Åndejegerne 3

Magne Hovden Aschehoug 2014 63 anmeldelser

De nyslåtte åndejegerne blir sendt undercover som utvekslingselever til en skole i en engelsk by for å være klar når en ånd bryter gjennom der. Det er en litt annerledes ånd de konfronteres med denne gangen. Ånden framstår som en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Adelie Hoel

Adelie Hoel

Skrevet av 13. desember 2014 av Adelie Hoel på Finnsnes ungdomsskole

Ønsker har konsekvenser om de er gode eller onde

De tre åndejegerne Lizzy, Eirik og Gunther blir sendt til en skole i England kalt Hull City Secondary School som utvekslingselever. De får falsk legitimasjon og jakten på en ukjent ånd er begynt. Når elevenes ønsker om hevn blir oppfylt blir det en annen vri på skolehverdagen, noen forsvinner og noen blir kokt i dusjen og flere grusomme ønsker blir oppfylt. Gunther blir populær på skolen blant jentene i klassen og glemmer rollen sin som åndejeger, og det får konsekvenser.

Åndejegerne 3 er den tredje boken i serien ”åndejegerene.” Åndejegerne 3 er ei spennende bok for ungdommer som liker unaturlige vesen og spenning. Noen av setningene i boken fikk meg til å le innvendig, skulle ikke tro at det skulle finnes noe snev av humor, men man blir overasket hver dag. Denne boka var lettlest og Magne Hovden bruker ikke mange vanskelige ord. Gode beskrivelser, men tok litt tid før jeg fikk satt meg inn i fortellingen, og merket at det ble litt vanskelig og skjønne boka når jeg ikke hadde lest de forrige bøkene, men alt i alt ei god bok. Bør nomineres til Uprisen!

Terningkast: 5+


Ida Kamilla Sandviken

Ida Kamilla Sandviken

Skrevet av 12. desember 2014 av Ida Kamilla Sandviken på Lom ungdomsskole

Åndejegerne, Siste skoledag
Boka handlar om tre åndejegere, Lizzy, Eirik og Gunther som er på eit oppdrag i England. Dei tre skal prøve å fange ein ånd på ein skule i England. Dei tre jegerne mista litt kontakten etter kvart fordi Gunther blir veldig populær og da gløymer han dei to andre. Men denne ånden kan klare å oppfylle nokre ønsker på skulen. Fleire elevar blir skada på ein veldig rar måte. Åndejegerne søkjer opp kilden til angrepa og til slutt overvinner dei den.

Eg likte boka fordi den hadde humor i seg og den var litt skummel også. Det passar bra, for eg likar spennande og skumle bøkar som Åndejegerne. Boka var lettlesen og hadde passe lange kapittlar. Eg gjev boka terningkast 4.


Hanne

Hanne

Skrevet av 8. desember 2014 av Hanne på Åretta ungdomsskole

Åndejegerne

Åndejegerne er skrevet av Magne Hovden og ble gitt ut tidlig i 2012.
Det er mange uforklarlige ting som skjer på en skole som ligger i England. Det er ting som ingen vet noe om som, så da må det være noe galt Det er tre åndejegere som reiser rundt for å gjøre jobben. Det er viktig for alle på skolen i England at åndejegerne redder skolen, men vil de klare det?

Jeg liker spennende bøker best og i boka åndejegerne var ikke innholdet alltid like spennende. Jeg gir boka terningkast 4.


Ida Kristiansen

Ida Kristiansen

Skrevet av 8. desember 2014 av Ida Kristiansen på Åretta ungdomsskole

Åndejegerne, Siste Skoledag av Magne Hovden
Åndejegerne er en spennende og mystisk bok om ånder og spøkelser. Siste Skoledag er den tredje boken i en serie.
Den handler om disse tre ungdommene Lizzy fra New York, Eirik fra Norge og Gunther fra Tyskland. Dems neste oppdrag er å fange en ånd på en skole i England. Gunther blir fort populær og begynner å glemme Lizzy og Eirik, det gjør det vanskeligere og samarbeide for og fange ånden. Det viser seg at ånden kan oppfylle noen ønsker på skolen. Det blir trøbbel når en gutt ønsker at skolen og alle i den skal kollapse. Hva vil skje? Hvordan vil de greie seg? Kommer Lizzy, Eirik og Gunther til å bli venner igjen? Vil de finne ånden? Finn det ut selv! Les boka! Den er verdt tida!
Hvis man ikke har lest de andre bøkene kan man bli litt forvirret, men man kommer seg lett på sporet igjen. Den starter rolig og greit så du får bli litt bedre kjent med karakterene, også mot slutten blir den veldig spennende. I starten var den ganske grei og mot slutten kunne jeg ikke legge den fra meg! Ungdommene prøver å løse gåter og finne ut av mysterier rundt skolen, noe som gjør den enda bedre!
Boka slutter med en liten forventing men med en overrasket. Den har en fin og litt søt slutt, men rett før det blir du nok overrasket!
Jeg gir den terningkast 6 fordi den var spennende og jeg likte karakterene veldig godt. Teksten er lett å lese og du blir ikke forvirret eller helt borte når du leser den. For andre kan den være litt kjedelig i starten, men det beste blir spart til sist! Jeg likte også veldig godt humoren i boka!


Sunniva Palmer Kverndokk

Sunniva Palmer Kverndokk

Skrevet av 3. desember 2014 av Sunniva Palmer Kverndokk på Bytårnet skole

SISTE SKOLEDAG

Jeg synes egentlig at denne boka er ganske treg. Det kan godt hende at boka hadde virket bedre hvis jeg hadde valgt den i en bokhandel selv.

Hvis du ser bort ifra min opplevelse av boka, så er boken sin historie ganske bra. Det virker spennende at tre ungdommer reiser rundt i verden for å drive bort ånder, men så er det jo også sånn at det er ganske mange historier som er bygget på det samme.

Jeg synes at boka ikke hadde så mye mening, og at til tider kunne det virke som om nesten ingen ting skulle skje. Derfor sitter jeg ikke igjen med en god opplevelse etter å ha lest den.

Vis flere anmeldelser

Til toppen