Alt jeg skylder deg er juling

Arne Svingen Gyldendal 2019 55 anmeldelser

Møt Herman. Han som har sårskorper på knokene. Og som nekter å si unnskyld.

Møt Silje. Hun som har laget en helt spesiell navneliste.

Er det ikke på tide at noen tar igjen?

Hvordan skrive en anmeldelse?

Oliver Sylling Andersbakken

Denne boka er ganske treffande

Skrevet av 12. november 2019 av Oliver Sylling Andersbakken på Vågå ungdomsskole

boka handler om at Hovudkarakteren: Herman, er en gutt som liker å gå ute om kvelden, og slåss, senere møter han denne jenta som heter Silje, hun har en liste over folk som fortjener å bli banket, hvor herman blir med, hva vil skje videre?
Denne boka har ei god spenningskurv, den er ganske spennande, og passer til kva eg liker å lese.
Det som er litt dumt er at den har litt for mange sider med for mange ord.

Eg gjev denne boka ein 5er


Fredrik Scheie

Blodige Knoker - Ett Slag For Rettferdighet

Skrevet av 10. november 2019 av Fredrik Scheie på Hisøy skole

Dykk dypt inn i tankene på Herman, hevneren som vandrer Oslos gater. Herman slåss. Men han slåss med de som fortjener det. En dag møter han Silje. Hun ser ut til å være en grei jente, helt til du får vite om planen hennes.

Boken starter med en scene hvor Herman og hans venn Tarik banker opp en fyr som de syns snakket litt mye dritt. Denne handlingen starter en kjede med hendelser som skaper en av de beste ungdomsbøkene jeg har lest noen gang. Det er ikke ett kjedelig øyeblikk i denne boka. Alt er skrevet i et perspektiv som gjør at du føler at du selv er Herman. Boken er skrevet slik at du får med deg alt Herman tenker hele tiden. Dette gir et bra overblikk over omgivelsene og gjør at du føler at du kjenner Herman som om han var vennen din fra 1. klasse. Man føler et slags bånd med Herman. Gjennom boka kan du føle deg glad, lei deg, sint og nervøs på grunn av den fantastiske skrivemåten til Arne Svingen.

Boken er definitivt Upris vinnermateriale. Den passer nok ikke for de minste av barn (grunnet noen voldelige scener) men den passer fra barn i 12 års alderen. Dette er det beste jeg har lest av Arne Svingen siden Skrik I Skogen. Terningkast 6 uten tvil. Om ikke den vinner tror jeg at alt vi skylder juryklassene er juling.


Natan Hammershaug

Alt jeg skylder deg er juling

Skrevet av 8. november 2019 av Natan Hammershaug på Åretta Ungdomsskole

Boka handler om Herman. Han er en 17 år gammel gutt med ett litt spesielt motiv. Han slår til alle han mener fortjener det. Av og til tenker han seg litt for lite om. En dag møter han en jente som heter Silje. De begynner å henge mer og mer sammen og til slutt blir de gode venner. En dag kommer Silje med en liste personer hun har lyst til å ta igjen på, og dette viser seg å være starten på et nytt kapittel i livet.

Jeg synes at boka var helt grei. Jeg klarte ikke å kjenne meg igjen og derfor synes ikke jeg boka var så bra men likevel syntes jeg at noen ting i boka var bra. Jeg kan anbefale boka til folk som liker bøker med vold og om hvordan det er å stikke hjemmefra. Jeg gir boka terningkast 4


Jonas

ok

Skrevet av 7. november 2019 av Jonas på Vågå ungdomsskole

Boka handler om enn gut frå Oslo. Denne guten heter herman. Herman slås mot folk som han ikkje liker. Han havner i mykje trøbbel. Eg gir denne boka eit terningkast fire. Det starta med eit kick. Spenningskurva gjekk opp mange gongar.
Var spenning heile tida. Det var mykje vol. Det kjede det same hele tiden. Hadde ikkje så gode samtaler med folk.


Alt er jeg skylder deg er juling

Skrevet av 6. november 2019 av på Flåtestad skole

Jeg synes boka "Alt jeg skylder deg er juling" var kjedelig. Jeg har helt fram til nå bare lest 105 sider, så jeg kan ikke forklare alt. Jeg skal prøve å anmelde denne boken ifra det jeg har lest.

Handlingen går sånn at Herman som er hovedpersonen møter en jente som heter Silje og hun har en liste over alle folk hun vil banke. Hun vil banke fordi de folka som har mobbet barn og er slemme mot mindreårige. Noen av de folka har også vært slemme mot Silje, derfor går hun til angrep med hjelp fra Herman. Målet er det at de skal banke alle disse folka. Herman liker blant annet å slåss. Men han slår bare til folk som fortjener det.

Jeg vil si det at denne boka er bra, men ikke den beste jeg har lest og jeg selv har lest mange bedre bøker som er skrevet av samme forfatter. En bok-serie som jeg har lest er "Marg &Bein". Denne boka har et meget fint plot og forfatteren beskriver veldig mye på baksiden av boka så man forstår hva denne boka handler om.

Vis flere anmeldelser

Til toppen