Alt jeg skylder deg er juling

Arne Svingen Gyldendal 2019 79 anmeldelser

Møt Herman. Han som har sårskorper på knokene. Og som nekter å si unnskyld.

Møt Silje. Hun som har laget en helt spesiell navneliste.

Er det ikke på tide at noen tar igjen?

Hvordan skrive en anmeldelse

Odin Melvær Norstrand

Alt jeg skylder deg er en dårlig anmeldelse

Skrevet av 13. desember 2019 av Odin Melvær Norstrand på Halbrend skule

«Alt jeg skylder deg er juling» var ei skuffande bok som eg vil fraråde alle å lese sidan eg anser det som vekkasta tid.
Vi blir kjent med Herman som sloss men meiner han kun slår folk som fortener det, og med Silje, som vil ha Herman til å hjelpe ho å ta hemn på nokre folk på ei liste ho har.
Eg hadde store forventningar til boka etter å ha lese baksida a omslaget, der boka blir beskrive som «ein knyttneve av ein roman». I tillegg har eg lest fleire bøker av forfattaren av boka, Arne Svingen som har vore skikkeleg gode, men denne her var ein skikkeleg skuffelse. Alle teikn til at spenning av nokon form skulle bygge seg opp var over på eit sekund og alle situasjonane som kunne ha blitt interessante endte opp skikkeleg uinteressante.
Herman gjorde veldig ulogiske val gjennom heile boka og det heile virka særdeles usannsynleg. Eg trur det kunne ha blitt ei god bok viss det var skrive på ein annan måte med ei meir logisk handling og slutt.
Terningkast: 2


Benjamin

Ikke den aller beste boken.

Skrevet av 13. desember 2019 av Benjamin på Løkenåsen ungdomsskole, 9B

«Alt jeg skylder deg er juling» handler om en mann som går rundt å banker opp folk. Han slår ikke jenter, gamle damer eller barn. Han slår kun de som irriterer han. Han sier heller aldri unnskyld. Plutselig møter han på en jente men en merkelig navnelister.
Jeg syntes denne boken var helt grei. Den var morsom og underholdene, men slutten ødela det meste med boken. Jeg gir denne boken terningkast 4.


Edvard

Alt jeg skjyler deg er en 5

Skrevet av 12. desember 2019 av Edvard på Vågå ungdomsskole

Denne boken er om Herman. Han er ein som slår og nektar å si unnskyld. Så møter han Silje. Hun har ein veldig spesiell liste. Så nå skal endeleg nokon ta igjen.

Eg liker denne boken veldig godt. Det er enkelt å like hovedkarakteren og den er spennende. Hadde en lite snill avslutning men det var nok meninga.

Terningkast 5


Stian Ek

Et dårlig rykte

Skrevet av 12. desember 2019 av Stian Ek på Kråkerøy ungdomsskole

Boken jeg har lest heter «Alt jeg skylder deg er juling». Boka handler om en gutt som heter Herman som har et veldig dårlig rykte. Han er veldig voldelig og slår alle som irriterer han. Han slår ikke gamle folk, jenter, barn, osv. Men Han har slått ganske mange. Herman blir kjent med en jente som heter Silje, som har en veldig spesiell liste med navn.

Boka var godt skrevet. Den virket som «Herman» hadde skrevet den pga språket og ordbruket. Den hadde en god historie og gode replikker.
Boka var veldig spennende og vanskelig å slutte å lese.
Jeg likte at man ble hevet rett inn i boka på første scene.
Det var bra at boka bare fokuserte på hva man bryr seg om i boka og ikke alt annet.
Boka var godt fortalt og alt var beskrevet bra.

Jeg gir boka terningkast 5.


Joe

vinnar av Uprisen?!

Skrevet av 11. desember 2019 av Joe på Bud barne- og ungdomsskole

Alt jeg skylder deg er juling handlar om Herman, han likar å sloss og slå idiotar som fortjener det i bakken. Ein dag møter han ei jente som heiter Silje, ho har ei liste med folk ho meiner bør få seg ei straff. Silje og Herman blir gode venar, men utover i boka kommer dei i nokon situasjonar ingen tenåringar bør være i.
Eg synest boka var bra fordi hovudporsjonane( Herman og Silje ) var godt skildra, heilt i starten av boka du kasta inn i ei slåstkamp, denne sett stemninga for resten av boka og eg blei hekta. Det er aldri nokon keisame parti, så du vill ikkje kjede deg under lesinga av denne boka. Boka har ein god flyt og gode skildringar eg vill gje denne boka Terningkast 6

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Edvard

Alt jeg skjyler deg er en 5

Skrevet av 12. desember 2019 av Edvard på Vågå ungdomsskole

Denne boken er om Herman. Han er ein som slår og nektar å si unnskyld. Så møter han Silje. Hun har ein veldig spesiell liste. Så nå skal endeleg nokon ta igjen.

Eg liker denne boken veldig godt. Det er enkelt å like hovedkarakteren og den er spennende. Hadde en lite snill avslutning men det var nok meninga.

Terningkast 5

Til toppen