Alt jeg skylder deg er juling

Arne Svingen Gyldendal 2019 79 anmeldelser

Møt Herman. Han som har sårskorper på knokene. Og som nekter å si unnskyld.

Møt Silje. Hun som har laget en helt spesiell navneliste.

Er det ikke på tide at noen tar igjen?

Hvordan skrive en anmeldelse

Emil Hustad

skrevet av Emil Hustad

Skrevet av 11. desember 2019 av Emil Hustad på Bud barne- og ungdomsskole

Alt eg skylder deg er juling

Boken «Alt jeg skylder er juling» handler om ein gut som heiter Herman som slår og bankar folk som fortjener det på gata i Oslo, men ikkje dei som ikkje fortjener det.
Etter kvart i boka møter han Silje og dei to dreg på forskjellige plasser og bankar opp folk som dei har på ei liste. Dei dreg rundt i byen og lagar bråk. Etter kvart i boka møter han faren sin som bur i Trondheim, der blir han tatt av politiet fordi han og Silje gjer noko ulovleg og blir blir jakta på av politiet landet rundt.
Boka i seg sjølv er ganske bra, eit spennande tema som passer best for ungdom i alder 14-17 år.
Eg gjev boken ein 6 i terningkast fordi boken hadde eit spennande tema, som var blanda med vold, humor og drama. Boken i seg sjølv er på bra måten Arne Svingen får lesaren til å føle ei sterkmed følelse i boken og handlingane til Herman.


Torarin

Alt jeg skylder deg er juling

Skrevet av 11. desember 2019 av Torarin på Elverum ungdomsskole

Boka heter Alt jeg skylder deg er juling og den er skrevet av Arne Svingen. boka handler om Herman som slåss når folk fortjener det, men han slåss ikke med, gamle folk barn, jenter eller hunder. jeg gir boka terningkast 3, fordi jeg syntes den kunne vært litt mer spennende, men ellers er boka helt ok.


Olav Risa

Såre knyttnever

Skrevet av 9. desember 2019 av Olav Risa på Sagatun skule

Boka handlar om Herman og ei jente han møter, Silje. Herman er vandt til å sloss, og han har fått eit rykte, Silje møter han og vil ha hjelp til å gi alle på ei liste juling. Alle på lista har tydelegvis gjort noko veldig gale, men når dei kjem for å ta dei, nektar dei. Det gjer det vanskelegare.

Eg likte at det var mykje handling, og eg likte spenninga. Nokon gonger gjekk spenninga ned litt for masse for min smak, men mange plassar ville eg ikkje leggje frå meg boka. I boka er det banning og kriminalitet, men eg trur begge kan bli brukt til ei god ungdomsbok. Mange gonger i boka er det vanskeleg å seie kva som kjem til å skje. Slutten av boka kom litt brått, men den blei slutta på ein bra måte. I boka er det brukt ein del ironi, som eg syntes er bra slik at boka ikkje blir altfor seriøs. Boka passar for ungdom.
Eg gir boka 5, det var ei god bok, men nokre gonger stoppa spenningen opp.


Vebjørn

Alt jeg skylder deg er juling

Skrevet av 6. desember 2019 av Vebjørn på Smestad ungdomsskole

Hovedpersonen heter Herman. Herman nyter å banke folk. Herman forelsker seg i Silje, Silje er fryktløs. Herman og Silje banker opp folk sammen, som enten har gjort noe mot Silje eller Herman. Det er mange ungdom som kan kjenne seg igjen i livet til Herman og Silje. Men livet til Silje og Herman kan være litt overdrevet av forfatteren til tider.


Hågen andre Mathisen

Slående overraskelse

Skrevet av 6. desember 2019 av Hågen andre Mathisen på Leirfjord barne- og ungdomsskole

Det jeg ikke likte med boka var at i nesten hvert kapittel begynte den på nytt for å bygge opp spenningen, men jeg synes det tok for lang tid sånn det vart kjedelig å lese. Jeg synes slutten var best fordi da holdt du spenningen og du klarte å samle alt fra boka til en bra slutt, boka får terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen