Alva

Hilde Hylleskaar Gyldendal 2022 22 anmeldelser

Alva møter Patrick på en fest. Han går på kunstskole, og han glitrer når han smiler. Øynene er gode, og aldri har Alva kjent en så stor dragning mot noen før. Men da Patrick blir syk, veksler Alva mellom å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Nora Eline

Er Alva ei god bok?

Skrevet av 13. desember 2022 av Nora Eline på Åkra ungdomsskole

Boka "Alva" er skrevet av Hilde Hylleskaar. Den handler om Alva og at ho møter Patrick på ein fest som venninna hennes har. Alva snakkar med Patrick og dei gir nummerene sine til kvarandre . Dei snakkar ofte og dei blir gode venner, dei blir litt sure på kvarandre av og til, men dei blir venner igjen. Etter ei stund får Alva veta at Patrick har kreft og da blir hu lei seg. Hu vil ikkje bli så nær venn av Patrick, for at hu ikkje skal bli lei seg visst han dør.

Eg synest at den var spennande gjennom mykje av boka. Den begynte egentlig ganske tideleg med ein spenningstopp. Det begynte med at litt inne i boka fikk me veta at Patrick hadde fått kreft, når eg fekk veta det så fekk eg lyst til å lesa videre, for å finna ut kva så ville skje seinare. I boka er det både romanse og litt tristhet, og det gjorde den god. Boka hadde ord som ikkje var så vanskelige å forstå. Patrick og Alva sender e-mail til kvarandre og det er det ikkje mange ungdommar som gjer nå. Boka var spennande, fordi spenningstoppen begynte ganske tideleg. Me fekk veta korleis det er når nokon nær ein blir sjuk og nokon dyttar dei vekk, fordi dei ikkje vil bli såra. Du får og vite korleis det er å mista nokon.

Eg gir terningkast 5, fordi den var lett å forstå, det blei spennande fort, forfattaren skildra mykje av innhaldet, ho seier noko om korleis miljøet i boka er og måten ho skriv om korleis personane er og følelsane deiras er dei tingene som eg synes er gode. Slutten var ikkje så morosam, for det som skjedde med Patrick.
Eg synes at boka burde komme videre å bli nominert.


Vilde

Frykten for å miste noen

Skrevet av 12. desember 2022 av Vilde på Grov skole

Boken heter «Alva» og er en ungdomsroman og handler om frykten for å miste noen av en sykdom. Alva er hovedkarakteren som nettopp møtte en fyr, Patrick, på fest, ble godt kjent med han, og de ble ganske nære venner. Alva begynte å like han veldig godt, men så fant Alva ut at han har en sykdom som det kanskje ikke finnes noe kur for. Hun vet ikke helt om hun skal fortsette å holde kontakten med han, eller om hun skal kutte kontakten helt. Hun er redd for å bli for nær han, fordi hun vil ikke miste han og dermed bli ganske lei seg. Hun tenker: Hvordan kan man være forelsket i en som er alvorlig syk? Hvis noen er alvorlig syk, vil man egentlig ha følelser for dem?

Jeg syntes boken var veldig bra, men det var litt vanskelig å holde fokus på det jeg leste. Det skjedde noe, og plutselig skjedde noe annet. Da den andre tingen skjedde, så måtte jeg lese på nytt for å se om det hadde noen sammenheng. Jeg likte at det var forskjellige ting som skjedde, det ble aldri kjedelig. Jeg kunne kjenne meg igjen i frykten for å miste noen som jeg er glad i, og i usikkerheten rundt det å ha følelser for noen. Boken er skrevet som om både en voksen og en ungdom kunne ha skrevet den, og den opplevdes som realistisk.

Jeg er ikke noen stor bokfan, så jeg synes denne boken hadde vært veldig spennende som en film eller serie.

Boka får terningkast 5 av meg, fordi jeg synes den var veldig bra, men jeg hadde litt problemer med å henge med hele tiden. Temaet var ganske bra, det er et tema som kan skje i virkeligheten og det har mest sannsynligvis skjedd. Det er ganske mange som har mistet folk til kreft. Boken var spennende, og fortjener å bli nominert til U-prisen. Jeg synes folk bør lese denne, og hvis man har mistet noen, så er det en ganske god bok å lese.


Julianne

"Alva"

Skrevet av 12. desember 2022 av Julianne på Hauge oppvekst

"Alva" er skrevet av Hilde Hylleskaar og er av sjanger romantikk. En roman om livslyst, dødsangst og drømmene vi bære på.

Boka handler om Alva som møter Patrick på en fest. Han går på kunstskule og han glitrer når han smiler. Augene er gode og aldri har Alva kjent en so stor dragning mot noken før. Men då Patrick blir sjuk veksler Alva mellom å ville være en støtte og å støtte han fra seg. Kan man i d heile tatt forelske seg i noken som er ordentlig sjuk?

Hovudpersonane er Alva, Patrick, Hedda, og Maiken.

