Anna. En fabel om klodens klima og miljø

Jostein Gaarder Aschehoug 2013 12 anmeldelser

Anna har alltid hatt et intenst fantasiliv. Men i det siste har hun opplevd at mye av det hun drømmer og forestiller seg, er noe som kommer til henne fra en annen virkelighet, eller kanskje fra en annen tid? Hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Guri Sandøy

Guri Sandøy

Skrevet av 5. desember 2013 av Guri Sandøy på Hop ungdomsskole

Klimakrise som sovepille

Tittel – Anna – En fabel om klodens klima og miljø.
Forfatter – Jostein Gaarder
Forlag – Aschehoug
Antall sider – 222
Anna er en jente som er svært interessert i klimaendringene i samfunnet. Hun er 16 år gammel og på bursdagen sin fikk hun en arve ring. Hun finner ut at hun er redd for den globale oppvarmingen og går derfor til en psykiater, Dr Benjamin. Han er også svært opptatt av den globale oppvarmingen. Anna har også livlige fantasier om Nova. Hun lever i år 2082 og er oldebarnet til Anna. Dette er troverdig grunnet at hun har arve-ringen. I 2082 har verden kjent på den globale oppvarmingen og er svært skadet. Dette gjør at Anna blir mer redd for klimaskadene. Hun bestemmer seg for at hun må fikse på dette. Hun og kjæresten starter en miljøgruppe for å gjøre en liten forskjell på verden.
Jostein har en moral med boken og det er at han vill få oss til å tenke over hva vi gjør med kloden vår. Han har veldig mange gode bøker med gode temaer, men denne boken blir for langvarig. Det er ikke noe stor spenningskurve. Ja, det er selvfølgelig filosofi og drømmer i teksten, men dette er ikke denne gangen bra nok for meg, og de fleste andre. Dette synts jeg er en flott ide til en bok, men han klarer ikke å på det ut til oss lesere på en bra nok måte. Boken blir trøttende og langvarig. Den er lettlest, og det er svært lite spenning i den. De som bør være mest fornøyde med denne boken er de som ikke får sove om natten eller cellulosefabrikkene.
Terningkast: 3-


Emilie Midtun

Emilie Midtun

Skrevet av 1. desember 2013 av Emilie Midtun på Hop skole

Tittel: Anna – En fabel om klodens klima og miljø
Forfatter: Jostein Gaarder
Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2013
Sider: 222

Jeg har lest boken Anna , som handler om en 16 år gammel jente og kjæresten Jonas som er 17 år. Anna har en utrolig livlig fantasi, og hun drømmer at hun er hennes eget oldebarn, Nova i 2082. Anna bryr seg veldig om klimaet på jorden så når hun er Nova og ser da at klimaet er ganske ødelagt og mange plante og dyrearter snart er utryddet, starter hun og kjæresten ett miljøparti for å prøve og fikse på dette. Forfatteren vil nok at vi skal tenke mer på miljøet og på kloden vår.

Min Mening:
Dette er ikke akkurat boken for meg, boken er bra skrevet og den tar opp ett viktig tema. Men den gjorde ikke sånn at du hadde lyst til å lese videre, det skjedde ingenting nytt. Det ble for mye fakta for meg.


Silje Cathrin Istad

Silje Cathrin Istad

Skrevet av 27. november 2013 av Silje Cathrin Istad på Fræna Ungdomsskule

Anna

Tittel: Anna en fabel om klodens klima og miljø
Forfatter: Jostein Gaarder
Forlag: Aschehoug

Eg liker ideen om klimaet og historia har eit godt konsept. Forfattaren har gode idear om kordan vi kan løyse klimaproblema. Men, boka blei ganske ensformig til tider og var ganske trøttande. Likevel er det ei okay bok, men ikkje for nokon som vil ha action. Terningskast 4.


Laura. J

Laura. J

Skrevet av 13. november 2013 av Laura. J på Kråkerøy ungdomsskole

Boken "Anna" er interessant med tanke på at saker som klimaendringer osv, blir bragt opp. Boka er spennende og får deg til å tenke på fremtiden og hva den kan innebære hvis vi ikke forandrer levemåtene våre. På den andre siden kan boken også virke litt lang og utdypende, den kan også virke kjedelig hvis du ikke bryr deg så mye om miljøet, men bare er interessert i det futuristiske. Det kan også bli litt mye fakta, men dette viser bare at forfatteren har undersøkt for boken og vet hva han driver med.

Alt i alt, så synes jeg ikke boken var noe for meg, men kan være for de som er veldig opptatt av miljøet. Boken er aktuell for hvem som helst i ung alder med en interesse for klimaendringer og miljø. Jeg anbefaler boken til de som liker natur og spekulerer i framtiden.


Andrea Arntzen

Andrea Arntzen

Skrevet av 1. november 2013 av Andrea Arntzen på Kråkerøy Ungdomsskole

ANNA
– En fabel om klodens klima og miljø

Anna har en overdreven fantasi og blir sett som litt gal. Hun har alltid hatt syke drømmer, men en natt er hun helt sikker på at det hun har drømt er sant. Hun drømmer at hun er sitt fremtidige barnebarn Nova 70 år frem i tid. Klimaet på jorden er helt ødelagt og nesten alle dyrearter er utryddet. Hun ønsker at de som levde på jorda før henne kunne ha tatt mer vare på miljøet og tenke på de som kommer etter dem. Menneskene har fått en ny sjanse til å ta vare på jorda, og Anna vil gjøre en forskjell. Men alt avhenger av en spesiell dato, Anna's 16 årsdag 12.12.12 …

Min mening:

Jeg likte måten boka var skrevet på. Den var spennende og den får deg til å tenke. Den har et budskap å komme med, så jeg anbefaler å lese den. Førsten var litt treg og slutten var litt brå men ellers likte jeg den.

By Me

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Thea Løvaas Tennøy

Thea Løvaas Tennøy

Skrevet av 23. oktober 2013 av Thea Løvaas Tennøy på fræna ungdomsskole

Tittel: Anna
Forlag: Aschehoug
Sider: 222

VIRKELIGHET ELLER DRØM?
Boken handlet om den 15 år gamle jenta Anna. Hun har en livlig fantasi og drømmer om at hun er sitt egne oldebarn som heter Nova, som lever mange år frem i tid.. Nova lever mange år frem i tid og verden er stert preget av klima forandringene. Anna må prøve å ordne opp i den verden hun drømmer om og virkeligheten. Dette gjør at hun blir mere redd for den globale oppvarming. Hun drar til en psykiater, han foreslår at hun skal lage et miljø gruppe som de kan jobbe for å gjøre en liten forskjell i verden. Hun og kjæresten Jonas starter gruppen. Med drømmene og virkeligheten til sammen greier kanskje Anna å gjøre en forskjell.

Boka starter ganske kjedelig så jeg var på nippet til å legge den fra meg mange ganger. Det var lite spenning og spenningstoppen var liten. Det var for mye «fakta«. Dette er ikke en bok jeg anbefaler for den går for seint. Men på samme måte er det en bok som kunne hjulpet oss å forstå mere alvor om klima forandringene som skjer i dag.
Terningkast: svak 3

Til toppen