Anna. En fabel om klodens klima og miljø

Jostein Gaarder Aschehoug 2013 12 anmeldelser

Anna har alltid hatt et intenst fantasiliv. Men i det siste har hun opplevd at mye av det hun drømmer og forestiller seg, er noe som kommer til henne fra en annen virkelighet, eller kanskje fra en annen tid? Hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Madelen Seline Frøysadal Hauge.

Madelen Seline Frøysadal Hauge.

Skrevet av 3. oktober 2013 av Madelen Seline Frøysadal Hauge. på Sunnylven Skule

Det handla om ei jente som heiter Anna og blir 16 år. Ho er veldig opptatt av klima og jorda, ho tenker berre på det. Ho og Jonas, kjærasten, bestemmer seg for å lage eit miljøparti i lag. Anna har og ein veldig livlig fantasi, av og til drøymer ho at ho er sitt eige oldebarn som heiter Nova i år 2082. Det handlar og om kva som vil skje. om vi ikkje tek til fornuft og gjer noko, vil ikkje dyre og plante artar vare på jorda meir, dei vil dø ut. Eg synest denne boka var kjedeleg for det var så masse fakta. Det handla omtrent om kva som vil skje viss vi ikkje gjer ting for jorda. Heilt grei bok.


Marte Jørgensen

Marte Jørgensen

Skrevet av 1. oktober 2013 av Marte Jørgensen på Kila skole, 9A

ANNA

Anna er en jente som alltid har hatt et intenst fantasiliv, og hun har alltid brydd seg sterkt om miljøet. Hun begynner å få merkelige drømmer, hvor hun er sitt eget oldebarn, Nova. I år 2082, og Jorden har virkelig fått kjent på virkningene av den globale oppvarmingen. Også er det jo dette med ringen som har gått i arv i generasjoner, som hun selv arvet på sin sekstenårsdag og til stadighet drømmer om. Hva er dens hemmelighet? Kan den gi jorden en ny sjanse?

Boken Anna er en bok om hva som kan hende hvis vi fortsetter å behandle Jorden slik vi gjør den dag i dag. Den er fylt med interessante filosofiske tanker og fakta, som virkelig setter hjernen i spinn. Forfatteren er Jostein Gaarder, som også er forfatter av den kjente boken Sofies Verden. Han skriver om et viktig tema som flere burde la oppta mer av sin tid. Boken i seg er litt langtekkelig, og mange kan helt sikkert finne den kjedelig. Selv syntes jeg den var interessant å lese, i og med at jeg selv bryr meg om miljøet, men jeg fant den kjedelig og for utdypende til tider. Hvis du ikke bryr deg om miljøet og ikke synes filosofiske tanker og meninger er noe for deg, kan denne boken være et dårlig valg. Aldersgruppen jeg synes passer for denne boken er 10-15 år.

Anbefales: Ja.

Skrevet av Marte

Til toppen