Åndejegerne 3

Magne Hovden Aschehoug 2014 63 anmeldelser

De nyslåtte åndejegerne blir sendt undercover som utvekslingselever til en skole i en engelsk by for å være klar når en ånd bryter gjennom der. Det er en litt annerledes ånd de konfronteres med denne gangen. Ånden framstår som en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Cornelius

Cornelius

Skrevet av 2. desember 2014 av Cornelius på Oppegård bibliotek

Handlingen i denne boken foregår i nåtiden på en skole i Hull i England. For noen år siden ble tre ungdommer kidnappet og tatt med til Færøyene, der ble de trent til å bekjempe ånder. De drar til skolen for å drive ånden ut av denne verdenen, for ånden brukte kreftene sine til å få folks ønsker til å gå i oppfyllelse. Dette fører til at folk forsvinner, blir brannskadet i dusjen, folk dør, også videre. Boken er ikke veldig spennende mendette kommer helt an på leseren. Jeg gir terningkast 4


Trygve

Trygve

Skrevet av 1. desember 2014 av Trygve på Children's International School

Åndejegerne handler om tre ungdommer som reiser rundt i verden for å bekjempe ånder. I denne boken drar de på oppdrag til en skole i England. Flere elever blir skadet på mystisk vis. Åndejegerne sporer opp kilden til angrepene, og overvinner den.
Jeg synes boka var interessant, men noen steder litt treg. Spenningsnivået steg mot slutten, og det hever totalintrykket.


Lima

Lima

Skrevet av 30. november 2014 av Lima på Gimle skole

I den 3 boken av Åndejegerne så skal de tre ungdommene Lizzy, Eirik og Gunther dra til en skole i England for å drive vekk en ånd som de tror er der. De vet ingenting om ånden fra før av, og må stoppe den før den begynner å drepe folk. Det blir ikke så enkelt og det kommer mange utfordringer. For å finne ut om de greide å drive ånden vekk, må du nok lese boken.

Dette er en Fantasy bok. Jeg liker Fantasy bøker til vanlig, men denne var ikke så spennende som jeg hadde trodd. Hele saken med den nye ånden var ikke så spennende. Nesten hele boken handler om hva de gjorde hjemme eller på skolen, det er ikke en stor del som handler om selve ånden, mer problemer de ungdommene selv har i hverdagen på den nye skolen. Noe som gjør at man detter litt av selve handlingen med ånden.
Jeg liker det unaturlige og da jeg fikk vite om Åndejegerne, tenkte jeg det var i min kategori. Siden dette var den tredje boken i serien, begynte handlingen litt rett på. Da var det litt vanskelig ar å skape seg ett bilde av omgivelsene og hovedpersonene, siden det ikke ble sagt så mye om dem. Det tenker jeg meg ble skrevet i de forrige bøkene, som man da må lese for å finne ut mer om hovedpersonene.
Jeg ville ha en bok som gjorde det vanskelig å legge den fra meg, denne følelsen ga ikke denne boken meg.
Jeg følte at selve konflikten med ånden kom veldig lite fram i boken, noe som var en av grunnene den begynte å bli litt treg innimellom. Slutten var ikke så overraskende den heller for så si det sånn, den var ganske forutsigbar og man føler at man ikke gidder å lese videre etter 2/3 av boken.
Boken er lett å lese og den er ganske kort. Passer for folk som liker å lese en bok fort og som ikke ønsker å bruke så lang tid. Noen hendelser i boken gjør at den ikke passer de mindreårige, det kan fort bli ekkelt og ubehagelig for dem.
Alt i alt synes jeg denne boken var grei nok. Den var ikke så spennende og full av Fantasy som man hadde trodd, men en grei bok å lese hvis man kjeder seg og vil lese en liten og rask bok. Men man må lese resten av bøkene i serien for å finne hele meningen med Åndejegerne, utenom at det er jegere som jakter på ånder. Noe som minner meg om en serie som heter Supernatural.
Jeg gir denne boken terningkast 3 fordi det ikke var helt i min stil Fantasy, den passer for ungdommer fra alderen 11+ på grunn av noen scener som kan være sterke for små barn å lese om. Anbefales for ungdommer siden boken er en lettlest kort bok som inneholder handlinger som er lite troverdig vil skje på ordentlig.
Jeg synes det kunne vært en annen bok som kunne blitt nominert istedenfor denne.


Mats Jørgen Engesund

Mats Jørgen Engesund

Skrevet av 18. november 2014 av Mats Jørgen Engesund på Orerønningen ungdomsskole

Åndejegerne
Åndejegerne skal dra på skole oppdrag for å bekjempe ånder. De får i oppdrag rundt om kring i verden, men denne gangen er de på skole. Disse åndejegerne er etterfølgerne av de forrige åndejegerne. Åndejegerne denne gangen er tre ungdommer med navn: Lizzy (musklene), Eirik (han som sosialiserer seg med andre) og Gunther (hjernen).
Under dette oppdraget så møter de på en ånd som de aldri har opplevd før. Det gjør så oppdraget blir vanskeligere. Store deler av denne boka så går de på utfordringer på åssen de skal få ånden frem, men oppdager at de har tenkt helt feil.
Denne boka er en veldig god bok, for de som ikke vil ha en kjempe stor mursteins bok som tar lang tid å lese. Måten fortelleren har skrevet boka gir deg en følelse som om de skulle virkelig skjedd, fordi han skriver på en moderne måte som ungdommer lett kan forstå. Det jeg ikke likte med boka var omslaget på den og hvor ideene kommer fra. Omslaget på boka får deg til å tro at dette er en skummel bok. Når jeg valgte denne boka trodde jeg den skulle være en grøsser, men ble litt skuffet når jeg kom noen kapitler videre. Åndejegerne sin jobb er å fange andre ånder og sende dem tilbake til åndeverden. Det minner meg litt om Ghostbusters. Ideene er liksom brukt før, men fortsatt er boka veldig bra og spennende fantasy bok.
Denne boka vil jeg gi terningkast 5!


Iver TurboDiesel

Iver TurboDiesel

Skrevet av 18. november 2014 av Iver TurboDiesel på Lom ungdomsskole

Åndejegerne 3 handlar om 3 ungdommar som blir kidnappa og bortført av tidlegare åndejegarar. Dei anar ikkje kva dei skal ut på. Ungdommane blir sendt til ein skule i Hull i England, der dei får beskjed om å bekjempe ei ånd dei ikkje har kjennskap til frå før.

Boka var kjedeleg og lite truleg. Kjente eg hadde lyst til å legge ho frå meg i staden for å lese vidare. Eg har ikkje særleg sansen for fantasy, så det er kanskje ein av grunnane til at eg ikkje likte boka, men eg synest det var vanskeleg å kome inn i handlinga og ho var ikkje spesielt spanande. Terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen