Andromeda

Lars Mæhle Samlaget 2018 22 anmeldelser

William og Samuel gav seg fader ikkje heller. Dei snøfta og slo og dundra laus. Nevane hamra og hamra. Dei var langt inne i ein sinnssvak rus av sprit og raseri. Det verste var at eg godt visste kva for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Herman

Herman

Skrevet av 14. desember 2018 av Herman på Lesjaskog skole

Denne boka handla om ein gut som hadde flytta inn i ein fosterheim, han trudde dette kom til å bli eit lett miljø å komme inn til men det vart de ikkje så lett som han trudde, det var ein gjeng i klassen som ikkje var så greie.

Eg syntest boka var veldig spennande. Veldig bra med informasjon.
Den var også litt langtekkelig til tider. Var litt voldsom. Overdreiv litt.

Eg gir terningkast 3


Mari

Mari

Skrevet av 11. desember 2018 av Mari på Surnadal ungdomsskole

Lov med alkohol?
Boka Andromeda handler om en gutt som heter Simon. Han hadde to foreldre som var alkoholikere og ikke tok godt nok vare på han. Derfor havnet han til en fosterfamilie i en liten by. Forsterfamilien var veldig gammeldags, men han likte fostermora Marlen siden hun skjønte alltid hva han mente. I nabo huset var det en fin jente som het Kaja, som Simon ble veldig glad i lengere uti boka. Da han startet på skolen i den nye byen, ble det masse bråk, siden han ikke var den flinkeste til å kontrollere sinne sitt. Det ble slåssing da de dro på leirskole, men det ble også mye fine stunder som da Simon innrømte noe for Kaja. Det ble også mye bråk med en gutt som ble slått ned, og alle trodde det var Simon.

Boka startet veldig treigt, på grunn av at jeg ikke skjønte helt hvor vi var i fortellinga, men etter vært ble den veldig forstående og spennende. Den var kanskje mest spent da de var på leirskolen og da noen av fiendene til Simon ble full på grunn av alkohol. Det var også MANGE spenningstopper i boka, som gjorde boka nesten helt perfekt.
Det som var det negative var at den starten veldig treigt, og at den var skrevet på nynorsk.
Jeg syntes at denne boka har et fint budskap, siden denne inneholdt mobbing, kjærlighet, usikkerhet og at ikke alle har det bra, men ikke tør å vise det. Dette syns jeg er viktig!

Terningkast: 4


William

William

Skrevet av 10. desember 2018 av William på Orstad skole

Andromeda
Andromeda handler om Simon som har bodd i mange fosterhjem i løpet av livet sitt. Etter å ha blitt tatt av politiet i Oslo blir han sendt til en liten dal på Vestlandet. Simon tror han skal lett få kontroll over klassen, men det er et hardere miljø enn forventet.
Boka er ganske god, men Lars Mæhle kunne kanskje gjort den litt lengre så du fikk litt mer utvikling av karakterene. Humoren i boka er ganske bra, og boka er skrevet på nynorsk. Måten Lars Mæhle beskriver opplevelsene til Simon og mobbingen er utrolig bra.
Jeg gir Andromeda terningkast 5.


Mia

Mia

Skrevet av 10. desember 2018 av Mia på Lom ungdomsskole 10A

Boka handlar om 16 år gamle Simon, som blir flytta til ein ny fosterheim i ein liten dal på Vestlandet. Han trur dette vil bli som alle andre gonger, men det blir det ikkje.

Når eg såg framsida av boka, såg det ikkje ut som ei bok for meg, men den var mykje betre enn eg trudde! Boka er lett å lese. Handlinga om mobbing og ungdomsmiljø er veldig aktuelt. Språket er somme gonger litt rart, med ein del banning og nokre engelske ord midt i setningane, men er elllers passande. Boka er velskrive, lærerik og spennande. Når den var slutt ville eg berre lese meir.

Eg gjev «Andromeda» terningkast 5. Anbefales!


Anna

Anna

Skrevet av 3. desember 2018 av Anna på Lom ungdomsskole 10A

Boka handlar om Simon, som flytter til nye fosterforeldre i ei lita bygd på Vestlandet.
Eg synest denne boka var spennande,for det var mykje som skjedde i handlinga. I boka kom ein fort inn i handlinga,og det var mykje som skjedde.Eg likte svært godt slutten på boka,og tykkjer det var ein spennande avslutning. Det einaste eg ikkje likte var Framsida og tittelen på boka.Når eg berre såg på boka før eg hadde begynt å lese den,såg det ikkje særleg spennande ut,og tittelen gav ikkje mykje meining.Eg gjev denne boka terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen