Dødelig gjenkomst (Åndejegerne 2)

Magne Hovden Aschehoug 2013 17 anmeldelser

Et brennende kors farger himmelen rød over Fødselskirken i Betlehem. Noen mil unna blir en ørkenslette i løpet av minutter forvandlet til en innsjø. Er den to tusen år gamle spådommen om verdens undergang i ferd med å gå i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lars Andre

Lars Andre

Skrevet av 12. desember 2013 av Lars Andre på Voss ungdomsskule

Åndejegerne
Sider: 183
Forfattar: Magne Hovden
Tema: verdas undergang
Sjanger: fantasy

Innhald
Boka handler om at Erik, Lizzy og Gunther, som er åndejegere. Dei skal finne dei tre åndene.
Den eine ånden kjem opp av eit vatn i ein ørken. Den andre kjem og snakkar frå eit fjell. Den siste
hugsar eg ikkje.

Mi meining med boka
Eg syntest boka var veldig vanskeleg å forstå. Eg forsto det eg akkurat hadde lese, men eg hadde gløymt det so stod fem sider bak. Det var ganske kjedeleg i begynnelsen. Etter kvart som eg kom lengre ut i boka blei det meir og meir interessant stoff å lese om.

Språk
Eg syntest boka hadde ein del vanskelege ord. Og eg synest linken blei litt mykje brukt i tekste. Det var ganske korte og bra setningar i boka.

Begynnelse
Begynnelsen var ganske spesiel. Dei var ute å fiska. Det var ein ganske rolig start på boka.

Forfattar
Eg syntest forfattaren har gjort ein grei jobb med boka. Han kunne brukt litt mindre linken.
Eg syntest han kunne haldt seg meir til dei tre. Det blei så mange forskjellige namn at eg fekk ikkje heilt med meg kva eller kven Eljudnir eller Aldowit var.

Karakter
Eg gir: 3


Sondre

Sondre

Skrevet av 9. desember 2013 av Sondre på Sinnes

Bokmelding av Åndejegerne dødelig gjenkomst

Namn: Åndejegerne dødelig gjenkomst
Forfattar: Magne Hovden
Sidetall: 182
Sjanger: Fantasy
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2013
Terningkast: 4

Eit brennande kors farger himmelen rød over Fødselskirken i Betlehem. Nokon mil lenger vekke blir ei ørkenslette i løpet av nokon minutter forvandla til ein innsjø. Er den to tusen år gamle spådommen om verdens undergang i ferd med å gå i oppfyllelse?
Lizzy, Erik og Gunther er åndejegerer og får at dei fremdeles skal være åndejegere blir dei ofte sett på prøve. Åndejegerne har ein spesiell kraft og får å bruke den må Lizzy, Erik og Gunther stå samen. Får at dei skal bli åndejegere får dei ikke lov å ha kontakt med familien b
Den største utfordringa Erik, Lizzy og Gunther får er å nedkjempe tre mektige ånder som er over 2000 år gamle. Åndene har kommet opp fra mellomverdenene og skal hemne seg på dei kristne som drepte dem og sendte dem ned i mellomverdenen.
Boka er spennende fra begynnelse til slutt og det skjer spennende og mystiske ting rundt dei heile tida. Det er veldig vanskelig å legge fra seg boka når du først har begynt. En blir på en måte slukt inn i ein verden med action, drama og spenning. Boka bygger opp til en stor spenningstopp til slutten, heilt i begynnelsen er det litt kjedelig, men når du har lest litt så blir boka bedre dess lenger ut en kommer. Boka er skrevet lett og humoristisk og jeg synest den passa best får 12- 15 åringer og boka passer bra får både jenter og guter.


Philippe.P.Jenssen

Philippe.P.Jenssen

Skrevet av 9. desember 2013 av Philippe.P.Jenssen på Mølladammen

Åndejegerne 2
Jeg synes boka startet litt raskt, og det var litt forvirrende, men etterhvert som jeg kom inn i handlingen, ble den bare bedre og bedre. Boka er veldig spennende med mange mystiske hemmeligheter, og gåter. Når du kommer ordentlig inn i handlingen blir den nesten umulig å legge fra seg, og det er spenning i hver eneste setning. Boka inneholder både action, humor, drama, og veldig mye spenning! Jeg likte boka godt og vil anbefale den til barn og ungdom fra 10-16 år.
Terningkast:5


Ottar Frøysa Hellebostad

Ottar Frøysa Hellebostad

Skrevet av 5. desember 2013 av Ottar Frøysa Hellebostad på Sunnylven

Dødleg gjenkomst- Åndejegerne 2
__________________________________________________
Forfattar: Magne Hovden
Tittel: Åndejegerne 2
Sider: 182
Sjanger: Fantasy
Terningkast: 3
Lizzy, Eirik og Gunther er «åndejegerar». For å klare prøvelsane dei bli utsett for, må dei stå saman. Rundt dei skjer det stadig vekk merkelege og mystiske ting. I Betlehem flammer eit diger raudt kors opp på himmelen, og ikkje langt vekk blir ein ørken på merkeleg vis omgjort til en innsjø på berre nokre få minutt . Kven står bak? Vil dei klare å stå i lag som eit team? Og er tida kome for jorda si undergang?
Eg opplevde boka som spennande. Det var ikkje akkurat slik at eg ikkje kunne legge den frå meg, men det var ei bra bok. Det som gjore at eg kunne legge den frå meg, var att den handla om åndar, og det er kanskje ikkje akkurat min greie. Eg meiner att detta ikkje var årets ungdomsbok.


Ola Nødtveidt

Ola Nødtveidt

Skrevet av 4. desember 2013 av Ola Nødtveidt på Kråkerøy Uskole

Det livsviktige fellesskapet for de tre unge åndejegerne settes på prøve, da fienden klarer å splitte dem. Gunther blir lurt unna de andre, og Eirik og Lizzy må alene fronte guden Mahnans disipler. Det er ikke bare ånder, men også mennesker de må kjempe mot. Eirik og Lizzy blir sendt til Israel, der Mahnan var yppersteprest i en kult for to tusen år siden. Mahnan har alliert seg med to av sine døde disipler, og sammen klarer de tre åndene å drepe åndejegerne og utslette hele Jerusalem.

Jeg synes dette er en veldig spennende bok der forfatteren prestere å blande både spenning og humor. Griper tak i leseren med en gang og flere problemstillinger blir rullet opp på hverandre. Dette gjør at det skjer noe hele tiden og boka blir mer spennende. Han har i tillegg fått med en del humor som gjør boka mer levende. Skildringene er fine, men kunne vært mer detaljerte, slik at det ble mer realistisk og vi kunne se for oss alt som skjedde. Det med åndejegere er veldig spennende å lese om, selvom jeg tror han har tatt litt fra boka "Skyggejegerne" som nettopp ble lagd film om av Harald Zwart. Denne bokserien er veldig stor i Storbrittania og denne fortellingen er veldig lik "Åndejegerne".
Jeg vil gi boka en 7/10 og anbefale den for alle som liker litt spenning, action og overnaturlige ting. Er du glad i dette kombinert med humor er nok boka som skrevet for deg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen