Blodhevn (Åndejegerne 4)

Magne Hovden Aschehoug 2015 28 anmeldelser

Åndejegerne har fått et oppdrag i nærheten av Eiriks hjembygd, Valldal. Dermed kommer Eirik i konflikt med eden sin til Åndejegerne. For Åndejegerne er det livsviktig at de holder sammen, og de har ikke lov til å kontakte familien sin. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Marcus Esperås

Marcus Esperås

Skrevet av 25. november 2015 av Marcus Esperås på Kjøllefjord skole

Åndejegerne-Blodhevn er en bok skrevet av Magne Hovden. Blodhevn er den fjerde boken i «Åndjegerne» -serien og hans sjette bok. Åndejegerne handler om 3 åndejegere Gunther, Lizzy og Eirik som blir sendt på ett oppdrag om å finne en tusen år gammel vikingånd som har manifestert seg i nærheten av hjembyen til Eirik.
Oppdraget blir vanskelig for Eirik da trangen til å treffe gamle venner og familie blir sterkere.

Jeg syns Blodhevn var en god bok. Boken blir fortalt i tredje person. Den var veldig treig i starten siden det mest handlet om reisen til Ålesund. Dette gjorde at jeg mistet litt interesse i boken. MEN etterhvert som du kommer lengre inn i boken så blir det nesten bare bedre og bedre.
Boken er godt skrevet og veldig spennende lengre inn i boken. Det er veldig lett og henge med i boken. Ellers så er boken lettlest og du vil kunne lese den selv hvis du ikke er så god til å lese. Jeg ble veldig dratt inn i boken og jeg liker egentlig ikke å lese. Den har litt humor og den er veldig lett og sette seg inn i.
Men det er noe som er mindre bra. Det e veldig stort mellomrom mellom actionscenene og disse kapitelene kunne blitt bedre fordelt utover. Og det kan være veldig forutsigbart å se hva som skjer snart i boka. Ellers så er det ikke noe som er veldig negativt med denne boken. Det er en bok jeg høyt anbefaler å lese for noen som er interessert i Fantasy/action. Den er godt skrevet og lett å lese så jeg trur den egner seg best for ungdom fra 10-15 år.
Terningkast: Sterk 4er.


Kevin

Kevin

Skrevet av 23. november 2015 av Kevin på Orstad skule

Blodhevn
Blodhevn er skrevet av Magne Hovden og er den fjerde boken innenfor Fantasy, Action serien Åndejegerne.
Eirik, Lizzy og Gunther er tre ånder jegere, de har nå fått i oppdrag om å jakte ned en vikingånd som har herjet nærheten av hjemstedet til Eirik. For åndejegerne er det ikke lovt å fortelle til noen om deres eksistens, men når oppdraget befinner seg i nærheten av hjemstedet til Eirik, vokser også lysten til å fortelle dette til familien og vennene sine seg større. Dette ble et stort problem for oppdraget når Eirik ikke klarer å holde fokus på den farlige reisen de har foran seg.
De første sidene var ikke så oppslukende, det skjedde ikke så mye og alt skjedde så treigt. Det ble veldig mye om flyturen til Valldal og det var ikke så spennende som skjedde. Etter hvert som det begynte å skje ting i boken ble det kjekt å lese, spenningskurven bygget seg opp bra og høydepunktet/ vendepunktet var når åndejegerne fikk vite at vikingånden ikke bare var en, men flere og alle de søkte hevn over etterkommerne av Olav den hellige. Dette var veldig spennende og jeg klarte nesten ikke å stoppe og lese. Boka slutter ganske forventet, åndejegerne klarer oppdraget og alt går tilbake til normal.
Når jeg kom meg mer inn i boken kjente jeg alltid en spenning inni meg når jeg leste, forfatteren har fått til spenningskurven godt. Jeg ble litt trist når forfatteren får fram de gode beskrivelsene av følelsene til Eirik nå han fikk vite at bestemoren hans var død. Forfatteren har fått til en god beskrivelse av følelsene til bestefaren og Eirik som virket troverdig i en slik situasjon.
Språket i boka var enkelt å forstå som fører til at det var enkelt å lese, forfatteren har ikke brukt så mye sammenlikninger og metaforer, banning er heller ikke brukt i denne boken. Jeg mener at forfatteren burde har brukt banning for å få fram aggresjonen til Eirik når han fikk vite at bestemoren har død, dette kunne ha gjort det enda mer troverdig og vi lesere kunne ha kjent på flere følelser. Boka var skrevet på en merkelig måte, kapitlene var veldig korte og gjorde det litt vanskelig å henge med i handlingen.
Boka var grei, spenningskurven bygget seg bra opp og det ble veldig spennende etter hvert. Det som jeg ikke helt likte med boka var at den startet litt treigt og kapitlene var for korte som gjorde at det ble vanskelig å følge med, men ellers har han fått fram Fantasy og action sjangerne veldig bra. Til tross for begynnelsen og kapitlene gir jeg boken terningkast 4. jeg anbefaler boken for folk som like å lese litt Fantasy og action.


Torje Gustavsen

Torje Gustavsen

Skrevet av 19. november 2015 av Torje Gustavsen på Otta Ungdomsskole

Blodhevn
Blodhevn handler 4 personer som er på Jakt etter ånder. Hovedpersonene er Eirik, Lizzy, Gunther og kokken Aldowit, De Jakter på en vikingånd på en plass som heter Valldal, hjembygden til Erik. Og denne ånden dem jaktet på nå var spesiell fordi den var ute etter hevn noe som Åndejegerne aldri hadde vært borti før. Jeg opplevde boken som litt bra fordi den hadde litt humor og litt spenning, samtidig kunne den bli litt kjedelig. Boken var lett og lese fordi det var korte kapitler. På den andre siden kunne kapitlene vært litt lengre noen steder. Forfatteren klarte å holde spenningen opp veldig godt fordi at det skjedde noe hele tiden.
Jeg ville anbefalt denne boken til barn fra alderen 10-12 år.
Terningkast: 4.


Tom Marius

Tom Marius

Skrevet av 19. november 2015 av Tom Marius på Varteig skole

Blodhevn er en fantasibok, og den tilhører en bokserie der det er lagd tre bøker fra før. Boka er skrevet av Magne Hovden. Boka handler om en kokk og tre åndejegere som reiser rundt i Norge i en bobil, men hovedstaden de er på er et sted som Erik kjenner veldig godt, Valldal. De har nedkjempet mange ånder men i denne boka møter de en ånd som er sterkere enn noen andre de har møtt. Det blir skapt mange problemer. Det var kule hovedpersoner med forskjellige egenskaper. Jeg synes at boka passer for personer mellom 10-15 år og terningkast 4. Jeg synes ikke denne boka skal bli nominert til uprisen.


Regine Ottersen Bergum

Regine Ottersen Bergum

Skrevet av 12. november 2015 av Regine Ottersen Bergum på Jevnaker skole

Jeg synes boka var sånn passe bra, handlingen var ganske bra. Men boka er ikke noe for meg, jeg synes den ble altfor kjedelig og forutsigbar. Detburde ikke være sånn at du kan forutse alt som skjer. Jeg anbefaler boka for barn mellom 10- 12 år for jeg tror ikke noen eldre enn det gidder å lese den. Så jeg gir boka terningskast 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen