Alt jeg skylder deg er juling

Arne Svingen Gyldendal 2019 79 anmeldelser

Møt Herman. Han som har sårskorper på knokene. Og som nekter å si unnskyld.

Møt Silje. Hun som har laget en helt spesiell navneliste.

Er det ikke på tide at noen tar igjen?

Hvordan skrive en anmeldelse

christoffer

alt jeg skylder deg er bank

Skrevet av 5. desember 2019 av christoffer på Hauketo skole, 10. trinn

Alt jeg skylder det er bank er en veldig realistisk bok der en som heter Herman. Som liker og banke folk, men bare de som fortjener det. Ikke handicappa ikke for små for han, bare en versus en kamp. Han forelsker seg i en fryktløs jente. Hun knuser vinduer for og få adrenalin kick. Disse to lager en hevnliste. På denne hevnlista skriver de opp navn som har såret denne jenta og fler og deretter banker opp de. Denne boka er bra vis du vil leve i en bok. Denne realismen som flyter i denne boka er nydelig. Og vil rekommandere denne boka for alle aldere. Men kanskje den var treig noen ganger da. Kanskje forfatteren viste at dette skjer i denne byen her.


Anine

Alt jeg skylder deg er juling

Skrevet av 4. desember 2019 av Anine på Grov skole

Denne boken handler om Herman, en gutt med sans for slåssing og bruk av nevene. Han møter en jente som heter Silje som har en liste over folk hun mener bør tas igjen på. De samarbeider og ender opp i en rekke situasjoner ingen tenåringer bør være i. Men de ordnet dette rotet selv.

Jeg likte den boken veldig godt for karakterene var så godt beskrevet og handlingsforløpet var noe jeg ikke har lest om tidligere. Likte også at handlingene til Herman var et speilbilde av måten han ble behandlet tidligere og at det var motivasjonen for å bli med Silje på denne spesielle turen. Måten Arne Svingen beskriver Herman får leseren til å føle en sterk medfølelse for karakteren og handlingene hans. Boken er veldig godt skrevet og språket i boken er lett å forstå og er en nøyaktig gjenspeiling av hvordan ungdommer snakker.

Terningkast: 5


Jens August Walle

Alt jeg skylder deg er juling

Skrevet av 4. desember 2019 av Jens August Walle på Hisøy skole

Boken Alt jeg skylder deg er juling er skrevet av Arne Svingen. Boken handler om en karakter som heter Herman. Herman er en person som sloss mye. Men han har en regel. Han slår ikke jenter, ikke gamle, ikke kortvokse og ikke barn.
Boken åpner rett inn i en sloss scene så du blir hekta fort. Du vil alltid vite hvordan det går videre. Litt senere i boken møter han Silje. Silje og Herman blir gode venner.
Men Silje har laget en liste. På listen står det navn på folk som trenger straff.

Boka er veldig spennende og du føle det aldri blir kjedelig. Are svingen bruke litt av språket vi ungdommen bruker i dag så vi kan ofte kjenne oss igjen.

Alt i alt så er bra veldig bra. Gir boka terningkast 5.


Mads

Alt jeg skylder deg er juling

Skrevet av 3. desember 2019 av Mads på Smestad ungdomsskole

Terningkast 5

Denne boka var full av spennende hendelser. Dette gjorde boka overraskende bra. Hovedpersonen opplever mye motstand, og dette påvirker jo da han som person og får han til å gjøre valg man fort kan angre på. Denne boka startet veldig bra, fordi det startet midt i en handling. Det gjorde at jeg fort ble ivrig etter å lese denne boka. Både hjemme og på skolen. Dette er en veldig bra bok for ungdommer, fordi den er lettlest, spennende og man kan fort kjenne seg igjen. Boken er mest for gutter tror jeg. Det er en god del vold, så da tror jeg ikke det rette publikumet for boka er jenter.

Jeg tror denne boka kan vinne Urprisen.


AK.Tronrud

AK.Tronrud

Skrevet av 2. desember 2019 av AK.Tronrud på Flåtestad skole

Arne Svingen gir oss mange sider med morsom og spennende lesing i boken “Alt jeg skylder deg er Juling”. Boken er en roman som består av 185 sider og ble utgitt i 2019.

Arne Svingen er tidligere vinner av Brageprisen og skuffer oss ikke i denne boken heller. Den er fullstappet med mye spenning og hendelser som ungdom blir utsatt for i dag. Så med andre ord er den veldig relevant for oss ungdom og jeg anbefaler boken sterkt til ungdom som liker å lese.

Boken tar seg om Herman, en gutt i tenåra som sloss, han slåss bare mot de som fortjener det og ikke de som ikke kan slåss. I boken møter han Silje, hun har en liste med veldig spesielle navn. Sammen tar Herman og Silje seg av seg navnene på listen.

Min første tanke om boken var at den var veldig bra og jeg fant meg selv helt slukt opp av boken til tider. Den er bygget opp bra og har et ganske interessant plot som det sentrerer seg rundt. Den har god variasjon i språket og tar med seg ord som du kan forestille deg at ungdommen bruker. For eks; “Gi han et kick i magen”. Det er både litt rart, men også litt kult at de bruker sånne ord

Jeg personlig fant det vanskelig å legge fra meg boken når jeg først startet. Det er noe jeg angret på for det betydde at jeg ble fort ferdig med boken. For det her er en bra bygd opp bok og gir fra seg spenning med jevne mellomrom. Noe som gjør at man ikke greier å legge fra seg boken.

Vis flere anmeldelser

Til toppen