk.

Det er ikke en serie til denne boken, MEN det finnes to andre bøker fra Stephenie perkins som heter "Lola og gutten i nabohuset" og "Isla og den store kjærligheten".

Når jeg begynte på boka så viste jeg at jeg kommer til å like boka, og det var helt rett. Boka begynner med at Anna (hovedpersonen) skall reise til paris mot sin vilje. Det er en jente-forelsker-seg-i-kjekk-uoppnåelig-fyr-i-verdens-mest-romantiske-by-og-vet-ikke-hva-hun-skal-gjøre-klisje. Men jeg ELSKER det! Personlig er jeg en total klisje-fan og måten forfatteren, Stephanie Perkings, beskriver alt som skjer på gjør den minneverdig og komplett i all sin enkelhet. Slutten var, som i mange klisjeer, forutsigbar, men skrivemåten gjorde alt så oppslukende at ingenting ble kjedelig.
Historien er realistisk, med karakterer som er helt uimotståelige.
Min yndlings del av boka er de gangene vi får høre sarkasme i tankene til Anna, noe jeg aldri har lest i en bok før. FANTASTISK!

Mens jeg leste ble jeg helt oppslukt av omgivelsene og miljøet. De er godt beskrevet på en fascinerende og fengende måte, og små detaljer gjentar seg flere ganger gjennom romanen. Fantasien din tar helt over og du føler at du er hovedpersonen.

Hvis man har lest masse drama/romantiske bøker så vet man at det er masse spenning og en god del vendepunkt/høydepunkter. Og det er det i "Anna og det franske kysset", men det er ikke sånn at du får alt slengt i ansiktet de første kapitlene. Overraskelser er der også som da kan Være at st. Clair sier noe som kan ta pusten fra deg.

Jeg synes boka sluttet på en litt overaskende og som jeg håpet den skulle slutte.

Når jeg var ferdig med boka så måtte jeg nesten gråte fordi den er så bra.?

Når jeg leste boka så var det som om jeg var også med i boken fordi jeg levde meg så inn i fortelling. Jeg ble så oppslukt av omgivelsene og miljøet som er beskrevet i boka. Det er også små detaljer som gjentar seg i romanen. Fantasien din tar overhand og det føles som om du er hovedpersonen. Det er så fantastisk hvor magiskt alt er beskrevet.
Alt i denne boken henger og passer sammen.

Jeg synes at boken var veldig lett å lese. Det var bare spenning, romantik, drama ,og det kunne være litt skufelse, hele veien.
Når jeg leste denne boken så fikk det meg å tenke "hvorfor kan ikke jeg få en kjæreste som st. Clair?".

Bare fordi det er en internatskole med, så tenker jeg på en serie som heter night school. Der er det en fyr som heter Sylvain Castel å han minner meg om st. Clair.

Denne boka handler egentlig om hvordan man burde høre på andre og prøve å sette seg inn andres perspektiv å se det gjennom deres øyne. Og tenke før du gjør noe dumdristig.

Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste og det varmeste.
Terningkast 6.


Tiril

Tiril

Skrevet av 27. februar 2017 av Tiril på Ringshaug ungdomsskole

Anna og det franske kysset er en av de bøkene som ikke har noe spesielt ved seg, men som du husker lenge etter siste side.
Anna Oliphant er en 17-årig, amerikansk skolejente som blir tvunget til å ta sisteåret på High School i Paris. Alene. Hun er kjapp i konklusjonen om at dette året blir det verste i livet hennes. Men etter bare en dag har hun fått flere venner enn forventet og livet ser litt lysere ut. Spesielt når Étienne St.Clair er med i bildet. Med venner, en forelskelse og flere kinoer enn hun kan telle, føler Anna seg endelig som hjemme.
Men hjemme med familien, i Atlanta, Georgia, eksploderer både det nye og det gamle livet hennes i ansiktet hennes når katastrofe på katastrofe skjer, både her og der.

Som sagt er det ikke noe spesielt med denne boka. Det er en jente-forelsker-seg-i-kjekk-uoppnåelig-fyr-i-verdens-mest-romantiske-by-og-vet-ikke-hva-hun-skal-gjøre-klisje. Men jeg ELSKER det! Personlig er jeg en total klisje-fan og måten forfatteren, Stephanie Perkings, beskriver alt som skjer på gjør den minneverdig og komplett i all sin enkelhet. Slutten var, som i mange klisjeer, forutsigbar, men skrivemåten gjorde alt så oppslukende at ingenting ble kjedelig.
Historien er realistisk, med karakterer som er helt uimotståelige.
Min yndlings del av boka er de gangene vi får høre sarkasme i tankene til Anna, noe jeg aldri har lest i en bok før. FANTASTISK!!!

Anbefales til romantikere, eller jenter som ikke egentlig liker å lese. Denne boka er også god for de som må øve på lesehastighet.
Terningkast 6

Til toppen