Andromeda

Lars Mæhle Samlaget 2018 20 anmeldelser

William og Samuel gav seg fader ikkje heller. Dei snøfta og slo og dundra laus. Nevane hamra og hamra. Dei var langt inne i ein sinnssvak rus av sprit og raseri. Det verste var at eg godt visste kva for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

William

William

Skrevet av 10. desember 2018 av William på Orstad skole

Andromeda
Andromeda handler om Simon som har bodd i mange fosterhjem i løpet av livet sitt. Etter å ha blitt tatt av politiet i Oslo blir han sendt til en liten dal på Vestlandet. Simon tror han skal lett få kontroll over klassen, men det er et hardere miljø enn forventet.
Boka er ganske god, men Lars Mæhle kunne kanskje gjort den litt lengre så du fikk litt mer utvikling av karakterene. Humoren i boka er ganske bra, og boka er skrevet på nynorsk. Måten Lars Mæhle beskriver opplevelsene til Simon og mobbingen er utrolig bra.
Jeg gir Andromeda terningkast 5.


Mia

Mia

Skrevet av 10. desember 2018 av Mia på Lom ungdomsskole 10A

Boka handlar om 16 år gamle Simon, som blir flytta til ein ny fosterheim i ein liten dal på Vestlandet. Han trur dette vil bli som alle andre gonger, men det blir det ikkje.

Når eg såg framsida av boka, såg det ikkje ut som ei bok for meg, men den var mykje betre enn eg trudde! Boka er lett å lese. Handlinga om mobbing og ungdomsmiljø er veldig aktuelt. Språket er somme gonger litt rart, med ein del banning og nokre engelske ord midt i setningane, men er elllers passande. Boka er velskrive, lærerik og spennande. Når den var slutt ville eg berre lese meir.

Eg gjev «Andromeda» terningkast 5. Anbefales!


Anna

Anna

Skrevet av 3. desember 2018 av Anna på Lom ungdomsskole 10A

Boka handlar om Simon, som flytter til nye fosterforeldre i ei lita bygd på Vestlandet.
Eg synest denne boka var spennande,for det var mykje som skjedde i handlinga. I boka kom ein fort inn i handlinga,og det var mykje som skjedde.Eg likte svært godt slutten på boka,og tykkjer det var ein spennande avslutning. Det einaste eg ikkje likte var Framsida og tittelen på boka.Når eg berre såg på boka før eg hadde begynt å lese den,såg det ikkje særleg spennande ut,og tittelen gav ikkje mykje meining.Eg gjev denne boka terningkast 5


Majka

Majka

Skrevet av 30. november 2018 av Majka på Fløysbonn skole

Boken "Andromeda" handler om en gutt som flytter inn i et nytt fosterhjem i en liten bygd. Det viser seg at det skjer mye i den lille bygda og det blir hovedpersonen Simon som er 16 år fort dratt med inn i. Forfatteren Lars Mæhle har greid å skrive på en veldig bra måte som får oss ungdommer til å ville lese. Jeg syntes boka var veldig bra fordi den holdt på spenningen hele veien.

Boken vil jeg si er i sjangeren spenning/drama og den har litt over 200 sider. Jeg likte at boken bydde på flere overraskelser underveis. Jeg anbefaler denne boken veldig, spesielt for de som liker å lese bøker med spenning og drama.


Alma

Alma

Skrevet av 27. november 2018 av Alma på Orstad skole

Simon er en 16år gammel gutt som har en forhistorie med vold og kriminalitet. Han bor I fosterhjem og har nettopp flyttet til en liten dal på vestlandet. Det å være helt ny i klassen er ikke like enkelt som man skulle ha trodd. Simon treffer på et par utfordringer gjennom boken og det var nokså trist til tider. Jeg ble også fort glad i alle de forskjellige personene man treffer på gjennom boken. Forfatteren beskriver og skildrer veldig bra og jeg levde meg lett inn. Jeg pleier aldri å lese nynorsk bøker men denne boken var verdt det. Slutten kunne vært litt bedre og jeg følte den var litt forhastet. Ville også ønsket å hørt hvordan det gikk med alle sammen til slutt. Ellers var boken kjempe bra og jeg håper på en bok nr 2.
Terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen