Alt jeg ville si

Silje Gundersen Cappelen Damm 2021 5 anmeldelser

På instagramkontoen Alt jeg ville si har den stadig voksende følgerskaren kunnet følge instagrampoet Silje Gundersen og hennes korte og treffende dikt om kjærligheten: om den vanskelige kjærligheten, den berusende kjærligheten og også sårbarheten som følger etter et brudd. Disse Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hira

Alt jeg ville si

Skrevet av 12. oktober 2021 av Hira på Rommen skole

Boken jeg har lest i dag heter Alt jeg ville si. Alt jeg ville si er en fin bok. Det er et lite dikt samling. Boken er skrevet av forfatter Silje Gundersen. Jeg tror at denne boken er en måte for Silje Gundersen å utrykke følelsene sine uten å direkte fortelle noen hva som skjer. La meg fortelle dere litt videre hva jeg syns om boken.

Den boken er veldig rørende for de som har gått gjennom noe likt. Forfatteren snakker om likt tema på hver side, men på forskjellig måter. Hva handler egentlig denne boken om? Boken handler mer om ensomhet, kjærlighetssorg og vanlig sorg. Det er egentlig opp til deg hvor og hvordan du skjenner deg selv igjen i denne boken. Alt jeg ville si er ikke en bok jeg hadde valgt ut til å lese, men denne boken var en veldig bra start på å få meg inn til denne sjangeren. Lyrikk. Jeg har ikke lest en bok sånn som denne før.

Forfatteren (Silje Gundersen) er en veldig flink skriver. Hun går inn på andres følelser og viser oss at vi ikke er alene. Jeg tenker denne boken er bra for tenåringer. Den er lett å forstå og er skrevet med lette ord. Den har ikke så mange setninger i hver side og det er vanskelig å finne, med mindre du har tenkt å lese barnebok. Jeg hadde gitt denne boken et terningkast 3.


Iman

Alt jeg ville si

Skrevet av 12. oktober 2021 av Iman på Rommen skole

Alt jeg ville si
Alt jeg ville si er en veldig emosjonell bok. Sjangeren er lyrikk. Den inneholder mange følelser, sinne, irritasjon, forelskelse og anger. Det er få ord, men de har store betydninger. Boken startet med «Jeg visste fra første stund du var en sånn jeg kom til å bli glad i». Det fikk meg til å tenke at boken kom til å handle om noe veldig emosjonelt, og basert på en ekte historie.

Personlig så mener jeg at boken var litt rar, den var skrevet på en ganske sjelden måte. Forfatteren skriver i korte setninger, det er nesten som et dikt. Det er ikke mange forfattere som skriver sånn, men Silje Gundersen valgte å gjøre det. Jeg synes at den var vanskelig å forstå, men likevel så skjønte jeg hva den skulle handle om med en gang jeg leste den første setningen i boka. Det som gjør boka bra, er at den er veldig følelsesmessig. Det er mange som kan sette seg selv i den posisjonen boken beskriver. Hvis du er en som har vært gjennom mye, eller føler deg alene her og der, så bør du lese boken. Den er en type trøst, gjennom ord. Det er en bok jeg aldri har lest før, forfatteren er veldig kreativ med ordene sine. Jeg tror forfatteren har skrevet om sin egen opplevelse med kjærlighet, og at hun nå angrer på å ta det valget som hun tok.

Jeg vil anbefale denne boken til voksne. Det forfatteren har skrevet er noe både voksen og ungdom går gjennom, men likevel så føler jeg at det er de voksne som virkelig hadde forstått den. Det er en veldig trist, meningsfull og bra bok. Jeg gir den terningkast 5.


Nikoline

Er boka verdt å lese?

Skrevet av 5. oktober 2021 av Nikoline på Dokka ungdomsskole

Jeg synes det var en veldig bra bok! Men boka var ikke helt som alle andre bøker, fordi det var på en måte små sitat på hver side, og de handlet for det meste om samme tema på en måte..

Jeg synes det var en veldig fin bok som jeg likte veldig godt! For meg var den lett å kjenne seg igjen i, og derfor var det vanskelig å legge den i fra seg. Boka kom veldig tett innpå meg fordi jeg kjente meg så godt igjen i den. Den er unik i forhold til andre bøker jeg har sett.

Den fikk meg til å se på ting på nye måter. Jeg tror nesten alle kommer til å oppleve det som står i boka en gang. Jeg ble veldig oppslukt i boka når jeg leste den. Det var lite tekst, lett og lese, ordbruken passet til temaet og tror nok alle på min alder (13) forstår hva det står. Det var ikke noen ord jeg ikke forsto og det var ikke noe banning.

Boka handler om kjærlighet og kjærlighetssorg, og jeg tror forfatteren skrev den for å si alt hun ville skulle blitt sagt. Det er mange av sitatene der du får nye syn på ting, noe jeg tror er fint. Den får en ungdom til å få et innblikk i det voksene kjærlighets livet, og du tenker på det på mange forskjellige måter. Jeg likte best at den fikk meg til å tenke på forskjellige personer, det var ikke noe jeg ikke likte med boka. Jeg synes definitivt at folk burde lese den, og jeg synes den burde bli nominert til Uprisen!


Henriette Frigstad

Henriette Frigstad

Skrevet av 1. oktober 2021 av Henriette Frigstad på Sogndalen ungdomsskole

Dette er en bok som inneholder mange forskjellige dikt. Det virker so om diktene er basert på en type kjærlighetssorg.
Det er en bok som kan gi mye mening hvis du skjenner hva diktene er og handler om. Jeg tror at hvis du ikke har opplevd en type kjærlighetssorg så kan det være vanskelig å kjenne seg igjen i diktene.

Forfatteren som har skrevet denne boka heter Silje Gundersen. Hun er forfatter for Cappelen Damm, men ble først kjent gjennom sin Instagram konto #altjegvillesi. Her legger hun ut forskjellige dikt og visdomsord som denne boken inneholder.


Malin Bomann

Rørende bok

Skrevet av 20. september 2021 av Malin Bomann på Sogndalen ungdomsskole

Boken inneholder mange rørende dikt/visdomsord. Visdomsordene er basert på en slags kjærlighetssorg/noen du ikke helt kan gi slipp på.

Jeg synes boken var veldig bra. Den hadde mye menig i seg og var rørende å lese. Den gir deg rett og slett noe å tenke på.

Jeg tenker den er perfekt for folk som enten har opplevd kjærlighetssorg, kanskje er i en kjærlighetssorg eller muligens et "dårlig"/komplisert forhold. Det er en bok du må kjenne deg litt igjen i for at den skal ha noe å bety for deg.

Terningkast 4

Til toppen