Alt jeg skylder deg er juling

Arne Svingen Gyldendal 2019 59 anmeldelser

Møt Herman. Han som har sårskorper på knokene. Og som nekter å si unnskyld.

Møt Silje. Hun som har laget en helt spesiell navneliste.

Er det ikke på tide at noen tar igjen?

Hvordan skrive en anmeldelse?

johannes ymbjørgøyen

Heilt Grei

Skrevet av 15. november 2019 av johannes ymbjørgøyen på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om ein gut som heiter Herman som gje folk juling når dei fortener det. Etter kvart møter han Silje som har ei liste med folk som har gjort ting mot mindreåringar, som Herman skal gje juling. Eg syns boka var spennande innimellom, men det var litt vanskeleg å skjønne, eg bladde til bake nokre gongar. Eg syns det skulle våre nokre bildar.

terningkast 4


Adam

Listen som skulle få fram rettferdighet

Skrevet av 13. november 2019 av Adam på Grov skole

Jeg opplevde boka som veldig spennende og action fylt. Jeg synes andre burde lese boka fordi den var spennende og hadde et snev humor.

Boka handler om Herman som har mye voldhistorie bak seg, som møter en gammel klassekamerat som heter Silje. De prøver og få rettferdighet i byen ved hjelp av en liste som Silje hadde, men til slutt drar de sin vei. De drar bort fra hjemplassen og ut i landet. De blir til slutt jagd av politiet tilbake til Oslo. Herman blir sendt på instruksjon og livet hans blir forandret, mens Silje fortsatt er på rømmen.

Boken begynte litt uventet.

Jeg synes boka hadde en litt annerledes slutt en den jeg tenkte meg. Den var overraskende.

Boka passer for ungdommen.

Jeg vil gi boka terningkast 5.


Jonna

Veldig fengende, men det sosiale mangler

Skrevet av 13. november 2019 av Jonna på DSO

Boka handler om en gutt som heter Herman, i fritida banker han opp folk som fortjener det. Ikke de som ikke kan forsvare seg selv, ikke de som ikke har gjort noe, bare de som fortjener det! En dag møter han Silje, med en helt spesiell navneliste og sammen jobber de seg nedover listen. Hjemme er han som et englebarn, han hjelper og jobber hjemme.

I boka " alt jeg skylder deg er juling" er det alltid mye som skjer og det er alltid mye spenning. det som mangler er litt bakgrunnen hans, hvorfor han handler som han gjør og hvordan han føler seg. Det var veldig vanskelig og legge fra seg denne boken og det er helt klart en bok som kan vinne uprisen.
terningkast: 5


Louise Kroepelien

Alt jeg skylder deg er juling

Skrevet av 13. november 2019 av Louise Kroepelien på DSO

"Alt jeg skylder deg er juling" skrevet av Arne Svinger er en bok med mye spenning. Den handler om gutten Hermann, som liker å gå ut sammen med vennen sin Tarik om kveldene og slåss. Han slåss ikke med hvem som helst og han er ikke glad i for eksempel boksing, men han slår folk han synes har vært urettferdige eller slemme mot andre med de knallharde knoklene sine. Senere i boken møter han Silje, men hun blir ikke nevnt i dette utdraget.

Jeg synes den er litt vel brutal og det skjer veldig mye av det samme. Likevel er den veldig spennende og man blir veldig hekta. Slutten på dette utdraget er utrolig spennende og man får veldig lyst til å lese videre. Jeg synes denne boken passer for ungdommer og jeg ville gitt boken terningkast 4.


Oliver Sylling Andersbakken

Denne boka er ganske treffande

Skrevet av 12. november 2019 av Oliver Sylling Andersbakken på Vågå ungdomsskole

boka handler om at Hovudkarakteren: Herman, er en gutt som liker å gå ute om kvelden, og slåss, senere møter han denne jenta som heter Silje, hun har en liste over folk som fortjener å bli banket, hvor herman blir med, hva vil skje videre?
Denne boka har ei god spenningskurv, den er ganske spennande, og passer til kva eg liker å lese.
Det som er litt dumt er at den har litt for mange sider med for mange ord.

Eg gjev denne boka ein 5er

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jonas

ok

Skrevet av 7. november 2019 av Jonas på Vågå ungdomsskole

Boka handler om enn gut frå Oslo. Denne guten heter herman. Herman slås mot folk som han ikkje liker. Han havner i mykje trøbbel. Eg gir denne boka eit terningkast fire. Det starta med eit kick. Spenningskurva gjekk opp mange gongar.
Var spenning heile tida. Det var mykje vol. Det kjede det same hele tiden. Hadde ikkje så gode samtaler med folk.

Til toppen