Eg synst at denne boka var veldig fin og trist, i begynnelsen virka den litt kjedelig men etter meir eg leste den forsto eg meir inneholde og det vart meir spennande å lese den. Det var veldig vanskelig å legge den ifrå seg fordi eg likte den so godt. Eg ville bare lese den meir og meir og skulle ønske det fanst fleire bøker av den. På en måte når eg leste så kunne eg leve meg inn i handlinga, og eg fikk masse tanker og bilde i hodet fra det eg leste fra boka so det var en veldig bra bok.

På slutten var det veldig masse spenning og var den beste delen av boka, men og den delen eg vart mest trist av. Eg trur denne boka er ein av dei beste bøkene eg har lest, og eg er ikkje ein so veldig bokperson. Hadde det finst fleire bøker av den hadde eg garantert kjøpt dei.( bra) Eg synst at begynnelsen, midten og slutten passa heilt perfekt og var som eg forventa. Historia kan skje i ekte liv og eg lika og sjå sånne type filma så derfor var det veldig kjekt at eg fikk ei bok i samme type sjanger. Boka var veldig lett å lese og orda passa perfekt til teksten.

Dinna boka passer nok heilt perfekt til dei som liker romantikk og kjærlighet men og litt drama kanskje, eg trur ungdommer hadde likt denne boka veldig godt.
Boka får meg til å tenke på at man må sette pris på alle rundt seg kvar dag og å være snille mot kvarandre for man veit aldri når det skjer noke med en du er glad i eller deg sjølv. Det beste med boka vart egentlig kordan den var, at eg fikk masse blanda følelsa når eg leste og at eg hadde masse forventninger til boka. Det eg likte minst var nok slutten, hadde det vært en liten forandring i det som skjedde so hadde denne boka vært heilt perfekt, men likevel var den veldig bra.

Eg synst at denne boka burde bli nominert til uprisen, fordi eg tipper at veldig mange ungdommer kjem til å like den.


Isabella

"Død"sforelsket

Skrevet av 12. desember 2022 av Isabella på Grov skole

Dette er en bok som handler om kjærlighet.

Ei jente, som heter Alva, forelsker seg i en gutt som er veldig syk. Han har kreft, som man finner ut ganske tidlig i boken. Gutten går på kunstskole og er veldig flink til å male og tegne. Alva må gå igjennom og finne ut av hva hun føler for gutten som er syk, om hun bare føler sympati eller faktisk liker han.

Boka starter treigt, fordi det begynner sakte og kjedelig. Det er veldig lite som skjer i begynnelsen, og Alva tenker mye. Når hun tenker, kutter hun på tapetet på rommet sitt.

Jeg synes at boken er litt kjedelig, men jeg kunne lese den igjen, men har ikke tenkt til det. Jeg synes boken var forvirrende fordi det var mye som skjedde etter hvert, og det vanskelig å følge med. Det er ikke akkurat en bok for meg. Jeg er ikke akkurat en person som liker kjærlighetsbøker eller romaner, men dette var sånn 5 av 10. Boken var ikke dårlig, men den var heller ikke bra. Jeg er ok med boken, men den kunne blitt bedre og mer spennende.

Jeg liker at det er en historie om en jente som blir forelsket i en gutt som er syk, for hun får på en måte kjenne på den triste følelsen av å miste noen som du elsker med hele deg. Og at Alva aksepterer at han går bort. Jeg elsker at hun kan tenke på han, men fortsatt være glad. Hun er glad for at hun har møtt en så bra og snill person.

Jeg gir denne boken terningkast 2, fordi jeg likte den ikke, og den er ikke noe for meg. Jeg likte navnet hennes og temaet som blir tatt opp i boken. Det at Alva kan lære hvordan det er å være voksen, fordi hun klarer å akseptere det vonde som skjer, og klarer å la gutten “gå”.

Denne boken fortjener ikke å vinne U-prisen.


Johanna

Alva

Skrevet av 2. desember 2022 av Johanna på Høylandet skole

Boka sitt innhold starter med at Alva drar på en fest med en Hedda og så får hun øye på Patrick, en venn av Hedda. Patrick får et glimt i øye hver gang han ser Alva i øynene, som gjør at Alva blir forelsket. De møtes et par ganger til, men etter hvert viser det seg at Patrick er alvorlig syk. Dette er vanskelig å takle ifølge Alva, hun er sikker på at det ikke kommer til å gå bra med Patrick. Alva bestemmer seg for å holde seg litt unna Patrick men dagene, ukene, månedene går raskt. Glimtet i øynene blir ikke det samme lenger. Hvordan kan det være å bli forelsket i noen som er alvorlig syk?

Jeg synes at boka er ganske bra fordi de viser hvordan livet til både hovedpersonen og han som er syk er. Den er romantisk og trist. Boka er lett skrevet, den passer best til personer i ungdoms-alderen som ikke er så veldig glad i å lese. Når jeg først hadde startet å lese ble det vanskelig å legge den fra meg.

Boka får som terningkast en sterk 5 av meg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen